Laatste update: 15 mei 2024

De donkere modus op je iPhone: praktisch, stijlvol en gemakkelijk in te schakelen

donkere modus iphone

Je bent dol op je iPhone, maar soms voelt dat felle, witte scherm als een spotlicht in een donkere kamer - vermoeiend voor je ogen, vooral 's nachts. Heb je wel eens gehoord van de mysterieuze 'donkere modus'? Het schijnt magie te zijn voor je scherm! Je bent misschien nieuwsgierig, maar je hebt geen idee wat nou precies de voordelen zijn. Waarom gebruikt iedereen die donkere modus? Verbeterde leesbaarheid? Minder batterijgebruik? Wat zijn de opties en hoe werkt het precies?

Antwoord op jouw vragen

Geen zorgen, leapp is er om je te helpen. We zullen je stap voor stap uitleggen hoe je de donkere modus inschakelt en we zullen je vertellen wat de opties zijn. Daarnaast zetten we de voordelen op een rijtje, zodat je helemaal begrijpt waarom je de donkere modus zou gebruiken. Bij leapp willen we namelijk dat je het beste uit je iPhone haalt!

Hoe schakel je de donkere modus in en uit op je iPhone?

Volg deze stappen om de donkere modus in te schakelen:

  • Open de Instellingen-app op je iPhone.
  • Scroll naar beneden en tik op 'Beeldscherm en helderheid'.
  • Onder 'Weergave', tik op 'Donker'.

Om de donkere modus uit te schakelen, volg je dezelfde stappen, maar tik je in de laatste stap op 'Licht'.

Je kunt ook instellen dat de donkere modus automatisch wordt ingeschakeld bij zonsondergang of op een specifieke tijd. Hiervoor ga je naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid' > 'Automatisch' en stel je het gewenste schema in.

De donkere modus is beschikbaar op iPhones met iOS 13 of later. Dit betekent dat je de donkere modus kunt gebruiken als je een iPhone 6s of nieuwer model hebt.

Wat zijn de voordelen?

Je weet nu hoe je de donkere modus inschakelt en wat de instellingen zijn. Maar waarom zou je dat doen? Wat zijn dan toch die voordelen? De donkere modus is dus een functie die de lichte achtergrond van je iPhone vervangt door een donkere. Ten eerste kan dit de leesbaarheid verbeteren, vooral in omgevingen met weinig licht. Daarnaast is het donkere scherm vriendelijk voor je ogen, wat langdurig gebruik van je iPhone comfortabeler maakt. Ook kan de donkere modus het batterijverbruik verminderen, wat de levensduur van je iPhone kan verlengen. Tot slot ziet de donkere modus er ook gewoon stijlvol en mysterieus uit. Win-Win!

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp willen we je leven makkelijker maken. We willen dat je het meeste uit je (refurbished) Apple-producten haalt. Daarom bieden we je niet alleen duurzame en betaalbare refurbished Apple-producten, maar helpen we je ook wanneer je vastloopt, zoals in deze blog.

We besparen je tijd door je te voorzien van stapsgewijze instructies voor het in- en uitschakelen van de donkere modus. We besparen je het gedoe van het uitzoeken hoe de donkere modus je gebruik van de iPhone kan verbeteren. We besparen je het werk van het zoeken naar tips en trucs om het meeste uit je iPhone te halen.

En vergeet niet, als je op zoek bent naar een betrouwbare bron voor refurbished Apple-producten, dan is leapp de plek voor jou. We bieden een breed scala aan refurbished iPhones, iPads en MacBooks. Onze producten zijn grondig gecontroleerd en getest, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een product van hoge kwaliteit krijgt. Bovendien zijn onze prijzen lager dan die van nieuwe Apple-producten.

Dus waar wacht je nog op? Ga naar onze website en ontdek onze geweldige aanbiedingen!

Terug naar blog