Laatste update: 15 april 2024

Energiebesparingsmodus: Verleng je batterijduur met leapp!

energiebesparingsmodus

Loop jij tegen het einde van de dag ook rond met een lege iPhone of iPad? Of zoek je gewoon een manier om langer van je batterij te genieten? Dan kan de Energiebesparingsmodus je helpen! 

 

Wat is het?

De Energiebesparingsmodus op iPhone en iPad zorgt ervoor dat een opgeladen batterij langer mee gaat. Deze modus schakelt namelijk enkele niet-noodzakelijke functionaliteiten uit, zodat energie wordt bespaard en de batterij minder snel leeg gaat. Door de Energiebesparingsmodus:

1. Ontvang je minder notificaties

2. Worden apps niet bijgewerkt op de achtergrond

3. Worden e-mails niet automatisch opgehaald

4. Worden automatische downloads, zoals updates, stopgezet

5. Worden foto’s niet meer automatisch naar iCloud geüpload

6. Dimt de helderheid van het scherm

 

Waarom wil je het gebruiken?

Het voordeel van de Energiebesparingsmodus is dat je zonder er erg in te hebben langer doet met je batterij. Je merkt namelijk bijna niks van de maatregelen van de modus en je kunt alle apps gewoon gebruiken zoals je gewend bent. 

De Energiebesparingsmodus kun je dus goed gebruiken wanneer je de maximale gebruiksduur uit je device wilt halen, omdat je geen tijd, zin of mogelijkheid hebt om deze op te laden. Ook kun je de Energiebesparingsmodus inschakelen wanneer de batterij bijna leeg is, maar jij nog even door moet met je device. 

Wanneer de Energiebesparingsmodus is ingeschakeld, verbruikt een device tot wel 38% minder stroom, waardoor deze nog een paar uur extra mee kan!

 

Hoe schakel je het in?

Er zijn drie manieren waarop je de Energiebesparingsmodus op iPhone en iPad kunt inschakelen.

  1. Via Instellingen: Ga naar Batterij en zet de schakelaar bij Energiebesparingsmodus aan
  2. Via het bedieningspaneel: Veeg van de rechterbovenhoek naar beneden en tik op het Batterij-icoontje
  3. Via Siri: Vraag Siri de Energiebesparingsmodus in te schakelen

De actieve Energiebesparingsmodus is dan te herkennen aan het gele Batterij-icoontje boven in het scherm. Je kunt deze modus altijd in- en uitschakelen. Komt je batterijpercentage onder de 20% en 10%, dan krijg je hiervan een melding waarin je de Energiebesparingsmodus gemakkelijk kunt inschakelen. Heb je je device aan de oplader gelegd, dan zal de modus zichzelf uitschakelen bij een batterijpercentage boven de 80%. 

 

Energieslurpers

Wil jij graag weten welke apps de grootste Energieslurpers zijn en jouw batterij de das omdoen? Dat kan! Onder het kopje Batterij bij Instellingen staat een lijst met apps die de afgelopen periode de meeste batterij hebben verbruikt. Je kunt dat zien voor een periode van 24 uur of 10 dagen. Wellicht staan hier ook apps bij die je helemaal niet geopend hebt, maar die wel op de achtergrond actief zijn geweest. Dat kan een reden zijn om een app te verwijderen, als je deze toch nauwelijks gebruikt. 

Is de batterij van jouw device in een oogwenk op en is deze niet meer te redden met de Energiebesparingsmodus? Kijk dan eens bij ons ruime aanbod van refurbished iPhones en iPads voor een goedkoop en duurzaam alternatief.

 

Terug naar blog