Laatste update: 5 mei 2024

Verschil iPhone 11 Pro en 12 Pro: Vergelijk & Kies bij leapp!

verschil iphone 11 pro en 12 pro

Ben je op zoek naar de verschillen tussen de iPhone 11 Pro en 12 Pro? Kijk dan niet verder. Wij hebben namelijk voor jou beide modellen eens goed onder de loep genomen. Onze bevindingen hebben we hieronder beschreven, zodat jij hopelijk na afloop geen vragen meer hebt over het verschil tussen beide modellen.

 

Back to the roots

We vallen gelijk met de deur in huis, want wat direct opvalt zijn de verschillende designs. De iPhone 11 Pro heeft namelijk het hedendaagse design met ronde afrondingen, terwijl de iPhone 12 Pro weer terug de tijd lijkt ingegaan te zijn. De 12 Pro heeft namelijk het vierkante design terug, die we allemaal wel herkennen van de iPhone 4 en iPhone 5. Door terug te gaan naar dit design overleeft de iPhone 12 Pro het ook beter in het water, hij is namelijk waterbestendig tot 6 meter diep in plaats van de 11 Pro die tot 4 meter diep kan. Verder zien we dat beide modellen niet even groot zijn; de iPhone 12 Pro is net 2 millimeter langer en maar 0,1 millimeter breder. Echter is de iPhone 12 Pro wel platter dan de 11 Pro. Het laatste wat we nog even willen mededelen zijn de verschillende kleuren. De iPhone 12 Pro is namelijk beschikbaar in een andere kleur goud, in het nieuwe oceaanblauw, het grafiet en in het zilver. De iPhone 11 Pro is in de kleuren middernachtgroen, goud, space gray of zilver te koop.

 

Ceramic Shield

Het volgende onderwerp waar we naar gaan kijken is het scherm. Wat we zien is dat de iPhone 12 Pro een 6,1 inch scherm heeft. Dit is aanzienlijker groter dan het 5,8-inch display van de iPhone 11 Pro. Verder zijn de schermranden van de 12 Pro ook dunner dan die van de 11 Pro. Wat nieuw is bij de 12 Pro is het Ceramic Shield. Hierdoor is het beeldscherm beter beschermd tegen krassen en vallen, iets wat de 11 Pro niet heeft. Tot slot is de schermresolutie van de iPhone 12 Pro hoger dan de iPhone 11 Pro, maar dit is nauwelijks te merken met het blote oog.

 

Onder de motorkap

Zodra we wat dieper in de telefoons duiken komen we de nodige verschillen tegen. Zo zien we dat de processor van de iPhone 12 Pro een stukje beter is. Logisch, want bijna elke iPhone upgrade bevat een betere chip. Deze keer is het verschil niet heel groot. Beiden zijn ontzettend snel, maar de 12 Pro is net wat sneller. De chip upgrade maakt de iPhone 12 Pro wel gelijk wat minder zuinig. Bij de iPhone 11 Pro kan je namelijk 18 uur lang Netflix-en en bij de 12 Pro een uurtje minder, het zou maar net om die seizoen finale gaan…

Als we doorgaan met zoeken zien we nog twee exclusieve upgrades in de iPhone 12 Pro. De iPhone 12 reeks beschikt namelijk tot nu toe als enige over 5G. Hierdoor kan je razendsnel internetten mits je provider dit ook ondersteunt. En ook zien we dat de iPhone 12 reeks de eerste iPhones zijn met MagSafe. Met MagSafe kan je magnetisch accessoires koppelen aan je iPhone. Bijvoorbeeld de nieuwe kaarthouders van Apple die je hiermee achterop je iPhone kunt klikken. Handig, want dan heb je altijd je belangrijkste pasjes bij de hand.

 

Camera

De laatste categorie waar we nog op in gaan is die van de camera. Ook hier zijn wat interessante verschillen te vinden. Om te beginnen hebben beide modellen dezelfde lenzen. Echter is er wel een sensor upgrade geweest voor de groothoeklens van de iPhone 12 Pro. Door de nieuwe sensor is de lens namelijk nu in staat om nog meer licht tot zich te nemen en verbetert het de scherp-diepte verhouding. Verder heeft de iPhone 12 Pro een LiDAR Scanner. Een wat?? Nou wat de LiDAR Scanner doet is aan de hand van lasers de omgeving in kaart brengen. Oftewel zo kun je beter portretfoto’s maken. Vooral als het donker is komt dit ten goede en bovendien bevordert deze functionaliteit de AR (augmented reality) toepassingen.

Dan zien we verder nog dat de Smart HDR functie verbeterd is bij de 12 Pro, dus de foto’s zijn nog mooier van kleur. Mocht je dit nou niks vinden, dat Apple voor jou het perfecte plaat creëert, dan is er nu Apple ProRAW (alleen voor de iPhone 12 Pro). Hierdoor houd je zelf de controle over de bewerking van je foto’s. 100% RAW zullen de foto’s niet zijn, maar deze toevoeging is zeker een uitkomst voor degene die veel met Lightroom werken. Tot slot zien we nog de mogelijkheid om te filmen in HDR Dolby Vision, ook dit is wederom alleen weggelegd voor de iPhone 12 Pro gebruikers.

 

Conclusie

Poeh, dat was me nog eens waslijst met verschillen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om beter de verschillen tussen deze modellen te begrijpen. Wat vooral duidelijk naar voren komt is de focus van Apple op de camera van de iPhone 12 Pro. Deze heeft aanzienlijk wat grote upgrades gekregen. Verder komt het op smaak aan qua design en of de kleinere upgrades voor jou het waard zijn. De iPhone 12 Pro komt met een duurder prijskaartje en is beschikbaar vanaf 128GB opslag. Een refurbished iPhone 11 Pro is een stukje goedkoper en ook nog eens beschikbaar met 64GB opslag. Mochten beide opties was aan de kleine kant zijn, kijk dan ook eens naar de voordelen van een 12 Pro Max.

Terug naar blog