Laatste update: 17 juni 2024

Apple Watch Voordelen: Ontdek Waarom Kopen Slim Is - leapp

apple watch voordelen

Een Apple Watch beschikt over allerlei verschillende functies. Er zijn genoeg modellen om uit te kiezen, maar welke je ook neemt: hier zijn 10 redenen waarom een Apple Watch een nuttige en leuke accessoire is.

1.    Meten is weten. De Apple Watch meet van alles: hij heeft een stappenteller en meet verbrande calorieën, hartslag, workouts en ademhaling. Ook krijg je ieder uur een herinnering om even te gaan staan en minstens 1 minuut te bewegen. Ideaal dus voor als je een drukke baan hebt waarbij je veel stilzit. Ook krijg je een melding wanneer je hartslag te hoog is. 

2.    Zuurstofgehalte meten. Je kan het zuurstofgehalte in je bloed meten als je een Apple Watch vanaf series 6 en een iPhone 6s of hoger hebt. In deze Apple Watch modellen zit een vernieuwde hartslagsensor met algoritmes die zelfs de kleur en daarmee het zuurstofgehalte van je bloed kunnen berekenen.

3.    Sporten. Omdat de Apple Watch zoveel meet, is hij ook zeer geschikt om te gebruiken tijdens het sporten. Ook als je je iPhone niet in de buurt hebt, houdt je Apple Watch je workouts goed bij. Bovendien is dit apparaat waterbestendig en kun je met een exemplaar vanaf series 3 zelfs zwemmen. Er zijn verschillende fitnessapps beschikbaar, waaronder de Gezondheidsapp die al je statistieken bijhoudt. 

4.    Koppelen aan je andere apparaten. Je kan je Apple Watch ook koppelen aan andere apparaten. Als je bijvoorbeeld muziek luistert vanaf je iPad kun je makkelijk nummers doorklikken via je Apple Watch, of als je een film kijkt op je Apple TV kun je makkelijk terugspoelen. 

5.    Navigeren. Ook navigeren kan gemakkelijk met een Apple Watch. Het apparaat waarschuwt je met een kleine trilling wanneer je naar links of naar rechts moet, dus je kan de weg vinden zonder al teveel op je horloge te hoeven kijken.

6.    Timers instellen. Door simpelweg Siri op te roepen kun je gemakkelijk dingen doen zoals een timer zetten. 

7.    WhatsApp. Je kan ook WhatsApp-meldingen zien via je Apple Watch en hier zelfs op reageren, door op ‘Antwoord’ te klikken wat onder het bericht staat. 

8.    Betalen. Door Apple Pay in te stellen kan je betalen via je Apple Watch. Je kan gemakkelijk betalen door het apparaat met het scherm naar de kaartlezer te richten en deze hier dichtbij te houden. 

9.    Bellen. Als je wordt gebeld, zal je Apple Watch trillen en een ringtone afspelen. Je kan makkelijk opnemen via de groene knop. Ook kan je via Siri of de Telefoon-app zelf mensen bellen. 

10. Design. Naast de vele functies ziet een Apple Watch er ook nog eens gewoon mooi uit. Er zijn allerlei kleuren bandjes om uit te kiezen en je kan je wijzerplaat personaliseren. 

Terug naar blog