Laatste update: 15 mei 2024

Wachtwoord MacBook Vergeten: Ontdek hoe je het kan resetten

wachtwoorden macbook vergeten

Het wachtwoord van je MacBook vergeten

Het is een nachtmerrie voor elke MacBook-gebruiker: Je bent je wachtwoord vergeten en kunt niet meer inloggen op je apparaat. De angst slaat toe. Je denkt aan alle waardevolle data die je mogelijk kwijt bent, zoals je familiefoto's, belangrijke documenten en persoonlijke berichten. Je bent bang dat je je MacBook permanent beschadigt als je zelf probeert het wachtwoord te resetten. En je hebt geen idee hoe je dit technische probleem moet aanpakken.

 

leapp is er om je te helpen

Maar maak je geen zorgen, leapp is er om je te helpen. We begrijpen hoe frustrerend het kan zijn om je wachtwoord te vergeten en niet in staat te zijn om toegang te krijgen tot je eigen apparaat. Daarom bieden we stapsgewijze instructies om je wachtwoord te resetten. We kunnen zelfs je MacBook ophalen en het probleem voor je oplossen als je dat wilt. En we geven je tips om te voorkomen dat je je wachtwoord in de toekomst vergeet. Bovendien kun je erop vertrouwen dat je data veilig is bij ons.

 

Hoe leapp je helpt je wachtwoord te resetten

Het resetten van je MacBook-wachtwoord is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Schakel je MacBook uit en zet hem weer aan terwijl je de Command + R-toetsen ingedrukt houdt. Dit brengt je naar het macOS Recovery-scherm.
  2. Kies in het macOS Recovery-scherm voor 'Schijfhulpprogramma' en klik op 'Ga door'.
  3. Kies in het Schijfhulpprogramma je harde schijf (meestal 'Macintosh HD') in de zijbalk en klik op 'Wis'.
  4. Zorg ervoor dat het formaat is ingesteld op 'APFS' (voor macOS High Sierra en later) of 'Mac OS Uitgebreid (journaled)' (voor oudere macOS-versies), geef je harde schijf een naam en klik op 'Wis'.
  5. Nadat de harde schijf is gewist, ga je terug naar het macOS Recovery-scherm en kies je 'Installeer macOS opnieuw'. Volg de instructies op het scherm om macOS opnieuw te installeren.
  6. Nadat macOS opnieuw is geïnstalleerd, wordt je MacBook opgestart alsof hij nieuw is. Je kunt nu een nieuw wachtwoord instellen. Let op: Het wissen van je harde schijf verwijdert al je data. Zorg ervoor dat je een back-up hebt voordat je deze stappen volgt.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we er niet alleen om je te helpen als je problemen hebt, maar we willen ook dat je het meeste uit je Apple-producten haalt. Daarom leveren we duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. En als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog, staan we voor je klaar om je te helpen. We bieden uitstekende service en kunnen taken zoals het resetten van je wachtwoord voor je overnemen. We kunnen je MacBook ophalen en het probleem voor je oplossen. We geven je advies over hoe je soortgelijke problemen in de toekomst kunt voorkomen. En we stellen je gerust over de veiligheid van je data. Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog de wereld van refurbished Apple-producten op leapp.nl en ervaar de kwaliteit en service van leapp zelf!
Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld always on display iPhone en rekenmachine app.