Stel je eigen wallpaper in op je iPhone en iPad
Stel je eigen wallpaper in op je iPhone en iPad

Je iPhone en iPad zijn altijd voorzien van enkele standaard wallpapers. Deze zijn met recht ‘standaard’ te noemen. Maak je iPhone of iPad persoonlijk en kies je eigen wallpaper door eentje te downloaden of een eigen foto uit je galerij te kiezen. We laten je hier zien hoe je je eigen wallpaper kan instellen.

Achtergrond maken van je eigen foto

Veel foto’s die opgeslagen zijn in je galerij hebben niet het optimale formaat voor het formaat van je iPhone of iPad. Als je ze wil optimaliseren om als achtergrond te gebruiken, kan je de foto’s het beste eerst bijsnijden. Houd daarbij rekening met de volgende formaten per device:

iPhone SE: 1136 x 640 pixels

iPhone 6, 6S, 7 en 8: 1334 x 750 pixels

Plus-modellen van iPhone 6, 6S, 7 en 8: 1920 x 1080 pixels

iPhone X en XS: 2436 x 1125 pixels

iPhone XS Max:  2688 x 1242 pixels

iPhone XR: 1792 x 828 pixels 

iPad: 1536 x 2048 pixels

 

Verschillende iPhone grotes 

Heb je je foto klaar om als achtergrond te gaan gebruiken? Volg dan deze stappen:

  1. Ga naar je Instellingen-app
  2. Klik op ‘Achtergrond’
  3. Kies vervolgens ‘Kies een nieuwe achtergrond’
  4. En klik daar op jouw foto die je als wallpaper wilt gebruiken

Wallpaper downloaden

Het is ook mogelijk om wallpapers te downloaden. Dit kan via diverse apps in de App Store.  Je kan dit op verschillende manieren vinden in de App store. Vul in de zoekfunctie woorden in zoals; Wallpapers, achtergrond, backgrounds. Sommige apps bieden vooral kunstzinnige en grafische plaatjes, maar vaak kan je ook kiezen tussen mooie fotografie. Voor iedereen is er wel een passende wallpaper-app te vinden. Een paar voorbeelden zijn:

- Everpix – leuke achtergronden: kant-en-klare wallpapers in goede HD-kwaliteit. 

- Wali – Achtergronden: Walli biedt een collectie van unieke en mooie wallpapers van hoge kwalitieit, exclusief door artiesten gemaakt voor jouw telefoon. Door deze app te gebruiken, help je de artiesten aan erkenning voor hun kunst.

- Live achtergronden voor mij: mooie bewegende wallpapers. Met deze app kan je je scherm animeren met spectaculaire time-lapse landschappen, leuke huisdieren, of hypnotische abstracte patronen. 

 

Kan je hier niet 1-2-3 een leuke wallpaper tussen vinden?
Download er dan een uit onze eigen selectie:

Andere verhalen