Laatste update: 20 augustus 2023

How to: Wordfeud spelen wordfeud met de iPhone app

wordfeud spelen

Wie kent het niet: Wordfeud, oftewel het online broertje van het bekende Scrabble. Wordfeud bestaat al een tijdje, maar is nog steeds een razend populair spel op iPhone of iPad. Je kunt het spel spelen tegen vrienden, maar ook tegen onbekenden die willekeurig worden uitgezocht. En het enige wat je hiervoor nodig hebt, is de Wordfeud-app. Wil jij nou ook een gezellig potje Wordfeud'€™en op je iPhone? Lees dan snel door want wij vertellen je hoe! 

Stap 1: Installeren

Installeer de Wordfeud-app. Ga hiervoor naar de App Store op jouw iPhone en zoek hier naar Wordfeud. Je kunt Wordfeud gratis downloaden, je krijgt dan wel advertenties tijdens het spelen. Ga je regelmatig spelen of heb je geen zin in onderbrekingen? Dan kun je ook de betaalde versie van de app kopen voor zo'n vijf euro. Ken je iemand waarmee je graag Wordfeud wilt spelen? Dat kan alleen als hij of zij ook de app heeft gedownload. 

Stap 2: Registreren

Als je de app hebt gedownload, open je de app en wordt je gevraagd om in te loggen of te registeren. Heb je al een keer gespeeld en dus al een account? Log dan in met deze gegevens. Is Wordfeud nieuw voor je? Dan kun je kiezen om te verbinden via Facebook, maar je kunt ook registeren met een e-mailadres. Kies wat je het fijnste vindt en onthoud je inloggegevens. Ook moet je een gebruikersnaam instellen. Deze ga je later gebruiken om door te geven als je met iemand wilt spelen. Tenslotte wordt gevraagd of je pushmeldingen wilt toestaan. Dit betekent dat je notificaties krijgt als het bijvoorbeeld jouw beurt is om te spelen. Je kunt dit altijd nog aanpassen.

Stap 3: Opstarten

Na registratie kun je beginnen met spelen! Tik op de '+' om een nieuw spel te starten. Je kunt nu kiezen of je met iemand wil spelen die je kent of met een willekeurige speler. Wil je tegen een vriend spelen? Kies hier dan voor, zoek de gebruikersnaam op, en tik op de persoon waar je mee wilt spelen. Wil je tegen een onbekende spelen? De app gaat voor jou opzoek naar een tegenstander. Je kunt nu ook dingen instellen zoals de taal van de woordenlijst en welk bord je wilt gebruiken. Heb je gekozen voor spelen tegen een vriend? Dan wordt de uitnodiging verstuurd. Hij of zij krijgt hier dan een melding van en kan deze dan accepteren (of niet natuurlijk). Je kunt meerdere spellen tegelijk hebben lopen. Om nog een spel te starten herhaal je simpelweg deze stap.

Stap 4: Spelen

Jij en je tegenstander kunnen nu je eerste zet doen. Druk hiervoor op het spel met de tegenstander waarin je een zet wilt doen. Je ziet nu het bord en je letters. Om een woord te leggen, sleep je de letters naar de plaats op het bord waar je ze wilt hebben. Als je dit doet, zie je in het gele vakje hoeveel punten je dit gaat opleveren. Niet tevreden? Wissel en verplaatst de letters tot je wel tevreden bent. Druk op 'Speel' en je woord wordt gelegd en je ontvangt weer nieuwe letters. Je tegenstander is nu aan de beurt en kan zien wat jij gelegd hebt. De totale score van beide spelers zie je rechtsonder. Heeft je tegenstander gespeeld? Dan is het weer jouw beurt en dat gaat zo verder tot de letters op zijn. Degene met de meeste punten is natuurlijk de winnaar.

Stap 5: Opties

Onderin staan een aantal opties: 'Pas', 'Hussel', 'Ruilen' en 'Afhaken'. Met 'Pas' kun je een beurt overslaan als je echt helemaal niks kunt doen. Met de knop 'Hussel' kun je jouw letters door elkaar laten husselen, zodat je weer een frisse blik op je letters hebt. Ben je aan de beurt? Dan kun je ook de knop 'Ruilen' gebruiken om letters in te leveren en nieuwe letters terug te krijgen. Je beurt is dan wel voorbij. Heb je geen zin meer of kun je niet zo goed tegen je verlies? Dan kun je ook opgeven en het spel stoppen met de knop 'Afhaken'. Wil je de uitdaging nog een keer aangaan met dezelfde tegenstander? Kies dan voor een revanche. In Wordfeud kun je ook gezellig chatten (of minder gezellig als je aan het verliezen bent) met de chat-functie aan de rechterzijde.

Ook zin in een ouderwets potje Scrabble, maar geen speelbord in huis? Dat is dus geen probleem. Met deze instructies weet je genoeg om gezellig een spelletje Wordfeud te spelen op je iPhone! Tip om extra veel potjes te winnen: neem een kijkje op de website wordfeudwoorden.nl, waar veel goede woorden te vinden zijn (zelfs met de letter Q).

Terug naar blog

Mooie producten bij How to: Wordfeud spelen wordfeud met de iPhone app

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: