Laatste update: 15 mei 2024

Office voor Mac: Makkelijk installeren en verschillen met Windows-versie

office voor mac
Ben je een Mac-gebruiker op zoek naar een Office-pakket dat naadloos werkt op jouw MacBook? Misschien ben je een professional die Microsoft-producten nodig heeft voor dagelijkse taken of een student die Office nodig heeft voor de studie. Wat jouw situatie ook is, je bent op zoek naar duidelijke informatie over het gebruik van Office voor Mac. Bij leapp begrijpen we dat je geen zin hebt in een lange uitleg vol technische termen en jargon. Daarom hebben wij een stap-voor-stap handleiding gemaakt voor het installeren van Office voor Mac. Ook zetten we de verschillen tussen de Windows- en Mac-versies van Office voor jou op een rijtje.

Stappenplan voor installatie

We beginnen bij het begin, namelijk het installeren van Office voor Mac. Om dit te doen kun je de volgende stappen volgen: 1. Aankoop of abonnement: Zorg ervoor dat je een geldige aankoop hebt gedaan van Microsoft Office voor Mac of een abonnement hebt afgesloten voor Office 365. Dit kun je doen door naar de officiële Microsoft-website te gaan en de versie van Office te kiezen die je wilt kopen. Je kunt kiezen tussen een eenmalige aankoop van Office voor Mac of een abonnement op Office 365, dat regelmatige updates en extra functies biedt. Volg de instructies op de website om de aankoop te voltooien. Ben je student? Dan kun je vaak korting of gratis toegang krijgen. Je hoeft dan geen aankoop te doen. In plaats daarvan registreer je je met je geldige e-mailadres van de onderwijsinstelling. 2. Download Office installer: Ga naar de officiële Microsoft Office-website en log in met je Microsoft-account. Klik op de optie om Office voor Mac te downloaden. 3. Installeren: Nadat het installatiebestand is gedownload, dubbelklik je erop om het proces te starten. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien. 4. Inloggen: Zodra de installatie is voltooid, open je een willekeurige Office-toepassing, zoals Word of Excel. Log in met je Microsoft-account dat is gekoppeld aan je Office-aankoop of abonnement. 5. Activeren: Als het de eerste keer is dat je Office gebruikt op deze Mac, wordt mogelijk gevraagd om de software te activeren. Volg de instructies op het scherm om de activering te voltooien. 6. Updates: Na de installatie is het belangrijk om regelmatig te controleren op updates. Open een Office-toepassing, ga naar het menu 'Help' en selecteer 'Controleren op updates' om ervoor te zorgen dat je de nieuwste functies en beveiligingspatches hebt. Dat is het! Nu ben je klaar om Microsoft Office op je Mac te gebruiken.

Verschillen Windows- en Mac-versie van Office

De belangrijkste verschillen tussen de Windows- en Mac-versies van Office liggen voornamelijk in de schermindeling en enkele specifieke functies. De Windows-versie heeft een traditionele interface met een lint bovenaan het scherm, terwijl de Mac-versie een gestroomlijnde, Mac-geoptimaliseerde interface heeft die beter past bij macOS-stijlrichtlijnen. Qua functionaliteit zijn de verschillen minimaal. Op de Mac-versie van Office ontbreken sommige geavanceerde functies en extra tools die je wel op de Windows-versie hebt, maar alle basisfuncties zijn hetzelfde.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp leveren we niet alleen duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken, we ondersteunen je ook als je onverhoopt vastloopt of als je vragen hebt. Zoals in deze blog bijvoorbeeld. We zijn er om je te helpen, of je nu een nieuwe Mac-gebruiker bent of een ervaren professional. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op https://leapp.nl/ en ontdek wat we nog meer voor jou kunnen betekenen!
Terug naar blog