Laatste update: 27 februari 2024

iCloud opslag kopen: Meer ruimte met leapp's tips!

icloud opslag kopen

Als trotse Apple-gebruiker wil je natuurlijk al je kostbare herinneringen, belangrijke bestanden en leuke foto's veilig en eenvoudig op kunnen slaan. Het laatste waar je op zit te wachten, is een tekort aan opslagruimte op je (refurbished) Apple-apparaten. Gelukkig biedt iCloud-opslag dé oplossing voor deze uitdaging. iCloud zorgt ervoor dat je gemakkelijk bestanden kunt opslaan, beheren en delen met anderen. Maar hoe kies je nu het juiste iCloud-opslagplan? En is iCloud wel veilig en betrouwbaar genoeg om te gebruiken? In deze blog duiken we dieper in op de wereld van iCloud-opslag.

Leapp to the rescue: Hoe wij jou helpen!

Bij Leapp begrijpen we jouw behoefte aan een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing om je bestanden veilig op te kunnen slaan. Daarom helpen we je graag met het kiezen van de juiste oplossing op het juiste moment. De komende paragrafen vertellen we je alles wat je moet weten over iCloud-opslag: de verschillende opslagplannen, prijzen en de beveiliging. Daarnaast geven we je een aantal handige tips om het meeste uit je (extra) iCloud-opslagruimte te halen.

Het kiezen van het juiste iCloud-opslagplan: kostenefficiënt en verstandig

Allereerst is het belangrijk om te weten dat elke Apple-gebruiker automatisch 5 GB gratis iCloud-opslagruimte krijgt. Voor sommige gebruikers zal dit voldoende zijn, maar voor anderen kan het handig zijn om extra iCloud-opslagruimte aan te schaffen. iCloud biedt drie verschillende abonnementen aan:

  • 50 GB voor €0,99 per maand
  • 200 GB voor €2,99 per maand
  • 2 TB voor €9,99 per maand

Het juiste opslagplan kies je op basis van je eigen behoeften en de hoeveelheid bestanden die je wilt opslaan. Als je voornamelijk iPhone foto's en documenten wilt opslaan, is de kans groot dat 50 GB voldoende is. Als je bijvoorbeeld je MacBook gebruikt voor professionele videobewerking of omvangrijke grafische projecten, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor het 2 TB plan. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, want een te groot opslagplan betekent onnodige kosten en een te klein opslagplan kan voor opslagproblemen zorgen.

Beveiliging en privacy in iCloud: jouw gegevens in veilige handen

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een opslagdienst is de beveiliging en privacy van je gegevens. Apple staat bekend om zijn sterke focus op privacy en beveiliging, en dat geldt ook voor iCloud. Alle bestanden die je opslaat in iCloud worden versleuteld verzonden en opgeslagen. Dit betekent dat niemand anders dan jij bij jouw bestanden kan, zelfs niet wanneer je je gegevens via een openbaar wifi-netwerk verstuurt. Ook voldoet iCloud aan de strenge Europese privacywetgeving, waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw gegevens vertrouwelijk en veilig worden behandeld.

Tips en trucs voor het optimaal gebruik van iCloud-opslag

Nu je op de hoogte bent van de verschillende opslagplannen en de beveiliging van iCloud, is het tijd om je te vertellen hoe je het meeste uit je (extra) opslagruimte kunt halen. Hier zijn enkele tips en trucs:

  1. Maak regelmatig een back-up: Zorg ervoor dat je regelmatig een back-up maakt van al je belangrijke bestanden. Dit kan automatisch via iCloud, maar je kunt het ook handmatig doen. Het is een goede gewoonte om minimaal één keer per maand een back-up te maken. Dit geldt niet alleen voor je MacBook en iPad, maar ook voor je iPhone
  2. Organiseer je bestanden: Zorg ervoor dat je bestanden goed georganiseerd zijn in mappen, zodat je altijd snel terug kunt vinden wat je zoekt. Zo bespaar je tijd en ruimte.
  3. Ruim oude en onnodige bestanden op: Verwijder regelmatig oude en onnodige bestanden, zoals apps die je niet meer gebruikt, overbodige foto's en oude documenten. Dit geeft je meer opslagruimte voor nieuwe bestanden en houdt je iCloud-opslag overzichtelijk.
  4. Deel bestanden met anderen: Maak gebruik van de deelfunctie van iCloud om bestanden te delen met anderen. Zo kan je eenvoudig samenwerken aan een project of document, zonder dat je elke keer opnieuw bestanden hoeft te versturen.
  5. Gebruik de juiste bestandstypen: Sommige bestandstypen nemen meer opslagruimte in beslag dan anderen. Probeer daarom bijvoorbeeld foto's op te slaan in het HEIF-formaat in plaats van het JPEG-formaat en video's in het HEVC-formaat in plaats van het MP4-formaat.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij Leapp draait alles om circulair, toegankelijk en persoonlijk. Zo leveren we duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw leven makkelijker maken en ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt (zoals in deze blog). Ons doel is om het beste uit jouw refurbished Apple-producten te halen en je te helpen bij het kiezen en gebruiken van iCloud-opslag. Of je nu vragen hebt, ondersteuning nodig hebt bij het instellen van je iCloud-opslag of hulp zoekt bij het organiseren van je bestanden, bij Leapp staan we altijd voor je klaar.
Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld Apple TV en zoek mijn AirPods.