Laatste update: 21 juni 2024

Screenshot iPhone: Snel Schermafbeelding Maken met leapp!

screenshot iphone

Hoe vaak komt het niet voor dat je van hetgeen wat je op het beeldscherm van je (refurbished) Phone ziet, een foto wil? Of je nu aan het FaceTime-en bent en het moment wilt vastleggen, of gewoon snel een vriend of vriendin wilt laten zien wat jij op je beeldscherm ziet. Het maken van een screenshot (schermafbeelding) is dé manier om dit te doen. Wij, bij leapp, weten dat iPhone-gebruikers van alle leeftijden en ervaringsniveaus soms moeite hebben met het maken van een screenshot op hun apparaat. Het kan lastig zijn om de stappen te onthouden en de screenshot te vinden nadat deze is gemaakt. Daarnaast kan het bewerken of delen van de screenshot ook een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, we begrijpen dat dit niet alleen een technisch probleem is. Het gaat om de toegang tot je dierbare familiefoto's, belangrijke documenten of die grappige meme die je met je vrienden wilt delen. Het gaat om het gemak en de vreugde van het gebruik van je iPhone en het Apple-ecosysteem.

Hoe maak je een screenshot op iPhone?

De stappen om een screenshot te maken op je iPhone zijn eenvoudig. Afhankelijk van het model van je iPhone, zijn de stappen om een screenshot te maken iets anders:

iPhone 3G, 3GS, 4, 4s, 5, 5c en 5s

Voor eigenaren van de oudere iPhone-modellen, waaronder de iPhone 3G tot en met de iPhone 5s, is het maken van een screenshot vrij eenvoudig. Volg onderstaande stappen voor een succesvol resultaat:

 • Ga naar het beeld op je iPhone dat je vastgelegd wilt hebben.
 • Houd nu de aan/uit knop bovenop het toestel ingedrukt en druk tegelijkertijd op homeknop (de ronde knop aan de voorkant van het toestel).
 • Laat beide knoppen snel los om een screenshot te maken.
 • Bij het indrukken zie je dat het scherm flitst en er is een kort geluid hoorbaar om duidelijk te maken dat je screenshot gelukt is.

iPhone met Touch ID

Voor iPhones die zijn uitgerust met Touch ID, zoals bepaalde versies van de  iPhone 6 tot en met iPhone 8 of een Phone SE refurbished, is de methode voor het maken van screenshots iets anders. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 • Ga naar het beeld op je iPhone dat je vastgelegd wilt hebben.
 • Houd nu de aan/uit knop aan de rechterkant van het toestel ingedrukt en druk tegelijkertijd op homeknop (de ronde knop aan de voorkant van het toestel).
 • Laat beide knoppen snel los om een screenshot te maken.
 • Bij het indrukken zie je dat het scherm flitst en er is een kort geluid hoorbaar om duidelijk te maken dat je screenshot gelukt is.

iPhone met notch/FaceID

Voor iPhones met een "notch" of inkeping in het scherm en Face ID functionaliteit, zoals de iPhone X refurbished, iPhone 13 refurbished en latere modellen, heb je een andere combinatie van knoppen nodig om een screenshot te maken. Volg deze stappen:

 • Ga naar het beeld op je iPhone dat je vastgelegd wilt hebben.
 • Houd nu de aan/uit knop ingedrukt en druk tegelijkertijd op de bovenste volumeknop aan de linkerkant.
 • Laat beide knoppen snel los om een screenshot te maken.
 • Bij het indrukken zie je dat het scherm flitst en er is een kort geluid hoorbaar om duidelijk te maken dat je screenshot gelukt is.

Waar kan ik de screenshot terugvinden?

Nadat je een screenshot hebt gemaakt, verschijnt er een miniatuur van de afbeelding in de linkeronderhoek van het scherm. Je kunt erop tikken om het te bewerken of te delen. Je kunt wachten tot het verdwijnt en de screenshot wordt opgeslagen in de Foto's-app onder het album "Screenshots". Je zojuist gemaakte screenshot kan je terugvinden in je Foto-app van je iPhone. Als je Foto-app ingedeeld is met aparte albums, wordt de screenshot automatisch in het album 'Schermafbeelding' opgeslagen.

Hoe bewerk ik mijn screenshots?

Vanaf de komst van iOS 11 zijn de mogelijkheden die je met screenshots maken hebt, flink uitgebreid. Als je een screenshot op je iPhone gemaakt hebt, verschijnt er een miniatuurweergave in de linker onderhoek van je scherm. Je kan daarna je screenshot op de zelfde manier als je ook een foto op je iPhone kan bewerken, zo kan je de afbeelding bijvoorbeeld bijsnijden. Ook kun je pennen, stiften en een gum gebruiken om bijvoorbeeld een tekst te markeren. Super handig als je een tekst of deel van de afbeelding wilt benadrukken.

Hoe leapp je verder helpt?

leapp is er om je te helpen het meeste uit je Apple-apparaten te halen. We begrijpen dat het soms overweldigend kan zijn met alle functies en instellingen op je iPhone. Daarom bieden we eenvoudige en duidelijke instructies om je te helpen. We kunnen je ook geruststellen over je privacy en gegevensbeveiliging bij het delen van screenshots. Maar we doen meer dan alleen het geven van instructies. We bieden ook duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en betrouwbaar. En mocht je toch vastlopen, dan staan we klaar om je te helpen. leapp is er om jouw iPhone-gebruik te verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze producten op leapp.nl en ervaar het zelf!

Terug naar blog