Laatste update: 15 juni 2024

Het Geheim van Refurbished: Hoe Je Geld Bespaart en het Milieu Helpt

betekenis refurbished

Als je ooit hebt overwogen om een refurbished product te kopen, heb je je waarschijnlijk afgevraagd wat 'refurbished' eigenlijk betekent. Het is een term die je steeds vaker tegenkomt, maar de betekenis is voor veel mensen nog onduidelijk. Daarnaast kan het kopen van een refurbished product vragen oproepen over de betrouwbaarheid en kwaliteit. Is het product wel zo goed als nieuw? En hoe zit het met garanties? Het is begrijpelijk dat deze vragen en onzekerheden je kunnen weerhouden om een refurbished product te kopen. En dat is zonde!

In deze blog gaan we dieper in op de betekenis van refurbished. We leggen uit wat het inhoudt en we geven je tips om een miskoop te voorkomen en een betrouwbare leverancier te vinden. Zo kun je met vertrouwen een refurbished product kopen.

Wat betekent refurbished?

Refurbished betekent letterlijk 'gerenoveerd'. In de context van elektronica verwijst het naar producten die zijn teruggestuurd naar de fabrikant of verkoper, om verschillende redenen. Het product kan bijvoorbeeld een defect hebben, of het kan zijn vervangen zijn voor een nieuw product.

Deze producten worden vervolgens grondig gecontroleerd, gerepareerd indien nodig, en schoongemaakt. Defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe of in uitstekende staat verkerende onderdelen. Het product wordt vervolgens opnieuw getest om ervoor te zorgen dat het naar behoren werkt. Het resultaat is een product dat zo goed als nieuw is, maar dan voor een lagere prijs.

Refurbished producten zijn dus niet hetzelfde als tweedehands producten. Tweedehands producten worden verkocht zoals ze zijn, zonder dat ze zijn gecontroleerd of gerepareerd. Refurbished producten daarentegen zijn grondig gecontroleerd en indien nodig gerepareerd, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn.

De betrouwbaarheid van refurbished producten

Een van de grootste zorgen die mensen hebben bij het kopen van een refurbished product, is de betrouwbaarheid. Is het product wel zo goed als nieuw? En hoe zit het met garanties?

Bij leapp kun je erop vertrouwen dat onze refurbished producten van hoge kwaliteit zijn. We controleren elk product grondig en vervangen defecte onderdelen door nieuwe of in uitstekende staat verkerende onderdelen. We testen elk product opnieuw om ervoor te zorgen dat het naar behoren werkt. Daarnaast bieden we garanties op onze producten.

Wij bieden producten in drie verschillende staten, namelijk ‘als nieuw’, ‘licht gebruikt’ en ‘zichtbaar gebruikt’. Dit zegt enkel iets over de staat van de buitenkant van het product, zoals het scherm of de achterkant. Vanbinnen zijn de producten van uitstekende kwaliteit.

Hoe leapp je verder helpt

Wanneer je een refurbished product bij leapp koopt, nemen we veel van je zorgen weg. We zijn een betrouwbare leverancier van refurbished Apple-producten, en we bieden duidelijke informatie over onze producten en processen. We controleren elk product grondig en bieden garanties op onze producten. Zo kun je met vertrouwen een refurbished product bij ons kopen.

Daarnaast maken we het je makkelijk om een duurzame en milieuvriendelijke keuze te maken. Door een refurbished product te kopen, draag je bij aan het verminderen van e-waste en het besparen van grondstoffen. Zo maak je niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Neem eens een kijkje op leapp.nl om ons aanbod van (refurbished) Apple-producten te ontdekken en laat je verleiden door de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten.

Terug naar blog