Laatste update: 15 mei 2024

Zeg vaarwel tegen ongewenste bellers: Zo blokkeer je een nummer op je iPhone

telefoonnummer blokkeren iphone

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: je zit net lekker in je serie, je bent diep geconcentreerd op je werk, of je zit midden in een belangrijk gesprek, en dan... gaat je iPhone. Een onbekend nummer. Misschien is het een telemarketeer of een andere ongewenste beller. Het is frustrerend, storend en het breekt je concentratie. Maar wat als je deze oproepen kon stoppen? Wat als je de controle had over wie jou kan bellen en wanneer? Dat kan! In deze blog gaan we je stap voor stap uitleggen hoe je een telefoonnummer kunt blokkeren op je iPhone. We gaan je ook vertellen wat het betekent om een nummer te blokkeren, waarom je dit zou willen doen, en hoe je een nummer weer kunt deblokkeren als je je hebt vergist.

leapp helpt je bij het blokkeren van een telefoonnummer

Bij leapp begrijpen we hoe vervelend ongewenste telefoontjes kunnen zijn. Daarom hebben we deze handleiding gemaakt om je te helpen. We gaan je niet alleen laten zien hoe je een nummer kunt blokkeren op je iPhone, maar we gaan je ook tips geven over hoe je je privacy kunt beschermen en ongewenste telefoontjes in de toekomst kunt voorkomen. We gaan je ook informeren over de gevolgen van het blokkeren van een nummer.

Hoe blokkeer je een telefoonnummer op je iPhone?

Het blokkeren van een telefoonnummer op je iPhone is eigenlijk heel eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Open de Telefoon-app op je iPhone.

2. Ga naar Recents (Recent).

3. Zoek het nummer dat je wilt blokkeren.

4. Tik op het i-symbool naast het nummer.

5. Scroll naar beneden en tik op Block this Caller (Deze beller blokkeren).

6. Bevestig dat je dit nummer wilt blokkeren. Dat is het! Dit nummer kan je nu niet meer bellen, sms'en of FaceTimen. Maar wat als je per ongeluk het verkeerde nummer hebt geblokkeerd? Geen paniek, je kunt een nummer net zo gemakkelijk deblokkeren.

Hier zijn de stappen:

1. Open de Instellingen-app op je iPhone.

2. Scroll naar beneden en tik op Phone (Telefoon).

3. Tik op Blocked Contacts (Geblokkeerde contacten).

4. Zoek het nummer dat je wilt deblokkeren.

5. Veeg naar links over het nummer.

6. Tik op Unblock (Deblokkeren).

Wat merkt de geblokkeerde?

De persoon die je geblokkeerd hebt, krijgt geen specifieke melding. Maar deze persoon kan het wel aan een aantal dingen merken. Zo komen verstuurde berichten niet meer bij jou aan en gaan oproepen gelijk over in de voicemail zonder dat de telefoon overgaat.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp willen we dat je de best mogelijke ervaring hebt met je iPhone. Daarom bieden we je deze handleiding om je te helpen bij het beheren van je oproepen. We hopen dat deze informatie je helpt om je privacy te beschermen en ongewenste telefoontjes te voorkomen. Maar leapp doet meer dan alleen helpen met je iPhone. We leveren ook duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe iPhone, iPad, MacBook, of een ander Apple-product, je vindt het op onze website. En als je ooit vastloopt, staan we klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Neem een kijkje op onze website en ontdek wat leapp voor jou kan betekenen. En vergeet niet: als je ooit een probleem hebt met je Apple product, we helpen je graag!
Terug naar blog