Laatste update: 15 mei 2024

Achtergrond iPhone Instellen: Ontdek Mooie Opties bij leapp

achtergrond iphone

De iPhone is niet zomaar een telefoon; het is een wezenlijk onderdeel van ons dagelijks leven en een verlengstuk van onze persoonlijkheid. We gebruiken het voor uiteenlopende zaken zoals communicatie, werk en entertainment. Door zijn centrale rol willen veel mensen hun telefoon personaliseren, wat vaak begint met het kiezen van een unieke en aantrekkelijke achtergrond. Deze achtergrond fungeert als een venster naar onze wereld, een canvas voor onze creativiteit en een uitdrukking van onze stijl en smaak.

Echter, het vinden van de perfecte achtergrond kan een behoorlijke uitdaging zijn. Gezien de overvloed aan opties kun je je snel overweldigd voelen. Je zoekt iets dat niet alleen bijzonder en verleidelijk is, maar ook resonant met jouw persoonlijke stijl. Daarnaast is het essentieel dat het veranderen van de achtergrond eenvoudig en zonder problemen gaat, vooral omdat je niet het risico wilt lopen belangrijke gegevens te verliezen of dat het ten koste gaat van je batterijduur.

Dus, hoe vind je kwalitatieve en creatieve achtergronden? Hoe stel je ze in zonder je zorgen te maken over complicaties? En hoe zorg je ervoor dat deze perfect past bij jouw specifieke iPhone-model? Het kan frustrerend zijn om met deze vragen te worstelen, vooral als je je iPhone intensief gebruikt. In deze tekst willen we je inspireren en begeleiden in het vinden en instellen van die ideale achtergrond, zodat je nog meer voldoening en plezier kunt halen uit je iPhone en je gebruikservaring continu kunt verbeteren.


iPhone achtergrond maken van je eigen foto

Veel foto’s die opgeslagen zijn in je galerij hebben niet het optimale formaat voor het formaat van je iPhone of iPad. Als je ze wil optimaliseren om als achtergrond te gebruiken, kan je de foto’s het beste eerst bijsnijden. Houd daarbij rekening met de volgende formaten per iPhone:

 • iPhone SE: 1136 x 640 pixels
 • iPhone 6, 6S, 7 en 8: 1334 x 750 pixels
 • Plus-modellen van iPhone 6, 6S, 7 en 8: 1920 x 1080 pixels
 • iPhone X en XS: 2436 x 1125 pixels
 • iPhone XS Max: 2688 x 1242 pixels
 • iPhone XR: 1792 x 828 pixels
 • iPhone 11 en 11 Pro: 1792 x 828 pixels
 • iPhone 11 Pro Max: 896 × 414 pixels
 • iPhone SE 2020: 1334 x 750 pixels
 • iPhone 12 en 12 Pro: 2532 x 1170 pixels
 • iPhone 12 en 13 Mini: 2340 x 1080 pixels
 • iPhone 12 en 13 Pro Max: 2778 x 1284 pixels
 • iPhone 13 en 13 Pro: 2532 x 1170 pixels
 • iPad: 1536 x 2048 pixels

 

Stap-voor-stap instructies voor het instellen van een nieuwe achtergrond

Het instellen van een nieuwe achtergrond op je iPhone is eenvoudig en snel te doen. Volg deze stappen om je nieuwe achtergrond in te stellen:

 1. Open de 'Instellingen' app op je iPhone.
 2. Scroll naar beneden en tik op 'Achtergrond'
 3. Tik op 'Kies een nieuwe achtergrond'.
 4. Je kunt nu kiezen uit de standaard Apple-achtergronden of je eigen foto's. Als je een foto wilt gebruiken die je hebt gedownload van een van de eerder genoemde bronnen, ga dan naar 'Alle foto's' of het betreffende album waar je de foto hebt opgeslagen.
 5. Beweeg en schaal de afbeelding naar wens en tik op 'Stel in'.
 6. Je kunt nu kiezen of je de achtergrond wilt instellen voor je beginscherm, toegangsscherm of beide. Tik op de gewenste optie.
 7. Je nieuwe achtergrond is nu ingesteld!

En voilà, je hebt je iPhone-achtergrond veranderd! Maar hoe kies je de perfecte achtergrond? Hier zijn enkele tips:

 • Kies een afbeelding die past bij je persoonlijkheid en stijl. Dit kan een foto zijn die je zelf hebt gemaakt, een afbeelding die je online hebt gevonden, of een van de standaard achtergronden van Apple.
 • Zorg ervoor dat de afbeelding van hoge kwaliteit is. Een lage resolutie afbeelding kan pixelig en onscherp lijken op je iPhone-scherm.
 • Houd rekening met de plaatsing van je apps en widgets. Kies een afbeelding die niet te druk is, zodat je apps en widgets nog steeds duidelijk zichtbaar zijn.

Tips voor het vinden en organiseren van unieke en aantrekkelijke achtergronden

 • Maak een speciaal album in je 'Foto's' app om al je favoriete achtergronden op te slaan. Zo heb je ze altijd bij de hand en kun je gemakkelijk wisselen tussen verschillende achtergronden.
 • Probeer regelmatig nieuwe bronnen voor achtergronden te ontdekken. Er worden voortdurend nieuwe afbeeldingen toegevoegd aan websites en apps, dus blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwerpen.
 • Experimenteer met verschillende stijlen en thema's. Misschien vind je het leuk om je achtergrond af te stemmen op het seizoen, je stemming of een speciale gelegenheid.

Aanbevolen apps en tools voor het eenvoudig en veilig instellen van achtergronden

Er zijn verschillende apps en tools die je kunnen helpen bij het vinden en instellen van iPhone-achtergronden. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • Everpix: Een app met een grote collectie HD-achtergronden, zorgvuldig geselecteerd door een team van ontwerpers. -
 • Wallpapers HD: Een populaire app met duizenden achtergronden in hoge kwaliteit.
 • Wallpaper Maker: Een app waarmee je je eigen gepersonaliseerde achtergronden kunt maken met tekst, monogrammen en afbeeldingen.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp streven we ernaar om je te helpen het meeste uit je Apple-apparaten te halen. Naast het bieden van tips en trucs voor het personaliseren van je iPhone, bieden we ook een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple-producten. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe iPhone, iPad, MacBook of Apple Watch, bij ons vind je altijd een product dat bij je past.

We staan bekend om onze uitstekende service. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, dan staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op leapp.nl en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

 

 

Terug naar blog