Laatste update: 15 april 2024

iPhone Modellen: Ontdek de Geschiedenis en Versies bij leapp

iphone modellen

Apple heeft door de jaren heen verschillende generaties iPhones uitgebracht. Als je een iPhone bezit, wil je natuurlijk altijd gebruikmaken van de nieuwste functies en updates van het besturingssysteem. Maar niet alle iPhones ondersteunen de nieuwste iOS-versies. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de iPhone-generaties en de iOS-versies die ze ondersteunen:

 

De verschillende iPhone-generaties: een overzicht

Bij leapp begrijpen we dat het kiezen van de juiste iPhone een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we deze uitgebreide en informatieve blogpost samengesteld die alle iPhone-generaties bespreekt. We bieden duidelijke vergelijkingen tussen de verschillende generaties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste iPhone met de meest geavanceerde functies, of een ouder model dat nog steeds geweldig presteert, we hebben alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

Er zijn tot nu toe meer dan twintig iPhone-generaties geweest, elk met zijn eigen unieke functies en verbeteringen. Hier is een kort overzicht van enkele van de meest opvallende generaties:

 

Originele iPhone (2007): De originele iPhone, gelanceerd in 2007, wordt vaak beschouwd als de grondlegger van moderne smartphones. Het was een revolutionair apparaat dat het concept van een intuïtieve touchscreen-interface introduceerde en het idee van een telefoon als een platform voor apps voor altijd veranderde.
  iPhone 3G (2008): In 2008 introduceerde Apple de iPhone 3G. Dit was de eerste iPhone met 3G-connectiviteit, waardoor sneller internet en verbeterde belkwaliteit mogelijk werden. Dit opende de deur naar betere webervaringen en vloeiendere communicatie.
   iPhone 4 (2010): De iPhone 4, gelanceerd in 2010, staat bekend om zijn revolutionaire Retina-display. Dit scherm bood een ongeëvenaarde scherpte en helderheid, wat zorgde voor een verbeterde kijkervaring. Het ontwerp van gehard glas en roestvrij staal droeg bij aan de elegantie en duurzaamheid van het apparaat.

    iPhone 5 (2012): In 2012 bracht Apple de iPhone 5 uit, met een groter 4-inch scherm en een slanker ontwerp. Het was de eerste iPhone die de oudere 30-pins connector verving door de Lightning-connector, waardoor het apparaat een modernere en compactere aansluiting kreeg.

     iPhone 6 en 6 Plus (2014): De iPhone 6 en 6 Plus, uitgebracht in 2014, waren baanbrekend vanwege hun grotere schermen van respectievelijk 4,7 inch en 5,5 inch. Deze grotere formaten openden nieuwe mogelijkheden voor multimedia, productiviteit en gebruikerservaringen.

     iPhone 7 (2016): De iPhone 7, uitgebracht in 2016, behield het ontwerp van de iPhone 6, maar introduceerde verschillende belangrijke verbeteringen, waaronder water- en stofbestendigheid, een verbeterde camera met optische beeldstabilisatie en een snellere A10 Fusion-chip. Het meest opvallende was echter het verwijderen van de 3,5 mm koptelefoonaansluiting, wat leidde tot veel discussie.

     iPhone 8 (2017): De iPhone 8, gelanceerd in 2017, bouwde voort op het ontwerp van de iPhone 7, maar voegde draadloos opladen toe. Het toestel was aangedreven door de A11 Bionic-chip en bood verbeterde prestaties en camerafuncties.

      iPhone X (2017): De iPhone X, geïntroduceerd in 2017 ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de iPhone, was een keerpunt in het ontwerp en de functionaliteit. Het bijna randloze OLED-scherm, de gezichtsherkenning (Face ID) voor beveiligde ontgrendeling en het wegvallen van de homeknop resulteerden in een modern en futuristisch apparaat.

      iPhone Xs (2018): De iPhone Xs, uitgebracht in 2018, was een evolutie van de iPhone X van het voorgaande jaar. Het toestel behield hetzelfde ontwerp en de Face ID-gezichtsherkenning, maar werd aangedreven door de krachtigere A12 Bionic-chip. De camera's werden ook verbeterd voor betere foto- en videokwaliteit.

      iPhone XR (2018): De iPhone XR, ook gelanceerd in 2018, bood veel van dezelfde functies als de Xs, maar had een LCD Liquid Retina-scherm in plaats van OLED. Hierdoor was het toestel iets betaalbaarder en bood het een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

       iPhone 11 (2019): In 2019 bracht de iPhone 11 een focus op fotografie met een ultrabreed camerasysteem en een nachtmodus voor verbeterde resultaten bij weinig licht. De algehele batterijduur werd verbeterd, waardoor gebruikers langer konden genieten van hun apparaten.

        iPhone 12 (2020): Met de lancering van de iPhone 12 in 2020, omarmde Apple 5G-connectiviteit, waardoor hogere snelheden en prestaties mogelijk werden. De introductie van Ceramic Shield-technologie bood betere schermbescherming, terwijl het strakke en herkenbare ontwerp behouden bleef.

        iPhone SE (2020): De iPhone SE (2020) bracht een betaalbare optie met moderne specificaties. Het toestel behield het ontwerp van de iPhone 8 maar werd aangedreven door de A13 Bionic-chip, waardoor het snelle prestaties bood. Het was een populair keuze voor mensen die een compacte en betaalbare iPhone wilden.

         iPhone 13 (2021): De iPhone 13, gelanceerd in 2021, bouwt voort op het succes van eerdere modellen met verbeterde camerafuncties, waaronder geavanceerde optische beeldstabilisatie en verbeterde prestaties bij weinig licht. Ook introduceert het nieuwe A15 Bionic-processor, wat zorgt voor snellere prestaties en energie-efficiëntie.

         iPhone SE (2022): De iPhone SE (2022) behoudt hetzelfde ontwerp als de voorgaande SE (2020) maar wordt aangedreven door de krachtige A15 Bionic-chip, dezelfde chip die te vinden is in de iPhone 13-serie. Hierdoor biedt het uitstekende prestaties en de mogelijkheid om de nieuwste iOS-functies te gebruiken in een compact formaat en voor een betaalbare prijs.

         Terug naar blog