Wat is het verschil tussen de iPhone 11 en de iPhone 12?

We hebben onze glazen bol gepakt om eens een kijkje te nemen in de toekomst. Wat kunnen we namelijk verwachten van de nieuwe iPhone 12? En wat zijn momenteel de verschillen tussen de bestaande iPhone 11?

Concept iPhone 12

1. Scherm

Om te beginnen gaan we als eerst de schermen onderzoeken. De iPhone 11 komt met een schermgrootte van 6,1 inch en de nieuwste iPhone 12 komt standaard in een 5,4 inch model. Ook kunnen we een iPhone 12 Max verwachten met - net zoals de iPhone 11 - een schermgrootte van 6,1 inch. Voor ieder wat wils. Je kunt voor compact of groot gaan. De iPhone 12 is waarschijnlijk uitgerust met OLED, terwijl de iPhone 11 een liquid retina scherm heeft van LCD. Dit betekent dat je op de nieuwste iPhone een prachtige kleurervaring krijgt en haarscherp kan bingewatchen.

2. Processor

Wat kunnen we al zien op processor gebied? Het antwoord is: nog niet heel veel. We weten dat de iPhone 11 uitgerust is met een razendsnelle A13 bionic-chip. Bij de iPhone 12 kunnen we de nieuwe A14 bionic-chip verwachten. Het wordt elk jaar weer moeilijker en moeilijker om grote upgrades te maken. We verwachten dat de nieuwe chip uiteraard iets sneller zal zijn en ook energiezuiniger dan de voorganger. De echte verschillen zullen pas tevoorschijn komen wanneer de iPhone 12 uitkomt en iedereen de verbeterde chip gaat testen/vergelijken.

3. Camera

Wat betreft de camera verwachten we geen grote verschillen. De iPhone 12 komt vermoedelijk net zoals de iPhone 11 met een 12‑MP ultragroothoek- en groothoekcamera. Dit is super handig als je op vakantie bent en een perfecte landschapfoto wilt maken. Ook verwachten we dat de nachtmodus terug komt, zodat je in het donker scherpe foto’s kan maken. De camera aan de voorkant zal waarschijnlijk identiek zijn. De bijzondere kleine en grote momenten vastleggen zal ook bij beide modellen geen probleem zijn met 4k filmen en slo-mo-modus.

We hoeven voor het standaardmodel niet de telelens terug te verwachten. Dit is naar onze mening geen probleem, tenzij je graag kleine bio-organismes vastlegt.

4. Afmetingen

Opmerkelijk is dat Apple kijkend naar het design teruggaat in de tijd. De iPhone 11 is momenteel een vrij bekend model. Mooi rond afgewerkt, groot scherm en dunne randen. Bij de iPhone 12 kunnen we wel een groot scherm met dunne randen verwachten, alleen qua afwerking zal het vierkant zijn. Met een vierkant model kunnen we denken aan het design van de iPhone 4. Back to the future. De 12 zal wederom in veel kleuren uitkomen en mogelijk nieuwe kleuren bevatten. Exacte afmetingen zijn niet bekend, hier zullen we nog even geduld voor moeten hebben. De nieuwe iPhone 12 zal waarschijnlijk wel een dunnere, maar langere verhouding hanteren dan de huidige modellen.

5. Overige functionaliteiten

Wat we verder nog kunnen verwachten ten opzichte van de iPhone 11 is dat de iPhone 12 met 5G functie komt. Dit zal de eerste iPhone worden die 5G ondersteunt. Het instapmodel van de iPhone 12 wordt verwacht met standaard 128GB, bij de iPhone 11 is dit 64GB. Verder zal de iPhone 12 niet met meer werkgeheugen uitgerust zijn. Hoeveel gaat dit nieuwe model kosten? Het 5,4 inch model zal hoogstwaarschijnlijk vanaf 700 euro verkrijgbaar zijn. Opmerkelijk is dat je voor dit geld geen accessoires hoeft te verwachten. Bronnen zeggen dat de nieuwste iPhone 12 zonder oplader en EarPods komt. Waarom dit exact is weet niemand.