Keuzestress: Wat is de perfecte MacBook voor mijn studie?
Keuzestress: Wat is de perfecte MacBook voor mijn studie?

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur! Ga je komend jaar aan een MBO-, HBO- of universitaire studie beginnen? Of studeer je al, maar ben je opzoek naar een nieuwe studielaptop? Dan zal je vast willen weten welke MacBook het beste bij jouw studie past. Lees dan snel door, want wij vertellen het je!

Studies zoals Geneeskunde, Journalistiek en Psychologie

Wil je graag een krachtige studielaptop maar is de MacBook Pro iets boven je budget? Dan is de MacBook Air 13” een perfect alternatief! Deze laptop heeft alles om snel en lang door te kunnen werken. De Air heeft namelijk de langste batterijduur van alle MacBook types: maar liefst 12 uur! Ook ultiem handig voor een drukke student: deze laptop is vederlicht en superdun, dus je neemt hem overal gemakkelijk mee naartoe. Zo gebruik je hem in de collegezaal om aantekeningen te maken en klap je hem even later in de trein zo weer open om die ene presentatie voor te bereiden.

De MacBook Air 13" 1.3 uit 2013 koop je voor een erg zacht prijsje en is perfect voor studies waarbij je veel tekst moet verwerken, zoals psychologie. Ga je je studielaptop veel gebruiken om presentaties op te stellen en zo nu en dan ook voor fotobewerking? Dan is de MacBook Air 13" 1.8 uit 2017 de ideale studielaptop voor jou. Met deze MacBook zullen studies als geneeskunde en journalistiek een eitje voor je zijn!

Studies zoals Grafisch Vormgeven, Architectuur en Economie

Ga je met zwaardere programma’s aan de gang? Wil je jouw ideeën tot leven laten komen in een mooi design? Of heb je extra power nodig om complexe berekeningen te kunnen maken? Dan heb je inderdaad een krachtige studielaptop nodig: de MacBook Pro 13" .

Met deze MacBook kun je urenlang video’s en foto’s te bewerken. Hij is voorzien van USB-C-poorten die zorgen voor supersnelle data-overdracht. Ideaal wanneer je grote bestanden wilt renderen of overzetten.  Als je een studie gaat volgen waarbij je veel beeldmateriaal moet bewerken, dan zit je met dit model wel goed. Programma’s als Adobe Photoshop CC en Lightroom CC werken namelijk als een zonnetje op deze MacBook Pro.

De MacBook Pro 13” komt ook met een Touch Bar. Deze 13-inch MacBook Pro is net iets krachtiger dan het eerdergenoemde model en met de Touch Bar kun je nog sneller schakelen tussen verschillende functies en programma’s. Deze OLED-strip past zich automatisch aan jouw werkzaamheden aan. Je hebt je favoriete tools dus altijd binnen handbereik!

Ga je een studie doen waarbij je dagelijks intensief bezig bent met programma’s zoals Photoshop, InDesign en Illustrator, bijvoorbeeld tijdens een studie grafisch vormgeven? Dan is de MacBook Pro 13” met Touch Bar de perfecte MacBook voor jou.

Studies zoals Game Design, Bouwkunde en ICT

Voldoen de eerdere genoemde MacBook devices nog niet aan jou eisen? Dan ga je een echte powerhouse nodig hebben! Van alle MacBook types is de MacBook Pro 15” met Touch Bar het aller krachtigst. Je kunt deze zelfs MacBook Pro zelfs uitrusten met een 8-core i9-processor om er een echt rekenmonster van te maken!

Met deze extreem krachtige processoren en AMD Radeon Pro-grafische kaarten, is de MacBook Pro 15” met Touch Bar ideaal wanneer je veel 4K-videobeelden moet monteren of 3D rendering-software wilt draaien. Deze MacBook is dus ultiem geschikt voor studies zoals Game Design, Bouwkunde en ICT.

 

Meisje met bruin haar en MacBook Air op haar schoot

 

Andere verhalen

Categorieën