Laatste update: 12 april 2023

Waarom ook deze devices een tweede kans verdienen

Per jaar worden er in Nederland miljoenen nieuwe mobiele telefoons en andere devices verkocht. Maar waarom hebben we met z’n alle het nieuwste van het nieuwste nodig? Whatsappen, bellen en FaceTimen kan toch ook met toestellen die eerder gebruikt zijn geweest? Of nóg beter, dat kan ook met refurbished toestellen! Hetzelfde geldt voor MacBooks en iPads. Zo ben je niet alleen onwijs milieubewust bezig, maar scheelt het ook enorm in de kosten! Bij leapp geven het liefst elk model een tweede kans, zelfs modellen die veel hebben meegemaakt: Onze ‘helden’, oftewel 'de twee plusjes' modellen.

 

Wat houden de twee plusjes in?

De twee plusjes is eigenlijk ontstaan toen we nadachten over hoe we nog bewuster met het milieu bezig konden zijn en hoe we tegelijkertijd supervoordelige producten kunnen aanbieden. Dit kon door onze twee plusjes producten te introduceren. De twee plusjes devices zijn toestellen die veel hebben meegemaakt en daardoor een kleine imperfectie hebben, zoals een imperfectie aan het scherm. De devices werken overigens prima en wij vinden dergelijke kleine imperfecties geen reden om het device weg te gooien! Het maken van een nieuw toestel kost namelijk veel grondstoffen en energie, wat erg belastend is voor het milieu. Na gebruik belanden veel toestellen op de vuilnisbelt of worden ze op een andere manier afgedankt, terwijl deze nog prima voor een tweede (of zelfs derde) ronde door zouden kunnen. Bij leapp willen we hergebruik van Apple elektronica stimuleren, om zo de ecologische voetafdruk van onze klanten verkleinen. Dat is de reden dat we de twee plusjes hebben geïntroduceerd!

 

Wat is een imperfectie?

Een imperfectie in de categorie twee plusjes betreft imperfecties aan het scherm. Reparatie of vervanging is dan erg kostbaar, terwijl het voor jou misschien helemaal niet uitmaakt of deze imperfectie er wel of niet is. Daarom kiezen wij ervoor om deze producten met extra korting aan te bieden. Bij een kleine extra imperfectie kan je denken aan een lichte verkleuring (gele of blauwe tint), dode pixels (maximaal twee) of een lichte ‘’veeg’’ op het scherm.

Dode pixels:

Je beeldscherm bestaat uit allemaal kleine puntjes, pixels, die licht geven en zo een beeld maken. Een dode pixel is een pixel die geen licht geeft en dus zwart is (hij staat dus permanent uit). Je ziet dan een klein zwart puntje. Dode pixels in een scherm zijn voornamelijk goed zichtbaar op een lichte achtergrond. Gebruik je jouw device voor werk of school waarbij je geen foto’s of video’s bewerkt? Dan zal je er niet veel last van hebben. Of gebruik jij je mobiele device voornamelijk voor bellen, appen en internetten? Dan is een device met deze imperfectie een prima én voordelige optie! Dode pixels zijn minder geschikt als je veel met foto- en/of videobewerking bezig bent op jouw device.

Clouding of Smudges:

Een ‘clouding or smudges’-beperking houdt in dat een deel van het scherm donkerder of lichter is dan de rest van het scherm. Ga jij jouw device gebruiken voor professionele beeldbewerking? Dan is dit device minder geschikt voor jou. Ga je echter je iMac of MacBook gebruiken voor school of werk, waarbij je voornamelijk bezig bent op internet en in applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint? Of gebruik je je mobiel voor de standaard applicaties zoals bellen, WhatsAppen of Safari? Dan is een device met 'clouding or smudges’ voor jou zeker een geschikte optie!

Lichte verkleuring:

Een ‘discoloration LCD’-beperking houdt in dat er kleine verkleuring in het beeldscherm zit. Meestal heb je te maken met een gele of blauwe tint die iets meer aanwezig is dan normaal. Ga jij jouw iMac of MacBook gebruiken voor professionele beeldbewerking, dan is dit device minder geschikt voor jou. Ga je je iMac of MacBook gebruiken voor school of werk, waarbij je voornamelijk bezig bent op internet en in applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint? Dan is een device met 'discoloration LCD' zeker een mooie optie! Ook op de iPhone en iPad kan zich een verkleuring voordoen. Gebruik jij jouw iPhone/iPad alleen voor bellen, berichten versturen, notities maken of mailtjes verwerken? Dan is een device met een verkleuring een mooie en goed geprijsde optie.

Onze twee plusjes devices kun je vinden in onze online store. Ideaal voor iedereen die zich bewuster bezig wil houden met het milieu, een voordelig device zoekt en de imperfectie waarschijnlijk niet ziet.

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: