Laatste update: 24 mei 2024

Verschillen iPad en iPad Air: Kies Slim bij leapp

verschillen ipad en ipad air

Als je overweegt om een iPad aan te schaffen, is het belangrijk om te weten welk model het beste bij jouw behoeften en wensen past. Er zijn verschillende iPad-modellen op de markt, waaronder de reguliere iPad en de iPad Air. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee modellen? En welke is het beste voor jou? In dit artikel bespreken we de belangrijkste verschillen tussen de iPad en iPad Air, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Denk hierbij aan het gemakkelijk inloggen op iCloud en het veilig opslaan van al je dierbare familiefoto's.

 

Wij helpen je uit de brand

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, zullen we in dit artikel de belangrijkste verschillen tussen de iPad en iPad Air bespreken. We vergelijken de specificaties en functies van beide modellen en geven je advies over welke iPad het beste bij jouw behoeften past. Daarnaast geven we informatie over de prijzen en beschikbaarheid van refurbished iPads bij leapp.

De belangrijkste verschillen tussen de iPad en iPad Air

Laten we beginnen met het bespreken van de belangrijkste verschillen tussen de iPad en iPad Air. Hierbij zullen we de volgende aspecten behandelen:

  • Design en afmetingen
  • Beeldscherm
  • Processor en prestaties
  • Opslagcapaciteit
  • Camera
  • Batterijduur
  • Prijs

Design en afmetingen

Het eerste verschil tussen de iPad en iPad Air is het design. De iPad Air heeft een dunner en lichter ontwerp dan de reguliere iPad. Dit maakt de iPad Air gemakkelijker mee te nemen en comfortabeler om langere tijd te gebruiken. De reguliere iPad is daarentegen iets dikker en zwaarder, maar nog steeds zeer draagbaar en gebruiksvriendelijk.

Beeldscherm

Qua beeldscherm zijn er ook enkele verschillen tussen de iPad en iPad Air. De iPad Air heeft een groter beeldscherm van 10,9 inch, terwijl de reguliere iPad een beeldscherm van 10,2 inch heeft. Daarnaast heeft de iPad Air een hogere resolutie en een betere kleurweergave dan de reguliere iPad. Dit zorgt voor scherpere beelden en levendigere kleuren, wat vooral prettig is bij het bekijken van foto's en video's.

Processor en prestaties

De iPad Air beschikt over een krachtigere processor dan de reguliere iPad. Dit betekent dat de iPad Air sneller en soepeler werkt, vooral bij het uitvoeren van zwaardere taken zoals het bewerken van foto's en video's. De reguliere iPad heeft een iets minder krachtige processor, maar biedt nog steeds voldoende snelheid en prestaties voor dagelijks gebruik zoals surfen op het internet, e-mailen en het bekijken van video's.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een iPad. De reguliere iPad is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van 32 GB en 128 GB, terwijl de iPad Air beschikbaar is in 64 GB en 256 GB. Afhankelijk van je behoeften en het gebruik van de iPad, kun je dus kiezen voor een model met meer of minder opslagruimte.

Camera

Er is een verschil in camera kwaliteit tussen de iPad en iPad Air. De iPad Air heeft een betere camera aan de achterzijde, waarmee je scherpere foto's en video's kunt maken. De reguliere iPad heeft een iets mindere camera, maar nog steeds geschikt voor het maken van foto's en video's van redelijke kwaliteit. Aan de voorzijde hebben beide modellen een vergelijkbare camera voor het voeren van videogesprekken en het maken van selfies.

Batterijduur

De batterijduur van de iPad en iPad Air is vergelijkbaar. Beide modellen bieden ongeveer 10 uur aan batterijduur bij normaal gebruik, zoals surfen op het internet, het bekijken van video's en het luisteren naar muziek. De exacte batterijduur kan echter variëren afhankelijk van de helderheid van het scherm, het gebruik van apps en andere factoren.

Prijs

Tot slot is er een verschil in prijs tussen de iPad en iPad Air. De iPad Air is over het algemeen duurder dan de reguliere iPad, vanwege de betere specificaties en functies. Echter, als je op zoek bent naar een voordeligere optie, kun je bij leapp terecht voor refurbished iPads van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

 

Hoe leapp je verder helpt

leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jou het dagelijks leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. We hopen dat we je met dit artikel hebben geholpen om een beter inzicht te krijgen in de verschillen tussen de iPad en iPad Air en welk model het beste bij jou past. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, dan staat onze uitstekende klantenservice voor je klaar.

Bezoek onze website leapp.nl om ons aanbod van refurbished iPads te bekijken en de perfecte iPad voor jouw wensen en behoeften te vinden. Profiteer van onze aantrekkelijke prijzen en betrouwbare kwaliteit, en maak deel uit van de duurzame Apple-ervaring die leapp biedt.

Terug naar blog