Dit zijn de 5 meestgestelde vragen (en antwoorden!) over MacBooks
Dit zijn de 5 meestgestelde vragen (en antwoorden!) over MacBooks

Sta je op het punt een MacBook te kopen? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Maar ook wanneer je al de trotse bezitter van een MacBook Pro of MacBook Air bent, zit je misschien toch nog met vragen. Leapp helpt je uit de brand en geeft je de antwoorden op de 5 meestgestelde vragen over MacBooks. 

Waarom zou ik een MacBook kopen?

Het aanbod op de laptopmarkt is groot. Waarom zou je dan een MacBook kopen? Daar kunnen we een lekker kort en verrassend simpel antwoord op geven: omdat je met een MacBook verzekerd bent van een laptop die loopt als een trein en eruit ziet om door een ringetje te halen. Bovendien gaan MacBooks lang mee, zijn ze gemakkelijk in het gebruik én lopen ze zelden vast. Heb je al een iPhone of een ander Apple-product? Dan pluk je de vruchten van de naadloze samenwerking tussen de verschillende Apple-apparaten. 

Welke MacBook past bij mij?

Duik je in de wereld van de MacBooks, dan kan het je duizelen. Welke MacBook past nou het best bij jou? Ben je veel onderweg en gebruik je jouw Mac voornamelijk voor het kijken van video’s, luisteren van muziek, lekker internetten en het tikken van teksten of maken van presentaties? Dan is de lichtgewicht en gunstig geprijsde MacBook Air perfect voor jou. De accu gaat superlang mee, dus de MacBook Air is je trouwe gezel op pad. Een MacBook Air is ook de beste keus voor (het gros van de) studenten. 

Gebruik je ook zware computerprogramma’s, zoals Photoshop, Illustrator, FinalCut Pro of InDesign? Dan kies je eerder voor een MacBook Pro. Dit krachtige apparaat blinkt uit in snelheid, opslagruimte en werkgeheugen. Het scherm is helderder en heeft een groter kleurenbereik dan dat van de MacBook Air. Ondanks als deze extra kwaliteiten, is de MacBook Pro niet veel groter of zwaarder dan de Air. 

Kan een MacBook virussen krijgen?

Het is een van dé redenen waarom mensen voor een MacBook kiezen. In tegenstelling tot Windows-computers zijn ze veel minder vatbaar voor virussen. Dit komt door het veilige macOS-besturingssysteem, maar ook doordat hackers nou eenmaal beter bekend zijn met Windows. Omdat veel meer mensen Windows gebruiken, zijn deze computers voor hackers een interessanter doelwit. 

Maar zijn MacBooks gegarandeerd immuun voor virussen? Helaas, dat is nou ook weer niet het geval. Met de groei van het aantal MacBook-gebruikers is ook de interesse van hackers toegenomen. Als Mac-gebruiker loop je dus ook het risico ten prooi te vallen aan phishing-aanvallen of malware. Het is daarom geen overbodige luxe een virusscanner te installeren. 

Waar kan ik goedkoop een MacBook kopen?

De verschillende types MacBook Pro en MacBook Air zijn nog altijd het neusje van de zalm op de laptopmarkt. En dat zie je terug in de prijs. Vergeleken met Windows-laptops zijn MacBooks nog altijd een stuk duurder. Niet gek dus dat de vraag ‘Waar kan ik goedkoop een MacBook kopen?’ in de lijst met veelgestelde vragen staat. Wil je een betaalbare Mac, dan kun je gaan voor een oud model. Maar wil je echt flink besparen, dan kies je voor een refurbished MacBook. Je krijgt dan de kwaliteit van Apple voor een Windows-prijs (of nog minder!). 

Een refurbished MacBook heeft een eerdere eigenaar gehad. Na een opknapbeurt door een expert is ‘ie weer als nieuw. Vaak zijn refurbished MacBooks afkomstig uit het bedrijfsleven en inruilprogramma’s. Ze worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgraded waar nodig. Daardoor zijn ze tot 60 procent voordeliger en ben jij milieubewust bezig. Wist je bijvoorbeeld dat je door het aanschaffen van een refurbished MacBook gemiddeld 185 kilo CO2 bespaart? En met twee jaar garantie weet je bovendien zeker dat je onbezorgd van je laptop kunt genieten! 

Welke MacBook heb ik?

Je gelooft het misschien niet, maar het is echt is één van de meestgestelde vragen op Google over MacBooks: ‘Welke MacBook heb ik?’. Gelukkig tovert jouw Mac het antwoord zo tevoorschijn. Klik in het Apple-menu op ‘Over deze Mac’, of check het via de app Systeeminformatie. Daar vind je alles wat je moet weten, van het type tot het serienummer.

Andere verhalen

Categorieën