Laatste update: 15 april 2024

Face ID werkt niet? Ontdek snelle fixes bij leapp!

face id werkt niet

Je kent het vast wel: je wilt snel even je iPhone ontgrendelen om een belangrijk bericht te lezen, maar opeens werkt FaceID niet meer. In plaats van direct toegang te krijgen tot je telefoon, moet je nu je toegangscode invoeren of zelfs helemaal niet meer in je telefoon kunnen komen. Dit kan ontzettend frustrerend en ongemakkelijk zijn, vooral als je afhankelijk bent van je iPhone voor zaken als communicatie, werk en ontspanning. Bovendien is het niet kunnen inloggen op iCloud en het verliezen van toegang tot dierbare familiefoto's een pijnlijk probleem dat je zo snel mogelijk wilt oplossen.

In dit artikel helpen wij, leapp, jou om inzicht te krijgen in de oorzaken van Face ID-problemen en bieden we praktische oplossingen om deze problemen te verhelpen. Zo kun je weer zorgeloos gebruik maken van je iPhone en vertrouwen op de beveiliging van je gegevens en privacy.

leapp: jouw partner in het oplossen van Face ID-problemen

Wij van leapp begrijpen hoe belangrijk het is om snel en efficiënt een oplossing te vinden voor je Face ID-probleem. Met onze professionele kennis en ervaring op het gebied van Apple-producten en -diensten, zijn wij in staat om je te voorzien van betrouwbaar advies en ondersteuning bij het oplossen van je Face ID-probleem. Zo kun jij weer zorgeloos gebruik maken van je iPhone en genieten van de voordelen die Face ID biedt.

De kern: praktische oplossingen voor Face ID-problemen

In dit gedeelte van het artikel gaan we dieper in op de mogelijke oorzaken van Face ID-problemen en bieden we je praktische oplossingen om je Face ID weer werkend te krijgen. Lees verder en ontdek hoe je zelf stappen kunt ondernemen om je Face ID-probleem op te lossen, of wanneer het verstandig is om professionele hulp in te schakelen.

1. Controleer en reinig de camera en sensoren

Een veelvoorkomende oorzaak van Face ID-problemen is vuil of stof op de camera of sensoren van je iPhone. Dit kan ervoor zorgen dat de TrueDepth-camera niet goed functioneert en je gezicht niet goed herkent. Volg deze stappen om je camera en sensoren te controleren en reinigen:

 • Inspecteer de voorkant van je iPhone op vuil, stof of andere obstructies die de camera of sensoren kunnen blokkeren.
 • Gebruik een zachte, droge en pluisvrije doek om de camera en sensoren voorzichtig schoon te maken. Vermijd het gebruik van vloeistoffen of agressieve reinigingsmiddelen.
 • Test Face ID opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

2. Reset Face ID en stel het opnieuw in

Soms kan het opnieuw instellen van Face ID het probleem verhelpen. Volg deze stappen om Face ID te resetten en opnieuw in te stellen:

 • Ga naar 'Instellingen' op je iPhone en selecteer 'Face ID en toegangscode'.
 • Voer je toegangscode in indien nodig.
 • Selecteer 'Reset Face ID' en bevestig je keuze.
 • Volg de instructies op het scherm om Face ID opnieuw in te stellen.
 • Test Face ID opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

3. Update de software van je iPhone

Verouderde software kan soms problemen veroorzaken met Face ID. Zorg ervoor dat je iPhone altijd up-to-date is met de nieuwste softwareversie:

 • Ga naar 'Instellingen' op je iPhone en selecteer 'Algemeen'.
 • Kies 'Software-update' en controleer of er updates beschikbaar zijn.
 • Download en installeer de nieuwste software-update indien beschikbaar.
 • Test Face ID opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

4. Zoek professionele hulp bij een Apple Store of erkende reparateur

Als bovenstaande oplossingen niet werken, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Maak een afspraak bij een Apple Store of een erkende reparateur zoals leapp voor een diagnose en eventuele reparatie van je iPhone. In sommige gevallen kan het nodig zijn om onderdelen van je iPhone te vervangen om het Face ID-probleem op te lossen.

5. Overweeg een refurbished iPhone met goed werkende Face ID bij leapp

Als je huidige iPhone niet meer te repareren is of als je toe bent aan een upgrade, overweeg dan om een refurbished iPhone aan te schaffen bij leapp. Onze refurbished iPhones zijn zorgvuldig gecontroleerd en gereviseerd, zodat je kunt vertrouwen op een goed werkende Face ID en een betrouwbare iPhone. Bovendien draag je bij aan een duurzamere wereld door te kiezen voor een refurbished iPhone.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp streven we ernaar om jouw leven makkelijker te maken met onze duurzame, refurbished Apple-producten. Daarnaast ondersteunen we je graag wanneer je onverhoopt toch vastloopt met problemen zoals Face ID-problemen. In dit artikel hebben we je voorzien van praktische oplossingen en adviezen om je Face ID weer werkend te krijgen. Onze excellente service en betrouwbare producten zorgen ervoor dat je met een gerust hart kunt genieten van je iPhone en het Apple-ecosysteem.

Ben je benieuwd naar ons aanbod van refurbished Apple-producten? Neem dan een kijkje op onze website leapp.nl en ontdek de vele voordelen van het kiezen voor een refurbished iPhone, iPad of MacBook. Wij helpen je graag verder bij het vinden van het perfecte Apple-product voor jou!

Terug naar blog