Laatste update: 15 juni 2024

Fotograferen met iPhone: Maak Mooiere Foto's - leapp

fotograferen met iphone

Gebruik jij je iPhone het liefst veel voor het maken van selfies, vakantiefoto's of food pics? Met de iPhone camera kan je geweldige foto's maken! Toch is het soms wel fijn om te weten hoe je iets het best op beeld kan zetten. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor de beste foto's. #likeapro

 

Tip 1: Tap to focus

De iPhone heeft de 'tap to focus' functie in de camera-app. De camera focust standaard op het middelste gedeelte van de foto, maar door te tikken op een ander deel van het scherm verschuift de focus. Hiermee kun je de camera scherpstellen op dat wat je gedetailleerd in beeld wil hebben.

 

Tip 2: Pas de belichting aan naar eigen wens

Voer je tip 1 uit, dan past de camera-app ook automatisch de belichting aan. Wordt je foto te donker of te licht? Pas dan zelf de belichting aan! Beweeg het zonnetje met je vinger omhoog of omlaag om het beeld lichter of donkerder te maken.

 

Tip 3: Raster

Hoe vaak is het voorgekomen dat je een foto maakt van een mooi gebouw of zonsondergang en dat deze er scheef op staat? Met de rasterfunctie kan je de perfecte rechte foto's maken. Gebruik de rasterfunctie op je iPhone om perfect rechte foto's te maken:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Foto's en Camera
  3. Schakel de rasterfunctie in
  4. Lijn objecten in de foto uit met dit raster. Zo zijn je foto's een stuk professioneler!
"Wil jij een episch moment goed vastleggen?"

Tip 4: 10 foto's per seconde

Wil jij een episch moment goed vastleggen? Gebruik dan de burst-functie. Hierbij worden er automatisch 10 foto's per seconde genomen. Zo weet je zeker dat de juiste er tussen zit! Hoe? Super simpel: Houd de cameraknop ingedrukt.

 

Tip 5: High Dynamic Range

Maak foto's met de HDR-functie! HDR (High Dynamic Range) houdt in dat foto's met lichte en donkere gedeelten beter tot hun recht komen. Met de HDR functie worden er twee of drie foto's gemaakt, waarbij de instellingen van de belichting steeds verschillen. Deze foto's worden samengevoegd tot een kleurrijke foto. Met deze tips ben je binnen no time #likeapro. Wie weet ben jij binnenkort instafamous door je professionele foto's! Vergeet je leapp dan niet even te taggen? Veel fotografeerplezier! Zijn we een heel goede tip vergeten? Laat het ons via onze social mediakanalen weten!

Terug naar blog