Laatste update: 15 april 2024

iPad Resetten: Snel en Veilig met leapp - Ontdek Hoe!

ipad resetten

Super irritant: Zit je net lekker in de laatste aflevering van je favoriete Netflix-serie, loopt je iPad vast. Of nog erger: Je hebt een belangrijke video-meeting, maar je iPad laat je in de steek. We hebben allemaal weleens de neiging gehad het apparaat zo door het raam te gooien. Maar het resetten van een iPad lost vaak al een hoop problemen op en gelukkig kun je dit makkelijk zelf doen. En wij vertellen je hoe :)

Je iPad is je trouwe metgezel. Of je nu werkt, studeert, of gewoon wat ontspant, je iPad is er altijd om je bij te staan. Maar wat als je iPad niet meer zo soepel werkt als voorheen? Of misschien wil je je iPad verkopen en wil je er zeker van zijn dat je persoonlijke gegevens veilig zijn verwijderd. In beide gevallen is een harde reset de oplossing die je nodig hebt.

Maar hoe voer je een harde reset uit op je iPad? Misschien ben je bang dat je je gegevens verliest bij het uitvoeren van een harde reset. Of misschien ben je bezorgd over de veiligheid van je persoonlijke gegevens bij het verkopen van je iPad. We begrijpen je zorgen en daarom zijn we hier om je te helpen.

leapp to the rescue: Wij helpen je met je iPad problemen

Wij van leapp zijn er om je te helpen. Of je nu een harde reset wilt uitvoeren op je iPad, een back-up wilt maken van je gegevens, of je iPad veilig wilt verkopen, wij hebben de oplossingen die je nodig hebt. We hebben de kennis en ervaring om je door het proces te leiden en we zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van je gegevens of de veiligheid van je persoonlijke informatie. Dus laten we beginnen!

Hoe voer je een harde reset uit op je iPad: Een stap-voor-stap handleiding

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te begrijpen wat een harde reset precies is. Een harde reset, ook wel een fabrieksreset genoemd, is een proces dat je iPad terugzet naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat alle gegevens, instellingen en inhoud op je iPad worden gewist. Het is een effectieve manier om eventuele problemen die je met je iPad ondervindt, op te lossen, maar het betekent ook dat je alle gegevens die je niet hebt geback-upt, zult verliezen.

Daarom is het belangrijk om een iPad back-up van je gegevens te maken voordat je een harde reset uitvoert. Hier is hoe je dat doet:

 • Verbind je iPad met Wi-Fi.
 • Ga naar Instellingen > [je naam] > iCloud > iCloud-reservekopie.
 • Zorg ervoor dat iCloud-reservekopie is ingeschakeld.
 • Tik op 'Maak nu reservekopie'.

iPad herstarten

Loopt je iPad vast? Of werkt een bepaalde app niet naar behoren? Het opnieuw opstarten van je iPad kan ervoor zorgen dat deze problemen verdwijnen.

Je iPad herstarten doe je zo:

 1. Houd de aan/uit-knop rechts bovenaan de iPad ingedrukt, totdat je het 'Zet uit' balkje ziet verschijnen op je scherm
 2. Verschuif het balkje
 3. Wacht even tot het scherm zwart wordt: De iPad staat nu uit
 4. Houd de aan/uit-knop weer ingedrukt om de iPad aan te zetten

 

iPad resetten

Lijkt het herstarten niet te helpen? Reset dan je iPad zoals hieronder staat beschreven. Geen zorgen, de gegevens zoals apps en foto's gaan hierbij niet verloren. Hoe je een iPad reset hangt van het model af: De iPad Pro heeft namelijk geen thuisknop zoals de iPad en de iPad Air.

iPad resetten zonder thuisknop

Een iPad zonder thuisknop (zoals de iPad Pro) resetten gaat zo:

  1. Druk op de knop voor volume omhoog en laat deze los
  2. Druk op de knop voor volume omlaag en laat deze los
  3. Houd de aan/uit-knop bovenaan ingedrukt
  4. Laat deze knop pas los als het Apple-logo in beeld verschijnt

   

   iPad resetten met thuisknop

   Een iPad met thuisknop (zoals de iPad en iPad Air) resetten gaat zo:

   1. Houd de aan/uit-knop en de thuisknop onderaan het scherm tegelijk ingedrukt;
   2. Laat beide knoppen pas los als het Apple-logo in beeld verschijnt.

   Terugzetten naar fabrieksinstellingen

   Hardnekkige problemen? Dan is er mogelijk meer aan de hand en kun je overgaan tot het terugzetten naar fabrieksinstellingen. Let op: hierbij wordt de iPad helemaal leeg gemaakt, dus zorg dat je een goede back-up hebt gemaakt.

   Het terugzetten naar fabrieksinstellingen doe je zo:

    1. Maak een back-up van je iPad;
    2. Zorg dat je iPad voldoende (minstens 50 procent) is opgeladen;
    3. Ga naar 'Instellingen > Algemeen';
    4. Scrol naar 'Stel opnieuw in' en tik op 'Wis alle inhoud en instellingen';
    5. Bevestig je keuze en wacht tot de fabrieksinstellingen zijn hersteld.

     Als je er zelf niet uit komt, helpen wij van leapp je natuurlijk graag verder. Check onze technische ondersteuning bij problemen met je Apple product. Mochten de problemen met je iPad groter zijn en wil je gaan voor een andere refurbished iPads voor goedkopere en duurzamere alternatieven!

     Zodra je een back-up van je gegevens hebt gemaakt, kun je veilig een harde reset uitvoeren op je iPad. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

     • Zorg ervoor dat je iPad is opgeladen of is aangesloten op de oplader.
     • Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in.
     • Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'.
     • Voer je toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
     • Tik op 'Wis [apparaat]' om te bevestigen.

     En dat is het! Je iPad zal nu beginnen met het resetproces. Dit kan enige tijd duren, dus wees geduldig. Zodra het proces is voltooid, zal je iPad opnieuw opstarten en ben je klaar om het opnieuw in te stellen alsof het een nieuw apparaat is.

     Hoe leapp je verder helpt?

     Als je je iPad wilt verkopen, wil je er zeker van zijn dat je persoonlijke gegevens veilig zijn verwijderd. Bij leapp begrijpen we je zorgen en daarom bieden we een veilige en betrouwbare service om je iPad te resetten en je gegevens te verwijderen.

     Bovendien, als je op zoek bent naar een vervanging voor je huidige iPad, hebben we een breed scala aan duurzame, refurbished Apple producten om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een iPad, iPhone, MacBook, of een ander Apple product, wij hebben wat je nodig hebt.

     En het beste van alles? Je kunt erop vertrouwen dat je bij leapp altijd de beste service krijgt. Wij zijn er om je te helpen, of je nu een nieuw apparaat nodig hebt, hulp nodig hebt bij het instellen van je nieuwe apparaat, of gewoon wat advies nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website en ontdek wat leapp voor jou kan betekenen!

     Terug naar blog