Laatste update: 15 mei 2024

iPad geheugen - Kies de Beste Opslag voor Jou bij leapp!

ipad geheugen

Ben je van plan om een refurbished iPad aan te schaffen? Dan heb je veel keuzes waar je over na moet denken. Welk model ga je kiezen? Hoe groot moet 'ie zijn? In welke kleur wil je hem? Maar er is ook veel keuze als het aan komt op opslagcapaciteit. Bij leapp wordt de iPad namelijk verkocht met 32GB, 64GB, 128GB en 256GB. Maar hoeveel geheugen heb je nodig? We leggen je in deze blog uit wat je met iedere opslagcapaciteit kan en hoe jij de juiste kiest voor je iPad.

256 GB: voor de kunstenaar

Ben je veel onderweg of wil je je iPad gebruiken voor creatieve toepassingen zoals tekenen, schilderen of fotograferen? Dan zit je met 256GB altijd goed. Deze opslagcapaciteit biedt jou genoeg ruimte om al je prachtige kunstwerken op te slaan. Ook download je gemakkelijk al je favo apps of een heel seizoen van je lievelingsserie voor die lange reis. Een hekel aan opruimen en uitzoeken? Maakt niet uit, want met deze opslagcapaciteit hoef je daar niet aan te beginnen. Bekijk hier alle iPad devices met 256GB.

128 GB: voor de verzamelaar

Op een iPad met 128 GB heb je genoeg ruimte om ruim 30.000 foto's op te slaan of 1280 minuten film. Probeer jij het liefst de nieuwste apps uit, maar ben je niet zo van het opruimen? Dan is 128 GB meer dan genoeg voor jou. Je kunt er zo'n 1280 tot ruim 5000 apps op kwijt. Dat maakt een iPad met deze opslagcapaciteit ook perfect om met meerdere mensen te delen. Met deze opslagcapaciteit kun je nog jaren vooruit, zonder ruimte te kort te komen.

64 GB: voor de seriekijker

Gebruik jij je iPad vooral voor entertainment? Dan heb je genoeg aan 64GB. Het is genoeg opslag om leuke apps te downloaden en spelletjes te spelen. Bij streamingsdiensten als Netflix en Spotify kun je met deze opslagcapaciteit enkele afleveringen of afspeellijsten offline op slaan. Gebruik je iets niet meer? Gooi het dan weg, zodat je meer ruimte vrij maakt voor nieuwe dingen. Bekijk hier alle iPad devices met 64GB.

32 GB: voor de internetter

Een iPad met 32GB opslagruimte kies je als je niet veel apps hoeft te downloaden en alleen simpele dingen wilt doen als internetten, e-mailen of Facetimen. Ook als je veel met iCloud werkt, kan een iPad met 32 GB voldoende ruimte bieden. Sla je foto's en video's op in iCloud en open ze gemakkelijk op je iPad. Wil je al je foto's op je iPad bewaren of wil je lekker veel apps downloaden? Dan is 32GB te weinig. Bekijk hier alle iPad devices met 32GB.

Let op: Besturingssysteem gebruikt ook opslag

De opslag van je iPad kun je na aankoop niet meer uitbreiden. Het is dus belangrijk dat je meteen de juiste opslagcapaciteit kiest. Dan is het goed om te weten dat het besturingssysteem van je iPad ook al wat opslag verbruikt. Kies je dus bijvoorbeeld voor een opslagcapaciteit van 128GB, dan zal je nooit écht 128GB aan opslagruimte hebben. Heb je berekend hoeveel opslagruimte je nodig gaat hebben? Tel er dan 20% bij op en je weet welke opslagcapaciteit het beste bij je past.

Terug naar blog