Laatste update: 8 augustus 2023

Meet the M1-chip: wat is het en waarom wil je hem hebben?

m1 chip

Eind 2020 introduceerde Apple de nieuwste MacBook-modellen mét hun eigen nieuwe chip: de M1.

Apple produceert al jaren eigen chips, zoals de A14 die jouw iPhone aanstuurt. Nu ook de M1 zijn intrede maakt, is de overgang naar Apple Silicon chips in alle Apple devices in gang gezet. Wat de M1-chip inhoudt en waarom je hem waarschijnlijk wilt hebben, leggen we je kort en bondig uit!

Alles in één

De M1 is een SoC: System on a Chip. Dat betekent dat alle berekeningen die nodig zijn om een device te laten werken door één chip worden uitgevoerd. Er is namelijk meer nodig dan alleen een processor.

Voorheen zat er een Intel-chip in MacBooks en iMac die moest samenwerken met allerlei andere componenten, zoals het werkgeheugen. Op de M1-chip zit dus alles samen en dat maakt de nieuwste MacBooks en iMacs:

1. Sneller, want: naadloze samenwerking tussen software (macOS) en hardware (M1-chip), omdat deze beide door Apple zijn geproduceerd. Het is de snelste processor tot nu toe. Volgens Apple gaat dit zelfs 3,5 keer zo snel als bij eerdere MacBooks met een chip van Intel.

2. Dunner, want: alle belangrijke componenten op een kleine chip. Een kleinere chip betekent ook een kleiner afkoelsysteem, omdat er minder hitte wordt geproduceerd. Zo kunnen de nieuwe iMacs en MacBooks nog dunner én lichter dan voorheen.

3. Energiezuiniger, want: ontworpen om maximale snelheid te leveren met zo weinig mogelijk energie. De helft van de chip zorgt voor de snelheid en de andere helft zorgt voor efficiëntie. Deze functies wisselen elkaar af, waardoor een MacBook met de M1-chip ruim 15 uur mee gaat.

Is jouw geliefde MacBook of iMac wel toe aan vervanging, maar hoef je niet het nieuwste van het nieuwste? Ga dan voor een duurzaam en goedkoop alternatief en kijk eens bij ons uitgebreide aanbod refurbished MacBooks of iMacs.

 

Terug naar blog

Mooie producten bij Meet the M1-chip: wat is het en waarom wil je hem hebben?

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: