Laatste update: 15 juni 2024

Beginscherm iPhone aanpassen: Maak 't Eigen met leapp!

beginscherm iphone aanpassen

Download jij ook altijd gelijk alle leukste, nieuwste apps? En gebruik je vervolgens de helft er niet meer van? Dan is jouw beginscherm waarschijnlijk wel toe aan een opruimbeurt. Met deze tips ruim je makkelijk je beginscherm op.

Het beginscherm van je iPhone is het eerste wat je ziet als je je toestel ontgrendelt. Het is je persoonlijke dashboard, gevuld met apps en widgets die je dagelijks gebruikt. Maar hoe organiseer je al deze apps op een manier die voor jou werkt? Hoe pas je de achtergrond aan om het beginscherm meer persoonlijk te maken? En hoe zorg je ervoor dat je snel en efficiënt de apps kunt vinden die je nodig hebt?

1 Verwijder apps die je niet gebruikt

 • Iedereen heeft altijd wel een paar apps die je in het begin een paar keer gebruikt hebt op je iPhone of iPad, maar daarna helemaal vergeten bent. Deze apps nemen onnodige ruimte in en kunnen vaak beter gelijk weggegooid worden.
 • Elke app die je nu verwijdert, kan je later altijd weer terugzetten door hem opnieuw te downloaden.
 • Wil je een appje weggooien, houd dan het icoontje op je beginscherm lang ingedrukt. Je krijgt een snelmenu te zien met de optie 'Verwijder app'. Als je er meer in 1x wilt verwijderen, houd dan de app zo lang ingedrukt tot er een kruisje verschijnt. Druk vervolgens daarop en verwijder de app.

2 Orden je apps

 • De overgebleven apps kun je nu gaan ordenen. Houd de apps kort ingedrukt vast tot ze gaan trillen en er een kruisje verschijnt. Versleep ze nu naar een andere plek.
 • Heb je meerdere apps gedownload, zodat je meerdere schermen gevuld hebt met appjes? Zet dan je meestgebruikte apps op het eerste scherm. En ben je rechtshandig, zet dan je meestgebruikte appjes vooral rechtsonder in het scherm (en voor linkshandigen geldt dan linksonder). Zo kom je er sneller en makkelijker bij!.

3 Zet je apps in mapjes

 • Zijn 3 of meer schermen gevuld met appjes? Orden dan de appjes in verschillende mapjes. Een mapje maak je door 1 app op een andere app te plaatsen en daar los te laten. Deze 2 appjes staan nu allebei in hetzelfde nieuwe mapje.
 • Wil je de naam van het mapje wijzigen? Dan open je het mapje en houd je de naam bovenin ingedrukt.
 • Hoe je je mapjes inricht is helemaal aan jou. Je kan bijvoorbeeld per categorie mapjes aanmaken (bijvoorbeeld social, gaming, shoppen). Maar je kan er ook voor kiezen om ze op kleur te zetten. Het staat mooi en opgeruimd. Alleen of je dan snel weer dat ene appje terug weet te vinden...?

4 Terug naar de standaardindeling

 • Goed opruimen kan je ook doen door terug te gaan naar de standaardindeling. Op deze manier blijven al je apps wel behouden, maar worden ze teruggezet in de volgorde dat je ze gedownload hebt. Je doet dit door de volgende stappen te volgen:
 1. 1 - Ga naar je 'Instellingen' app en ga naar 'Algemeen'
 2. 2 - Kies 'Stel opnieuw in'
 3. 3 - Kies 'Herstel beginschermindeling'
 4. 4 - Kies 'Herstel beginscherm'
 • Nu kan je ze allemaal gaan ordenen (verwijderen/alsnog verplaatsen/in mapjes zetten).

5 Kies een rustige achtergrondafbeelding

 • Wanneer je achtergrondafbeelding een drukke afbeelding is, lijkt je scherm vaak ook meteen heel druk. Voor een opgeruimd beeld, kan je het beste kiezen voor een eenkleurige achtergrond. Google bijvoorbeeld eens je lievelingskleur en sla de eerste-de-beste afbeelding op als foto.
 • Om deze foto als achtergrond te gebruiken, volg je de deze stappen:
 • 1 - Ga naar je 'Instellingen' app en ga naar 'Achtergrond'
 • 2 - Klik daar op 'Kies een nieuwe achtergrond'
 • 3 - Kies daar bij je foto's de desbetreffende foto
 • 4 - Verplaats en wijzig de grootte indien nodig
 • 5 - Klik op 'Stel in' en kies daar 'Beginscherm'

leapp helpt je bij het oplossen van je problemen

Bij leapp willen we dat je het meeste uit je iPhone haalt. Daarom hebben we deze blogpost gemaakt om je te helpen je beginscherm te organiseren, je achtergrond te veranderen en je iPhone efficiënter en gemakkelijker te gebruiken. We bieden stapsgewijze instructies, handige tips en trucs, en deskundig advies om je te helpen je doelen te bereiken.

Het personaliseren van je beginscherm

Laten we beginnen met het organiseren van je beginscherm. Een goed georganiseerd beginscherm kan je helpen om sneller en gemakkelijker de apps te vinden die je nodig hebt.

 • Begin met het groeperen van vergelijkbare apps in mappen. Bijvoorbeeld, je kunt al je sociale media apps in één map plaatsen, je werkgerelateerde apps in een andere map, enzovoort.
 • Verplaats de apps die je het meest gebruikt naar de onderkant van je scherm. Dit maakt ze gemakkelijker te bereiken met je duim.
 • Verwijder ongebruikte apps van je beginscherm. Dit zal niet alleen ruimte vrijmaken, maar ook visuele rommel verminderen.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we meer doen dan alleen het verkopen van duurzame (refurbished) Apple-producten. We willen je ook helpen om ze optimaal te gebruiken. Daarom staan we altijd klaar om je te ondersteunen als je onverhoopt toch vastloopt. Of je nu hulp nodig hebt bij het personaliseren van je beginscherm, het bijwerken van je apps, of het beheren van je instellingen, we zijn er om je te helpen. En met onze uitstekende service kun je er zeker van zijn dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op leapp.nl en ontdek hoe we je kunnen helpen om het meeste uit je iPhone te halen. En vergeet niet om onze andere blogposts te bekijken voor meer tips en trucs voor het gebruik van je Apple-producten. Bij leapp zijn we gepassioneerd over Apple-producten en we willen die passie met jou delen. Dus of je nu een nieuwe iPhone nodig hebt, of gewoon wat advies over hoe je je huidige toestel beter kunt gebruiken, we zijn er voor je. Wij zijn leapp, jouw betrouwbare partner voor alles wat met Apple te maken heeft.

Terug naar blog