Laatste update: 15 april 2024

Scan met iPhone: Snel Documenten Digitaliseren met leapp

scan met iphone

We leven in een digitaal tijdperk en het wordt steeds belangrijker om papieren documenten te digitaliseren. Of je nu een belangrijk contract wilt bewaren, een bonnetje wilt declareren, of gewoon je werkplek wilt opruimen, het scannen van documenten met je iPhone is een eenvoudige en snelle manier om dit te doen. Maar hoe doe je dat precies? En welke apps en functies zijn het beste om te gebruiken? In dit artikel helpen we je op weg met duidelijke instructies, tips en inzichten in de beste manieren om documenten te scannen met je iPhone. Zo bespaar je tijd en verminder je rommel, terwijl je vertrouwt op de veiligheid en privacy van je gescande documenten.

leapp helpt je op weg

Bij leapp willen we je graag helpen om het meeste uit je iPhone te halen. Daarom hebben we dit artikel geschreven, waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je documenten kunt scannen met je iPhone. We bespreken de beste apps en ingebouwde functies, geven praktische tips om de kwaliteit van je scans te verbeteren en adviseren je over betrouwbare en veilige scan-apps en diensten.

Documenten scannen met je iPhone: de beste apps en ingebouwde functies

Er zijn verschillende manieren om documenten te scannen met je iPhone. Hieronder bespreken we de beste opties:

Notities-app

De ingebouwde Notities-app van je iPhone is een eenvoudige en snelle manier om documenten te scannen. Volg deze stappen om een document te scannen met de Notities-app:

 1. Open de Notities-app en maak een nieuwe notitie aan.
 2. Tik op het camera-icoontje en kies 'Scan documenten'.
 3. Richt de camera op het document. De app detecteert automatisch de randen van het document en maakt een scan.
 4. Pas eventueel de hoeken aan en tik op 'Bewaar' om de scan op te slaan in je notitie.

Praktische tips voor het verbeteren van de scan-kwaliteit

Om de kwaliteit van je gescande documenten te verbeteren, zijn er een aantal tips en trucs die je kunt toepassen:

 • Zorg voor goede belichting: Scan je documenten bij voorkeur bij daglicht of onder een heldere lamp. Dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit en minder schaduwen.
 • Houd je iPhone recht boven het document: Probeer de camera van je iPhone zo recht mogelijk boven het document te houden, zodat het beeld niet vertekent.
 • Gebruik een contrasterende achtergrond: Leg je document op een effen, contrasterende ondergrond, zodat de app de randen van het document beter kan detecteren.
 • Maak gebruik van de automatische functies: Veel scan-apps, zoals de Notities-app, bieden automatische functies zoals het detecteren van randen en het aanpassen van de belichting. Maak hier gebruik van voor een betere scan-kwaliteit.

Veiligheid en privacy van je gescande documenten

Bij het scannen van documenten is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en privacy van je gegevens. Gebruik betrouwbare en bekende apps, zoals de hierboven genoemde Scanner Pro en Adobe Scan, om je documenten veilig te scannen en op te slaan. Daarnaast kun je de volgende maatregelen nemen om je gescande documenten te beschermen:

 • Bewaar je scans in een beveiligde cloudopslag, zoals iCloud of Google Drive, zodat ze niet verloren gaan bij diefstal of verlies van je iPhone.
 • Gebruik sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie voor je cloudopslag en scan-apps om onbevoegde toegang te voorkomen.
 • Wees voorzichtig met het delen van je gescande documenten via e-mail of sociale media. Gebruik bij voorkeur beveiligde platformen, zoals een versleutelde e-maildienst, om je documenten te delen.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp bieden we duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Daarnaast ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. We staan altijd klaar om je te helpen met het selecteren en aanbevelen van de beste scan-apps en functies, en om ondersteuning en advies te bieden bij technische problemen en uitdagingen met betrekking tot het scannen van documenten. Onze uitstekende service en praktische tips en oplossingen dragen bij aan een betere scan-kwaliteit en een opgeruimdere werkplek. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je nog meer uit je iPhone halen? Neem dan een kijkje op onze website leapp.nl voor de beste (refurbished) Apple producten en nog veel meer handige tips en informatie.
Terug naar blog