Marge of btw regeling bij refurbished devices

BTW- en marge-regeling bij refurbished Apple en andere hardware

Bij de refurbished producten die we aanbieden, zit standaard 21% BTW inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bedrijven ontvangen bij hun bestelling een factuur waarop de BTW apart is gespecificeerd, tenzij zij kiezen voor een marge toestel op de productpagina. Dan is de BTW niet meer verrekenbaar

Sommige refurbished producten vallen onder de Europese marge-regeling. Deze regeling is van toepassing op producten die oorspronkelijk BTW-vrij zijn gekocht van particulieren, aangezien particulieren geen BTW mogen heffen.


Doordat we samenwerken met specialisten in het opkopen en refurbishen van hardware, bieden we zowel BTW-producten als marge-producten aan. Deze marge-producten zijn vooral aantrekkelijk voor particuliere kopers als deze goedkoper zijn dan BTW producten. Voor zakelijke kopers zijn BTW-producten interessanter, omdat de BTW vaak teruggevorderd kan worden. Marge-producten zijn herkenbaar aan de specifieke vermelding op de productpagina.

Van BTW- naar marge-product

Producten die nieuw door de fabrikant of leverancier worden geleverd, zijn BTW-producten. Wanneer een particulier of non-profitorganisatie zo'n nieuw product koopt, wordt de BTW door de fabrikant of leverancier afgedragen en kan deze niet meer teruggevraagd worden. Zo'n product wordt daarna beschouwd als een marge-product.

Zakelijke aankoop

Bij zakelijke aankopen wordt het product opgenomen in de bedrijfsboekhouding, waarbij de BTW wordt verrekend. Bij de verkoop aan een ander bedrijf wordt het resterende BTW-bedrag aan de fiscus terugbetaald, waardoor het product een BTW-product blijft. Wanneer dit als tweedehands, gebruikt of refurbished wordt verkocht, blijft het een BTW-product. Indien gekocht door een particulier, blijft het een marge-product en kan niet meer omgezet worden in een BTW-product.

Particuliere aankoop

Voor particuliere kopers is het niet nodig de financiële opties te vergelijken, aangezien zij geen BTW kunnen terugvorderen. Bij leapp kunnen particulieren zowel marge- als BTW-producten kopen. Ons advies is om de goedkoopste te nemen.

Zakelijke aanschaf van een marge-product

Als je zakelijk een marge-product overweegt, bedenk dan dat deze niet het BTW-voordeel hebben. Hoewel marge-producten soms goedkoper kunnen lijken, ontbreekt de 21% BTW in de prijs.  Wel kan een overweging zijn dat het product alleen in de marge variant beschikbaar is. Zeker bij nieuwe toestellen is dat vaak het geval