Laatste update: 24 juni 2024

Geen MacBook Nodig: Tover je iPad om met leapp Accessoires!

geen macbook nodig

Jouw iPad neemt steeds meer taken van je iMac of MacBook over. Lekker lui op de bank surfen voor je volgende vakantie, of online shoppen gebeurt steeds vaker op je iPad. Waarom zou je hier stoppen? Met een paar kleine toevoegingen maak je een volwaardig werkstation als vervanging van je MacBook of iMac. We leggen je hier uit hoe je makkelijk de accessoires kan verbinden met je iPad zodat je deze tot zijn volle potentie kan gebruiken!

Toetsenbord

Het grootste voordeel van een MacBook ten opzichte van een iPad is natuurlijk dat je een los toetsenbord hebt. Wanneer je een bluetooth toetsenbord hebt kan je deze altijd aansluiten op je iPad. Voor de iPad Pro's is het nóg makkelijker gemaakt. Deze hebben aan de zijkant een smartconnector waardoor je het smart keyboard er maar op hoeft te klikken en deze al werkt.

Extra scherm

Een ander voordeel van een MacBook is natuurlijk dat het scherm een stuk groter is. Je kan een extra scherm op je iPad aansluiten door middel van een Lightning-HDMI-connector. Je iPad zal direct herkennen dat er een extra scherm is en deze kopiëren naar het grotere scherm. Wanneer je een Apple-TV hebt, kan je ook het beeld van je iPad draadloos synchroniseren naar de tv of monitor waar de Apple-TV op is aangesloten.

Muis

Als je het helemaal als desktop wilt gebruiken kan je zelfs nog een muis op je iPad aansluiten. Dit kan je bij Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken > Assistive touch > Aanwijsapparaten instellen. Dit kan bijvoorbeeld een Bluetooth muis of trackpad zijn. Wanneer je geen extra scherm hebt, kan je met een Lightning's USB-connector ook een muis met draad op je iPad aansluiten.

Nu horen we je al denken; 'Oh... met al die extra attributen is de batterij van mijn iPad toch binnen no-time leeg?' Ook daar is wat op gevonden. Er bestaan connectors die naast een HDMI- of USB-aansluiting ook nog een extra Lightning poort hebben. Hierdoor kan je nog een adapter aansluiten en wordt je iPad tijdens het gebruik gewoon netjes opgeladen!

Op deze manier maak je van je iPad gemakkelijk een waardig werkstation. De meeste Office apps zijn ook allemaal beschikbaar voor je iPad en hierdoor kan je dus met gemak Word, Excel en PowerPoint bestanden bewerken op je iPad. En ben je klaar, koppel je alles los, loop je naar de bank en kan je direct verder kijken naar die ene toffe Netflix-serie! Makkelijk toch?!

Bonus!

Sinds iPadOS 13 (de update van 2019) is het mogelijk om USB-sticks of zelfs externe harde schijven op je iPad aan te sluiten. Dit kan ook via de Lightning-USB-connector. Dit is handig wanneer je opslag van je iPad vol zit of wanneer je de bestanden niet op je iPad wilt opslaan.

 

Terug naar blog