Laatste update: 1 augustus 2023

Processor: het brein van je MacBook

macbook processor

In dit artikel bespreken we de verschillende processoren die worden gebruikt in MacBooks. Deze informatie helpt je bij het kiezen van de juiste MacBook die bij je behoeften past.

Bij het kopen van een MacBook is van de belangrijkste keuzes die je moet maken: hoe krachtig moet de processor zijn? De processor is het brein van je MacBook die alle berekeningen uitvoert. Een krachtigere processor betekent simpel gesteld ook snellere prestaties. De kloksnelheid, uitgedrukt in GHz, gaat over het aantal bewerkingen per seconde. Bij wat oudere refurbished MacBook Airs is dat bijvoorbeeld 1,4 tot 1,6 GHz, wat kan oplopen tot 2,6 GHz bij nieuwere MacBook Pro's.

Van belang is ook het aantal kernen dat apart berekeningen kan uitvoeren, bij MacBooks is dat doorgaans dual-core (twee kernen) of quad-core (vier kernen). Meer kernen betekent natuurlijk dat je MacBook sneller klaar is met het rekenwerk.

M1-chip

De M1-chip is een door Apple ontworpen processor op basis van ARM-architectuur. Deze chip biedt uitstekende prestaties en energie-efficiëntie en is te vinden in de volgende MacBook-modellen:

  • MacBook Air (2020 en later)
  • MacBook Pro 13-inch (2020 en later)

Intel Core i

Vóór de introductie van de M1-chip maakte Apple gebruik van Intel-processoren in hun MacBooks. Hieronder vallen de volgende varianten:

Intel Core i3

  • MacBook Air (2019 en eerder)

Intel Core i5

  • MacBook Air (2019 en eerder)
  • MacBook Pro 13-inch (2019 en eerder)
  • MacBook Pro 15-inch (2019 en eerder)

Intel Core i7

  • MacBook Pro 13-inch (2019 en eerder)
  • MacBook Pro 15-inch (2019 en eerder)

Intel Core i9

  • MacBook Pro 15-inch (2018 en later)

 

 

Terug naar blog

Mooie producten bij Processor: het brein van je MacBook

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: