Laatste update: 15 mei 2024

True Tone Technologie - Comfortabel Kijken met leapp

true tone

Ontdek de voordelen van True Tone voor jouw Apple-apparaten

Heb je ooit moeite gehad met het lezen van je scherm in fel zonlicht? Of merkte je dat de kleuren op je scherm er 's avonds anders uitzien dan overdag? Dit zijn veelvoorkomende problemen die Apple heeft aangepakt met de introductie van True Tone-technologie. In deze blogpost gaan we dieper in op wat True Tone precies is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt voor jouw dagelijkse gebruik van Apple-apparaten. We bespreken ook welke Apple-producten True Tone ondersteunen en geven je tips voor het optimaal gebruik van deze technologie. Laten we beginnen met een beter begrip van True Tone en de werking ervan.

 

Wat is True Tone en hoe werkt het?

True Tone is een technologie die door Apple is ontwikkeld om de kleurtemperatuur van het scherm op je Apple-apparaten automatisch aan te passen aan het omgevingslicht. Dit betekent dat het scherm van je iPhone, iPad of MacBook er altijd natuurlijk en comfortabel uitziet, ongeacht de lichtomstandigheden waarin je je bevindt. True Tone maakt gebruik van geavanceerde omgevingslichtsensoren om de kleurtemperatuur van je scherm in real-time te meten en aan te passen. Deze sensoren meten zowel de helderheid als de kleur van het omgevingslicht en passen de kleurweergave van je scherm daarop aan. Het resultaat is een scherm dat er altijd natuurlijk en prettig uitziet voor je ogen, of je nu in fel zonlicht, onder tl-verlichting of bij kaarslicht werkt.

 

De voordelen van True Tone

True Tone biedt verschillende voordelen voor gebruikers van Apple-apparaten:
 • Consistente kleurweergave
  Met True Tone zien de kleuren op je scherm er altijd consistent en natuurlijk uit, ongeacht de lichtomstandigheden. Dit is vooral handig voor mensen die veel met beeldbewerking en grafisch ontwerp bezig zijn.
 • Comfortabeler voor de ogen
  Doordat True Tone de kleurtemperatuur van je scherm aanpast aan het omgevingslicht, is het kijken naar je scherm minder vermoeiend voor je ogen. Hierdoor kun je langer comfortabel werken of ontspannen op je Apple-apparaat.
 • Beter leesbaar in verschillende lichtomstandigheden
  Of je nu buiten in fel zonlicht of binnen bij sfeerverlichting bent, True Tone zorgt ervoor dat je scherm altijd goed leesbaar is.

Apple-producten die True Tone ondersteunen

True Tone is beschikbaar op verschillende Apple-apparaten, waaronder:

Als je een van deze apparaten hebt of overweegt er een aan te schaffen, kun je profiteren van de voordelen van True Tone. Refurbished Apple-producten met True Tone zijn ook beschikbaar op leapp.nl.

 

Tips voor het optimaal gebruik van True Tone

Om het meeste uit True Tone te halen, volg je deze tips:
 1. Controleer of True Tone is ingeschakeld
  Ga naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid (op iPhone en iPad) of Systeemvoorkeuren > Beeldschermen (op Mac) en zorg ervoor dat de optie True Tone is ingeschakeld.
 2. Gebruik Night Shift samen met True Tone
  Night Shift is een andere Apple-functie die de kleurtemperatuur van je scherm 's avonds aanpast om het blauwe licht te verminderen en je slaap te verbeteren. Je kunt Night Shift en True Tone samen gebruiken voor een nog comfortabelere kijkervaring.
 3. Experimenteer met de helderheid van je scherm
  Hoewel True Tone automatisch de kleurtemperatuur van je scherm aanpast, kun je nog steeds handmatig de helderheid van je scherm aanpassen om de ideale balans tussen kleur en helderheid te vinden.

 

Hoe leapp je verder helpt?

leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jou het dagelijks leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende service en expertise op het gebied van Apple-producten en -technologieën maken ons de ideale partner voor al je Apple-behoeften. Ben je klaar om je beeldkwaliteit te verbeteren met True Tone? Bekijk ons aanbod van (refurbished) Apple-producten met True Tone op leapp.nl en ervaar zelf de voordelen van deze innovatieve technologie.
Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld refurbished en afmetingen iPhone.