Laatste update: 10 juni 2024

Apple Pencil: Ontketen Creativiteit op je iPad met leapp

apple pencil

Of je nu een creatieve professional bent, zoals een grafisch ontwerper of kunstenaar, of een student die aantekeningen maakt tijdens colleges, de Apple Pencil kan je creatieve proces verbeteren en versnellen. Het is als het ware een digitaal potlood en je iPad is je papier.

De Apple Pencil: een veelzijdig en nauwkeurig teken- en schrijfgereedschap

De Apple Pencil is niet zomaar een styluspen. Het is een geavanceerd teken- en schrijfgereedschap dat speciaal is ontworpen voor de iPad. Met de Apple Pencil kun je nauwkeurig tekenen en schrijven, net zoals je dat met een gewone pen of potlood zou doen. Maar de Apple Pencil biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je er bijvoorbeeld ook digitaal mee schilderen, aantekeningen maken en documenten ondertekenen. Een van de grote voordelen van de Apple Pencil is de nauwkeurigheid. De punt van de pen is drukgevoelig, wat betekent dat je de dikte van de lijnen kunt bepalen door harder of zachter te drukken. Daarnaast herkent de Apple Pencil ook de hoek waaronder je de pen houdt, zodat je bijvoorbeeld brede of smalle streken kunt maken. Een ander voordeel van de Apple Pencil is de veelzijdigheid. Je kunt de pen gebruiken in verschillende apps, van teken- en schilderapps tot notitie-apps en apps voor het bewerken van foto's en video's. Zo kun je bijvoorbeeld met de Apple Pencil in de Notities-app van Apple tekenen en schrijven, maar je kunt de pen ook gebruiken in apps zoals Procreate, Adobe Photoshop en iMovie. Kort samengevat:

 • Nauwkeurigheid: De punt is fijn en reageert onmiddellijk op je aanraking.
 • Responsiviteit: Reageert op de druk en de hoek die je gebruikt.
 • Functionaliteiten: Niet alleen voor tekenen en schrijven, maar ook voor navigatie op je iPad.
 •  

  De Apple Pencil en de iPad: een perfecte combinatie

  De Apple Pencil is speciaal ontworpen voor de iPad en werkt naadloos samen met dit apparaat. Maar niet alle iPads zijn compatibel met de Apple Pencil. Over het algemeen zijn de nieuwere iPad-modellen, zoals de iPad Pro en de nieuwste generatie iPad en iPad Mini, compatibel met de Apple Pencil. Maar ook sommige oudere modellen, zoals de iPad Air 2 en de iPad Mini 4, ondersteunen de pen. Om er zeker van te zijn dat jouw iPad compatibel is met de Apple Pencil, kun je het beste de specificaties van jouw iPad-model controleren.

  Compatibiliteit met iPads

  Om met de Apple Pencil te kunnen werken, heb je wel een geschikte iPad nodig. Het scherm van je iPhone is niet geschikt.

  Hier zijn enkele iPads waarmee je de Apple Pencil 1 kunt gebruiken:

  • iPad (9e, 8e, 7e, 6e generatie)
  • 12,9-inch iPad Pro (2e, 1e generatie)
  • 10,5‑inch iPad Pro
  • 9,7-inch iPad Pro
  • iPad Air (3e generatie)
  • iPad mini (5e generatie)

  Hier zijn enkele iPads waarmee je de Apple Pencil 2 kunt gebruiken:

  Het koppelen van de Apple Pencil aan je iPad is eenvoudig. Zorg ervoor dat de Bluetooth op je iPad is ingeschakeld, verwijder de dop van de Apple Pencil en sluit het aan op de Lightning-connector van je iPad. Als een pop-upvenster verschijnt, tik dan op 'Koppel'. Dat is alles!

  Tips en trucs voor het optimaal gebruiken van de Apple Pencil

  Nu je weet wat de Apple Pencil kan doen en hoe je het kunt koppelen aan je iPad, zijn hier enkele tips en trucs voor optimaal gebruik:

  • Gebruik de juiste apps: Er zijn veel apps die geoptimaliseerd zijn voor de Apple Pencil, zoals Adobe Photoshop, Microsoft Office, en standaard Apple apps zoals Mail, Notities, Keynote en Pages.
  • Opladen: De nieuwe generatie Apple Pencil kun je opladen door hem aan de bovenkant van je iPad te klikken. Voor de eerste generatie gebruik je de Lightning-connector.
  • Handpalmherkenning: Leun je op het scherm met je hand? Geen probleem! De iPad onderscheidt dit van de Pencil en zal dus niet op je hand reageren.

  De Apple Pencil is een veelzijdig en krachtig hulpmiddel, vooral geschikt voor tekenaars, ontwerpers, studenten of mensen die veel aantekeningen moeten maken. Door de vele sensoren en compatibiliteit met diverse apps is het een must-have accessoire voor elke iPad-gebruiker.

  Terug naar blog