Laatste update: 27 februari 2024

iPhone laadt niet op? Ontdek Snel Herstel & Tips bij leapp!

iphone laadt niet op

Het is erg frustrerend als je iPhone niet oplaadt. Je hebt je telefoon nodig voor communicatie, werk en entertainment. Maar als je iPhone niet oplaadt, kan dit je dagelijkse activiteiten verstoren. Je wilt natuurlijk dat je iPhone weer oplaadt en normaal functioneert. Maar hoe doe je dat? En hoe voorkom je dit probleem in de toekomst? Je wilt praktische en betrouwbare adviezen over hoe je je iPhone kunt repareren of onderhouden. En natuurlijk wil je niet geconfronteerd worden met hoge reparatie- of vervangingskosten. Je wilt ook geen belangrijke gegevens verliezen als gevolg van het oplaadprobleem. Maar wees gerust, wij van leapp zijn hier om je te helpen.

Stap 1: Lightning-poort schoonmaken

Soms zit er wat vuil of stof in je lightning poort. Hierdoor maakt de kabel slecht of soms zelfs geen connectie meer en kan deze dus ook niet. De makkelijkste manier om dit te checken is door te kijken of de kabel wel goed aansluit op je iPhone. Zie je dat er een klein stukje tussen het plastic omhulsel van de kabel en je iPhone zit? Dan zit er waarschijnlijk wat in je oplaad-poort. Pak een tandenstoker met stompe punt, zodat je de electronica in de lightining-poort niet kan beschadigen en pulk het vuil of stof eruit.

Stap 2: Probeer een andere iPhone oplader

Probeer eens een andere adapter? Het hoeft natuurlijk helemaal niet aan je iPhone te liggen dat je iPhone niet oplaadt. De kabel kan misschien ook de boosdoener zijn. Zie je dat er gekke hoeken in je kabel zitten, dan is er misschien een kabelbreuk, waardoor de kabel niet meer werkt. Zodra je iPhone met een andere lader het wel weer doet, is het probleem ook opgelost.

Stap 3: Start je iPhone opnieuw op

Start je iPhone opnieuw op. Heel soms komt het voor dat door een foutje in de software je iPhone niet kan opladen. Het heeft dan helemaal niks te maken met de hardware van je iPhone. In dit geval raden we je aan om iPhone een harde reset te geven. Uiteraard nadat je je een reservekopie van je iPhone hebt gemaakt. Is je iPhone weer op gestart? Kijk of hij oplaadt of niet.

Stap 4: iPhone Batterij kalibreren

Het kan voorkomen dat je iPhone aangeeft dat er nog 45% batterij-energie in zit, maar dat hij een kwartier later opeens uit is gevallen. In dit geval kan je accu opnieuw kalibreren. Dit zorgt er voor dat je iPhone batterij weer het juiste percentage aangeeft. Dit doe je door eerst je iPhone aan te sluiten op je adapter. En daarna weer een harde reset te doen. Hierna moet je je iPhone laten opladen tot 100% en dan nog ongeveer 1,5 uur aan de oplader laten liggen.

Stap 5: Stuur je iPhone naar leapp ter reparatie

Laadt je iPhone nog steeds niet op? Dan kan je hem naar ons opsturen ter reparatie. Zoals misschien bekend zijn onze fysieke winkels al enige tijd gesloten. Niet getreurd, we repareren nog altijd tegen scherpe prijzen. Stuur hem dus op en laat ons je helpen met de reparatie. Mocht je een refurbished iPhone willen, kunnen onze collega's je hier natuurlijk ook bij adviseren.

Bonus. Heb geduld.

Het kan zijn dat wanneer je iPhone heel erg leeg is, het een tijdje duurt voordat hij weer aanspringt. Het batterij logo verschijnt dan pas weer na een aantal minuten zodra de batterij zelf een beetje is opgeladen. Wanneer je je iPhone aan een computer aan het opladen bent, zorg dan dat de computer aan staat en niet in slaapstand gaat.

Hoe leapp je verder helpt?

Wij van leapp willen niet alleen dat je iPhone weer oplaadt, we willen ook dat je iPhone goed blijft functioneren. Bovendien bieden we ook duurzame (refurbished) Apple producten aan. Deze producten zijn grondig gecontroleerd en gerepareerd, zodat ze weer als nieuw functioneren. Maar ze zijn veel goedkoper dan nieuwe Apple producten. Dus als je een nieuwe iPhone nodig hebt, of als je gewoon wilt upgraden, bekijk dan onze refurbished iPhones op leapp.nl. We zijn er zeker van dat je iets zult vinden dat bij je past. En als je vragen of problemen hebt, staan we altijd voor je klaar. We helpen je graag. Want bij leapp draait alles om jou.

Terug naar blog