Laatste update: 15 juni 2024

WhatsApp iPad Installatie: Snel en Simpel met leapp

whatsapp ipad

We weten allemaal hoe handig het is om WhatsApp op onze smartphones te hebben voor communicatie met medestudenten, collega’s, of familie. Echter, wist je dat je WhatsApp ook op je iPad kunt gebruiken?

WhatsApp NIET officieel ondersteund

Hoewel er tot op heden geen officiële app beschikbaar is voor de iPad en er enkele beperkingen zijn, zijn er manieren om deze te omzeilen. Omdat WhatsApp officieel niet ondersteund wordt op de iPad, kunnen er enkele beperkingen en uitdagingen zijn bij het gebruik van de app op dit apparaat. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om deze beperkingen te overwinnen.

WhatsApp Web

Een van de eenvoudigste manieren om WhatsApp op je iPad, iPad Air of iPad Pro te gebruiken is door gebruik te maken van WhatsApp Web. Deze tip werkt natuurlijk ook voor je iPad Mini. Deze dienst werd in 2015 gelanceerd, aanvankelijk voor Samsung en andere Android gebruikers en al snel daaropvolgend ook voor iOS-gebruikers. WhatsApp Web fungeert als een verlengstuk van de mobiele app en dient als een extensie van de mobiele versie van WhatsApp. Het biedt de mogelijkheid om verschillende apparaten aan je WhatsApp-account te koppelen en deze naadloos met elkaar te synchroniseren.

Het is belangrijk om te onthouden dat je telefoon verbonden moet blijven met het internet om WhatsApp Web te kunnen gebruiken.

WhatsApp Web op je iPad installeren

Het installeren van de web-versie van WhatsApp is zo gedaan. Je hebt dan ook maar twee dingen nodig: je iPhone en je iPad. De stappen zijn als volgt:
  1. Open alvast Safari op je iPad en ga naar de website https://web.whatsapp.com/
  2. Open WhatsApp op je iPhone en klik op de drie bolletjes rechtsboven.
  3. Kies voor ‘Gekoppelde apparaten’ in het drop-down menu.
  4. Klik op ‘Een apparaat koppelen’.
  5. Er verschijnt een QR-code; scan deze met je iPhone.
  6. Je iPad wordt gekoppeld aan je WhatsApp-account; je kunt nu WhatsApp Web op je iPad gebruiken.

Tips voor het gebruiken van WhatsApp op je iPad

Voor je aan de slag gaat met het chatten via je iPad zijn hier nog een paar handige tips. Ten eerste is het mogelijk om een snelkoppeling naar WhatsApp Web op je beginscherm te zetten, wat tijd scheelt bij het opstarten van dit platform. Hiervoor kun je de volgende stappen gebruiken:
  1. Open WhatsApp Web in Safari.
  2. Tik rechtsboven op het delen-icoontje (een vierkant met een pijltje).
  3. Scrol naar beneden en selecteer ‘Zet op beginscherm’.
  4. Klik op ‘Voeg toe’. 
Hoewel WhatsApp Web vele opties heeft, heeft het niet precies dezelfde mogelijkheden als de echte app op je iPhone. Functies die de online versie bijvoorbeeld niet heeft zijn het ontvangen van notificaties bij een nieuw bericht en het delen van je live locatie.  Mocht je de iPad toch weer willen ontkoppelen van je WhatsApp-account, dan kun je de mobiele versie van WhatsApp gebruiken om dit te doen. Ook hiervoor moet je op de drie bolletjes klikken en ‘Gekoppelde apparaten’ selecteren in het drop-down menu. Hier zie je een overzicht van de apparaten die aan je account gekoppeld zijn. Als je het apparaat wat je wilt verwijderen selecteert en hier op ‘Uitloggen’ klikt, zal je niet meer via je iPad kunnen inloggen op WhatsApp. 
Terug naar blog