Laatste update: 15 juni 2024

MacBook laad niet volledig op? Ontdek hulp & tips bij leapp!

macbook laad niet volledig op

Wat te doen als je MacBook niet volledig oplaadt?

Als trotse eigenaar van een MacBook wil je natuurlijk dat deze altijd naar behoren werkt. Een veelvoorkomend probleem waar MacBook gebruikers mee te maken krijgen is dat hun MacBook niet volledig oplaadt. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je afhankelijk bent van je MacBook voor werk of studie. Je wilt natuurlijk niet dat je MacBook beschadigd raakt of dat je deze niet naar volledige capaciteit kunt gebruiken. Daarom ben je op zoek naar een betrouwbare oplossing voor dit probleem.

leapp helpt jou met jouw probleem

Bij leapp begrijpen we hoe belangrijk het is dat jouw MacBook goed functioneert. Daarom helpen we je graag met het oplossen van dit probleem. We hebben een team van experts die veel ervaring hebben met het oplossen van MacBook problemen. We kunnen je helpen om de oorzaak van het probleem te vinden en een oplossing te bieden die ervoor zorgt dat jouw MacBook weer volledig oplaadt.

Oplossingen voor een MacBook die niet volledig oplaadt

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom jouw MacBook niet volledig oplaadt. Hieronder hebben we enkele veelvoorkomende oorzaken op een rijtje gezet en geven we je tips over hoe je deze problemen kunt oplossen.

Controleer de oplaadkabel en adapter

Een veelvoorkomende oorzaak van dit probleem is een defecte oplaadkabel of adapter. Controleer of deze goed functioneren door ze te testen met een andere MacBook. Als de oplaadkabel of adapter defect is, kun je deze vervangen.

Reset de SMC

De SMC (System Management Controller) is verantwoordelijk voor veel functies op jouw MacBook, waaronder het opladen van de batterij. Soms kan het resetten van de SMC het probleem oplossen. Volg de instructies op de Apple support pagina om de SMC te resetten.

Controleer de batterijconditie

De batterij van jouw MacBook heeft een beperkte levensduur. Na verloop van tijd kan de capaciteit van de batterij afnemen. Je kunt de conditie van de batterij controleren door op het batterij-icoon in de menubalk te klikken terwijl je de Option-toets ingedrukt houdt.

Update jouw software

Soms kan het probleem worden veroorzaakt door verouderde software. Zorg ervoor dat jouw MacBook altijd up-to-date is door regelmatig software-updates uit te voeren.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we ervoor zorgen dat jij altijd tevreden bent met jouw Apple producten. Daarom bieden we niet alleen duurzame (refurbished) Apple producten aan, maar helpen we je ook als je onverhoopt toch vastloopt. Ons team van experts staat altijd klaar om je te helpen met eventuele problemen. Daarnaast zijn we gepassioneerd over het Apple-ecosysteem en willen we je graag helpen om het meeste uit jouw Apple producten te halen. We bieden regelmatig blogs en handleidingen aan om je te helpen met het oplossen van problemen en het optimaliseren van jouw Apple ervaring. Dus als jouw MacBook niet volledig oplaadt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder en zorgen ervoor dat jij weer volop kunt genieten van jouw MacBook. Bekijk ons aanbod van refurbished MacBooks op leapp.nl voor meer informatie.
Terug naar blog