Laatste update: 15 juni 2024

Apple ID verwijderen: Stap voor Stap met leapp's Expertise!

apple id verwijderen

Waarom zou je jouw Apple ID willen verwijderen?

Je Apple ID is het hart van je Apple-ervaring. Het is de sleutel tot je iCloud-opslag, je aankopen in de App Store en iTunes, en het beheer van al je Apple-producten en diensten. Maar soms wil je je Apple ID verwijderen, bijvoorbeeld als je overstapt naar een ander merk of als je de Apple ID van je kinderen wilt verwijderen. In dit artikel helpen we je met een duidelijk stappenplan om je Apple ID te verwijderen, informatie over de gevolgen van het verwijderen van je Apple ID, alternatieven voor het volledig verwijderen van je Apple ID en de zekerheid dat je persoonlijke gegevens veilig zijn na het verwijderen.

 

Stappenplan: Hoe verwijder je jouw Apple ID?

Voordat je begint met het verwijderen van je Apple ID, is het belangrijk om te weten wat de gevolgen zijn van deze actie. Het verwijderen van je Apple ID betekent dat je toegang verliest tot al je aankopen, gegevens en contacten die zijn gekoppeld aan je account. Om te voorkomen dat je belangrijke gegevens verliest, raden we je aan om eerst een back-up te maken van je gegevens en aankopen. Daarnaast is het goed om te weten dat het verwijderen van je Apple ID een onomkeerbaar proces is: Je kunt je Apple ID niet later herstellen!

Als je zeker weet dat je je Apple ID wilt verwijderen, volg dan de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Apple ID-accountpagina op appleid.apple.com.
 2. Klik op 'Gegevens en privacy' en vervolgens op 'Beheer je gegevens en privacy'.
 3. Scroll naar beneden en klik op 'Je account verwijderen'.
 4. Lees de informatie over het verwijderen van je account en selecteer een reden voor het verwijderen van je Apple ID.
 5. Klik op 'Ga verder' en volg de instructies op het scherm.
 6. Je ontvangt een e-mail van Apple met een verificatiecode. Voer deze code in op de accountpagina om het verwijderingsproces te starten.

Het kan enkele dagen duren voordat Apple je verzoek heeft verwerkt en je Apple ID volledig is verwijderd.

 

Alternatieven voor het volledig verwijderen van je Apple ID

Als je twijfelt over het volledig verwijderen van je Apple ID, zijn er enkele alternatieven die je kunt overwegen:

 • Uitloggen van je Apple ID: Als je tijdelijk geen toegang wilt tot je Apple ID of als je wilt overstappen naar een ander Apple ID, kun je uitloggen op al je Apple-apparaten. Je behoudt dan wel je aankopen, gegevens en contacten, maar je kunt ze niet meer raadplegen totdat je weer inlogt met je Apple ID.
 • Apple ID deactiveren: Als je je Apple ID voor een bepaalde periode wilt uitschakelen zonder het volledig te verwijderen, kun je contact opnemen met Apple Support en vragen om je account tijdelijk te deactiveren. Houd er rekening mee dat je tijdens de deactivering geen toegang hebt tot je aankopen, gegevens en contacten.
 • Gegevens verwijderen zonder je Apple ID te verwijderen: Als je je zorgen maakt over de veiligheid van je gegevens, kun je ervoor kiezen om alleen je gegevens te verwijderen zonder je Apple ID te verwijderen. Ga naar je Apple ID-accountpagina, klik op 'Gegevens en privacy' en volg de instructies om je gegevens te verwijderen.

 

Zekerheid over de veiligheid van je gegevens na het verwijderen van je Apple ID

Wanneer je je Apple ID verwijdert, zorgt Apple ervoor dat al je persoonlijke gegevens veilig worden verwijderd. Dit betekent dat niemand toegang heeft tot je gegevens nadat je Apple ID is verwijderd. Als je je zorgen maakt over de veiligheid van je gegevens na het verwijderen van je Apple ID, kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Maak een back-up van je gegevens: Voordat je je Apple ID verwijdert, is het belangrijk om een back-up te maken van al je gegevens en aankopen. Dit kan met behulp van iCloud of een externe harde schijf.
 • Controleer de toegang tot je gegevens: Zorg ervoor dat je uitlogt op al je Apple-apparaten en controleer of niemand anders toegang heeft tot je account voordat je je Apple ID verwijdert.
 • Neem contact op met Apple Support: Als je vragen of zorgen hebt over de veiligheid van je gegevens na het verwijderen van je Apple ID, kun je contact opnemen met Apple Support voor hulp en advies.

 

Hoe leapp je verder helpt?

Leapp is er om je te ondersteunen bij al je Apple-gerelateerde vragen en problemen, zoals het verwijderen van je Apple ID. We bieden een duidelijk stappenplan voor het verwijderen van je Apple ID, advies en ondersteuning bij het veiligstellen van je gegevens en aankopen, en hulp bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen met betrekking tot het verwijderen van je Apple ID. Daarnaast helpen we je graag bij het instellen van een nieuw Apple ID of het overstappen naar een ander merk.

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jou het dagelijks makkelijker maken. Wij ondersteunen je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende service en expertise op het gebied van Apple-producten en -diensten zorgen ervoor dat je altijd met vertrouwen gebruik kunt maken van je Apple-apparaten.

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een refurbished Apple-product? Neem dan een kijkje op onze website leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment aan duurzame en betaalbare Apple-producten.

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld batterijconditie iPhone en zaklamp iPhone.