Laatste update: 12 juni 2024

MacBook oplader nodig? Vind de beste lader bij leapp!

macbook oplader

Met de juiste MacBook-oplader van Leapp Nederland ben je altijd verzekerd van voldoende stroom voor je MacBook. We bieden een uitgebreide selectie opladers, van USB-C tot MagSafe, afgestemd op verschillende wattages en behoeften. Apple maakt dus gebruikt van verschillende poorten, hier lees je hoe ze verschillen. Bij het kiezen is het belangrijk om het type aansluiting en het vereiste wattage van je MacBook te controleren. Raadpleeg indien nodig de specificaties van je MacBook-model. Bij Leapp begrijpen we dat de aanschaf van een nieuwe MacBook-oplader een belangrijke overweging is. Daarom streven we ernaar het aankoopproces zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken. Onze service stopt echter niet bij de aankoop. Met onze uitstekende klantenservice staan we altijd klaar om je te ondersteunen, of je nu hulp nodig hebt bij het kiezen van een oplader, vragen hebt over een aankoop, of gewoon meer wilt weten over je MacBook. We zijn er trots op dat al onze producten duurzaam en betrouwbaar zijn. We zijn toegewijd aan het aanbieden van producten die lang meegaan en bijdragen aan een betere wereld. Kiezen voor Leapp betekent kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid, voor zowel jou als voor onze planeet.

 

USB-C versus MagSafe

MacBooks vanaf 2015 zijn uitgerust met een USB-C-aansluiting, terwijl oudere modellen vanaf 2012 een MagSafe 2-aansluiting hebben. Het is essentieel om te weten welk type aansluiting jouw MacBook heeft, omdat dit bepaalt welke oplader compatibel is. Bij leapp vind je zowel USB-C-opladers als MagSafe-opladers, afhankelijk van je behoeften en MacBook-model.


2. Voorkom trage oplaadtijden

Trage oplaadtijden kunnen erg frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. Zorg ervoor dat je MacBook software up-to-date is en sluit onnodige apps en programma's af tijdens het opladen. Daarnaast kun je overwegen om een MacBook standaard of dock met ingebouwde oplader aan te schaffen, zodat je MacBook sneller en efficiënter oplaadt.

Verleng de levensduur van je MacBook batterij


Om de levensduur van je MacBook batterij te verlengen, is het belangrijk om je batterij goed te onderhouden. Enkele tips hiervoor zijn:

Laad je MacBook op tot 100% en laat het daarna nog ongeveer 2 uur aan de oplader liggen. Dit zorgt ervoor dat de batterij volledig opgeladen is en helpt de batterij kalibreren.
Probeer je MacBook niet volledig leeg te laten lopen voordat je het weer oplaadt. Het is beter om je MacBook regelmatig bij te laden, bijvoorbeeld als het op 30% of 40% staat.
Vermijd extreme temperaturen, zowel tijdens het opladen als tijdens het gebruik van je MacBook. Hoge temperaturen kunnen de batterij beschadigen en de levensduur verkorten.

Wattage en vermogen

MacBook-opladers variëren in wattages, die het vermogen bepalen dat de oplader aan je MacBook kan leveren. Het is belangrijk om het juiste wattage te kiezen om ervoor te zorgen dat je MacBook optimaal wordt opgeladen. In het algemeen geldt dat je een zwaardere oplader kunt gebruiken dan strikt noodzakelijk, maar het gebruik van een lichtere oplader wordt afgeraden.

Compatibiliteit per model

 
 • Let op de specificaties: De specificaties van de oplader, zoals het wattage en de fysieke connector, zijn belangrijk om te controleren. Een oplader met een te hoog wattage kan je MacBook beschadigen, terwijl een oplader met een te laag wattage je MacBook niet snel genoeg zal opladen. Het is belangrijk om te weten welk model MacBook je hebt, omdat niet alle opladers compatibel zijn met alle modellen. > welke macbook heb ik?
 • Hieronder vind je een overzicht van de aanbevolen opladers voor verschillende MacBook-modellen:  
  • MacBook Air (2008-2011): Deze modellen maken gebruik van de MagSafe 1-adapter met een vermogen van 45 watt.
  • 12-inch MacBook (2015 en nieuwer)
   30-Watt USB-C-oplader
  • MacBook Air (2012-2017): Deze modellen maken gebruik van de MagSafe 2-adapter met een vermogen van 45 of 60 watt, afhankelijk van het specifieke model.
  • MacBook Air (2018 en nieuwer)
   30-Watt USB-C-oplader
  • 11-inch MacBook Air (2012-2015)
   45-Watt MagSafe 2-oplader
  • 13-inch MacBook Air (2012-2017)
   45-Watt MagSafe 2-oplader
  • MacBook Pro (2006-2012): Deze modellen maken gebruik van de MagSafe 1-adapter met een vermogen van 60 of 85 watt, afhankelijk van het specifieke model.
  • 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar, 2016 en nieuwer)
   61-Watt USB-C-oplader
  • 13-inch MacBook Pro (2 en 4 Thunderbolts, 2016 en nieuwer)
   61-Watt USB-C-oplader
  • 13-inch MacBook Pro (Retina, 2012-2015)
   60-Watt MagSafe 2-oplader
  • 15-inch MacBook Pro (Retina, 2012-2015)
    MacBook Pro (2012-2015): Deze modellen maken gebruik van de MagSafe 2-adapter met een vermogen van 60 of 85 watt, afhankelijk van het specifieke model.
  • 15-inch MacBook Pro (2016 en nieuwer)
   87-Watt USB-C-oplader
  • 16-inch MacBook Pro (2019 en nieuwer)
    MacBook Pro (2016-heden): Deze modellen maken gebruik van USB-C/Thunderbolt 3-poorten en vereisen een USB-C-oplader met een vermogen van 61 watt (voor de 13-inch modellen) of 87 watt (voor de 15-inch Macbook Pro modellen). Vanaf 2018 geldt dit ook voor de 13-inch MacBook Pro-modellen met Touch Bar.
   Soms een 96-Watt USB-C-oplader
  Het is altijd raadzaam om de specificaties en vereisten van jouw specifieke MacBook Air- of MacBook Pro-model te controleren om de juiste oplader te kiezen.

  Onderhoud je lader

  En dan is er nog de vraag hoe je je MagSafe-oplader het beste kunt onderhouden. Hier zijn enkele tips:
  • Probeer je oplader niet te veel te buigen of te draaien. Dit kan de draden aan de binnenkant beschadigen.
  • Vermijd extreme temperaturen. Laat je oplader niet in de hete zon liggen en probeer hem ook niet te gebruiken in een zeer koude omgeving.
  • Maak je oplader regelmatig schoon met een droge doek om stof en vuil te verwijderen.
   

  Conclusie

  Met de juiste MacBook-oplader kun je er zeker van zijn dat je MacBook altijd voldoende stroom heeft om je productiviteit te ondersteunen. Leapp Nederland biedt een uitgebreide selectie opladers, variërend van USB-C tot MagSafe, met verschillende wattages om aan al je behoeften te voldoen. Vergeet niet om te controleren welk type aansluiting en wattage je MacBook vereist, en raadpleeg indien nodig de specificaties van je MacBook-model.
 • Terug naar blog