Laatste update: 5 juni 2024

Verschil iPhone 12 en 12 Pro: Ontdek de Beste Keuze - leapp

verschil iphone 12 en 12 pro

Ben je op zoek naar de verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 12 Pro? Dan hoe je niet verder te kijken. Wij hebben namelijk voor jou beide modellen eens goed onder de loep genomen. Onze bevindingen hebben we hieronder beschreven, zodat jij hopelijk na afloop geen vragen meer hebt over het verschil tussen beide modellen.

<a href=

 

Fris of sjiek?

De iPhone 12 en 12 Pro hebben exact dezelfde afmetingen, toch zijn er wel wat verschillen te zien in het design. En dat merk je direct wanneer je beide modellen vasthoudt. De iPhone 12 weegt door het aluminium 162 gram en de Pro weegt maar liefst 187 gram door de roestvrijstalen behuizing. Dit verschil in materiaal geeft ook direct een andere uitstraling aan beide modellen. Dit komt mede door de kleuren waarin de iPhones te koop zijn. De kleuren van de iPhone 12 zijn namelijk een stukje frisser en helderder dan de sjiekere uitstraling van de 12 Pro. Het komt er dus een beetje op neer welke uitstraling je zelf mooier vindt. Heb je liever het felle blauw van de 12 of neig je toch meer naar het oceaan blauw van de Pro?

Voor de echte fotograaf

Het grootste verschil is duidelijk te merken bij de camera's. De iPhone 12 heeft namelijk een dubbele camera, zowel een groothoek- als ultragroothoeklens. De iPhone 12 Pro gooit hier een schepje bovenop met de extra telelens. Hierdoor kan je wel 4 keer zoomen zonder kwaliteitsverlies terwijl de iPhone 12 dit maar 2 keer kan. Ook beschikt de Pro over de nieuwe LiDAR scanner, hiermee kan je ook in het donker mooie portretfoto’s maken. Deze scanner zorgt er namelijk voor dat de camera aan de hand van lasers de omgeving beter in kaart kan brengen. Hierdoor ben je in staat om ook in de nacht scherp diepte beelden te fotograferen.

Als je dacht dat dit al alles was, dan zit je er naast. Er zijn nog twee upgrades te zien bij de iPhone 12 Pro! Zoals we weten kunnen beide modellen in Dolby Vision beelden opnemen, alleen de iPhone 12 Pro kan dit in 60 beelden per seconde en de iPhone 12 in maar 30 FPS. Kortom, de video's zijn veel gestroomlijnder bij de 12 Pro. Het andere verschil is dat de iPhone 12 Pro beschikt over Apple ProRAW. Deze functie is vooral bedoeld voor de echte fotografen onder ons. Hiermee krijg je meer "naakte" foto's terug. Oftewel, er zijn minder bewerkingen automatisch door de software uitgevoerd zodat je zelf in de nabewerking alles nog kan aanpassen.

Kleine verschillen

Als we nogmaals eens met een strenge blik naar beide iPhones kijken zien we nog een paar laatste verschillen. Wat namelijk vet handig is, is dat de iPhone 12 Pro een stuk helder scherm heeft. Ideaal voor in de zomer wanneer alles lastig te zien valt. Verder zien we nog een upgrade van het RAM geheugen bij de iPhone 12 Pro, namelijk 6GB in plaats van 4GB. Dit verschil levert tijdwinst op bij het opstarten van apps en bij het schakelen tussen applicaties. Als laatst zien we nog dat beide modellen niet exact met dezelfde opslag opties komen. De iPhone 12 komt namelijk in: 64GB, 128GB of 256GB en de iPhone 12 Pro is te verkrijgen met: 128GB, 256GB of 512GB. Oftewel de 12 Pro is écht voor de grootverbruikers!

Welke iPhone moet ik scoren?

Dan zijn we nu aanbeland bij de hamvraag: welke iPhone is beter geschikt voor mij? We kunnen hier vrij kort over zijn. De looks blijft een persoonlijke smaak. Onder de motorkap zijn er nauwelijks aanpassingen, want de focus bij de 12 Pro ligt volledig op de camera. Waar jezelf dus bij stil moet staan is "heb ik extra geld over voor een veel betere camera?" Of heb je al die poespas helemaal niet nodig en heb jij genoeg aan de al enorm goede camera die te bevinden is op de iPhone 12. Benieuwd of je de 12 Pro of 12 Pro Max moet hebben, we vertellen het je hier!

Terug naar blog