Laatste update: 15 mei 2024

macOS Big Sur: Alle vernieuwingen & tips bij leapp!

macos big sur

Als je een Mac-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk al gehoord van de nieuwste update van Apple, macOS Big Sur. Maar wat betekent deze update voor jou? Hoe zal het je dagelijkse computergebruik beïnvloeden? Is je huidige hardware compatibel met Big Sur? Zijn er bekende problemen of bugs waar je je zorgen over moet maken? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf waarschijnlijk stelt.

Misschien voel je je een beetje overweldigd door alle veranderingen en mogelijkheden die Big Sur met zich meebrengt. Misschien maak je je zorgen over mogelijke compatibiliteitsproblemen met je oudere hardware of software. Of misschien ben je gewoon bang voor verandering en heb je problemen bij het aanpassen aan een nieuw besturingssysteem.

Wat je zorgen ook zijn, we zijn hier om je te helpen. We hebben alle informatie die je nodig hebt over macOS Big Sur op een rijtje gezet, zodat je een geïnformeerde beslissing kunt nemen over het al dan niet upgraden.

Hoe kan leapp je helpen?

Bij leapp begrijpen we dat het updaten van je besturingssysteem een grote beslissing kan zijn. Daarom willen we je alle informatie geven die je nodig hebt om een geïnformeerde keuze te maken. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de nieuwe functies en verbeteringen van Big Sur, en we zijn hier om die kennis met je te delen.

Maar we zijn er niet alleen om je te informeren. We zijn er ook om je te ondersteunen. Of je nu hulp nodig hebt bij het navigeren door de nieuwe functies van Big Sur, advies nodig hebt over compatibiliteit, of hulp nodig hebt bij het upgraden, leapp is er voor je.

De kern van de blog: oplossingen voor jouw problemen

Big Sur brengt een heleboel nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. Hier zijn enkele van de belangrijkste die je moet kennen:

  • Nieuw ontwerp: Big Sur introduceert een volledig nieuw ontwerp dat moderner en frisser is dan ooit tevoren. Het heeft een meer gestroomlijnde, ruimtelijke lay-out die het gemakkelijker maakt om te navigeren en te focussen op je werk.
  • Control Center: Net als op je iPhone of iPad, heeft Big Sur nu een Control Center dat je snelle toegang geeft tot je meest gebruikte instellingen.
  • Verbeterde Safari: De Safari-browser heeft een grote update gekregen, met meer snelheid, privacy en aanpasbaarheid.
  • Verbeterde Berichten: De Berichten-app heeft nu alle functies die je kent van je iPhone, inclusief berichteffecten, memoji-stickers, en meer.
  • Compatibiliteit: Big Sur is compatibel met Macs vanaf 2013. Dat betekent dat als je Mac ouder is dan dat, je niet in staat zult zijn om te upgraden naar Big Sur.

Natuurlijk zijn dit slechts enkele van de vele nieuwe functies en verbeteringen in Big Sur. Maar hopelijk geeft het je een idee van wat je kunt verwachten als je besluit te upgraden.

Wat betreft mogelijke problemen of bugs, het is belangrijk om te onthouden dat geen enkel besturingssysteem perfect is. Er kunnen altijd kleine problemen of bugs zijn, vooral in de eerste paar maanden na de release van een nieuwe update. Maar over het algemeen zijn de reacties op Big Sur zeer positief geweest, en de meeste gebruikers melden dat het soepel en stabiel draait.

Hoe leapp je verder helpt?

Als je besluit om te upgraden naar Big Sur, staat leapp voor je klaar om je te helpen. We bieden technische ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat je upgrade zo soepel mogelijk verloopt.

Bovendien, als je merkt dat je huidige hardware niet compatibel is met Big Sur, kunnen we je helpen bij het vinden van een refurbished Mac die dat wel is. Onze refurbished Apple producten zijn duurzaam en betrouwbaar, en ze komen met een garantie van 2 jaar voor extra gemoedsrust.

Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op leapp.nl om meer te leren over Big Sur en om onze selectie van refurbished Apple producten te bekijken. We kijken ernaar uit om je te helpen bij je upgrade naar Big Sur!

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld CPO betekenis en iPhone kopen zonder abonnement.