Laatste update: 17 juni 2024

iPad met Toetsenbord - Vind de Beste Match bij leapp

ipad met toetsenbord

Welkom op de blog van Leapp.nl! Als trotse iPad-bezitter wil je natuurlijk het maximale uit je apparaat halen. Of je je iPad nu gebruikt voor werk, studie of gewoon voor ontspanning, het typen op het touchscreen kan soms een uitdaging vormen. Daarom bespreken we in dit artikel de verschillende generaties iPad-toetsenborden om je te helpen bij het kiezen van het perfecte toetsenbord voor jouw iPad. Apple heeft door de jaren heen een scala aan toetsenborden geïntroduceerd die specifiek zijn ontworpen voor hun iPads, waardoor het gemakkelijker wordt om te typen en je productiviteit te verhogen.

We zullen ons concentreren op de drie belangrijkste soorten iPad-toetsenborden: de Smart Keyboard, de Smart Keyboard Folio en de Magic Keyboard. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende modellen die bij elke generatie horen.

Het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken met zoveel verschillende iPad-toetsenborden op de markt. Maar geen zorgen, Leapp staat voor je klaar om je te helpen de beste keuze te maken, zodat je een toetsenbord kunt vinden dat goed samenwerkt met je iPad, eenvoudig te verbinden en te gebruiken is en past binnen je budget.


Smart Keyboard

  • Smart Keyboard voor 9,7-inch iPad Pro (2016)
  • Smart Keyboard voor 10,5-inch iPad Pro (2017)
  • Smart Keyboard voor 10,2-inch iPad (7e generatie, 2019)
  • Smart Keyboard voor iPad Air (3e generatie, 2019)

Smart Keyboard Folio

  • Smart Keyboard Folio voor 11-inch iPad Pro (1e generatie, 2018; 2e generatie, 2020)
  • Smart Keyboard Folio voor 12,9-inch iPad Pro (3e generatie, 2018; 4e generatie, 2020)

Magic Keyboard

  • Magic Keyboard voor iPad Pro 11-inch (2e generatie, 2020; 3e generatie, 2021; 4e generatie, mogelijk na 2021)
  • Magic Keyboard voor iPad Pro 12,9-inch (4e generatie, 2020; 5e generatie, 2021; 6e generatie, mogelijk na 2021)
  • Magic Keyboard voor iPad Air (4e generatie, 2020; 5e generatie, mogelijk na 2021)

 

Hoe weet je welk toetsenbord geschikt is voor jouw iPad?

Om erachter te komen welk toetsenbord het beste past bij jouw iPad, is het belangrijk om te weten welk model iPad je hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen door in de instellingen van je iPad te kijken onder 'Info'. Hier vind je het modelnummer van je iPad. Vervolgens kun je op de website van de fabrikant van het toetsenbord controleren of jouw model iPad compatibel is met het betreffende toetsenbord. De pagina op de Apple-site om dit te doen vind je hier. Het opzoeken gaat erg eenvoudig zolang je maar weet welke generatie iPad je bezit!

Welk iPad-toetsenbord past bij jouw situatie?

Naast compatibiliteit zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een iPad-toetsenbord. Denk bijvoorbeeld aan je budget, het gebruiksgemak en de situaties waarin je het toetsenbord wilt gebruiken. Hier zijn enkele aanbevelingen voor specifieke situaties:

Voor op reis:

Als je je iPad vaak meeneemt op reis, is een lichtgewicht en compact toetsenbord zoals de Logitech Keys-To-Go een goede keuze. Dit toetsenbord is dun, licht en waterbestendig, waardoor het ideaal is voor onderweg.

Voor kantoorwerk:

Als je je iPad voornamelijk gebruikt voor kantoorwerk, is een toetsenbord met extra functionaliteiten zoals de Brydge Pro+ een goede optie. Met het geïntegreerde trackpad en de verlichte toetsen kun je efficiënt en comfortabel werken.

Voor studenten:

Als student wil je waarschijnlijk een betaalbaar toetsenbord dat toch van goede kwaliteit is. De Logitech Slim Folio biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en beschermt je iPad tegelijkertijd met de geïntegreerde hoes.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp leveren we duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Mocht je toch vastlopen, dan ondersteunen we je graag met onze uitstekende service. Ben je op zoek naar een iPad-toetsenbord of andere Apple-producten?

Terug naar blog