Laatste update: 12 juni 2024

Resetten AirPods - Snel en eenvoudig met leapp's handleiding

resetten airpods

Als trotse eigenaar van AirPods weet je hoe handig deze kleine apparaatjes kunnen zijn. Of je nu naar je favoriete muziek luistert tijdens het hardlopen, een telefoontje pleegt tijdens het koken of een podcast luistert tijdens het reizen, AirPods zijn een essentieel onderdeel van je dagelijks leven geworden. Maar wat gebeurt er als ze niet meer werken zoals ze zouden moeten? Geen paniek! In dit artikel helpen we je om je AirPods te resetten, zodat je ze zo snel mogelijk weer kunt gebruiken.

Hoe leapp je helpt

Wij van leapp begrijpen hoe frustrerend het kan zijn als je AirPods niet naar behoren werken. Daarom hebben we deze stap-voor-stap handleiding gemaakt om je te helpen je AirPods te resetten. We zullen je ook informeren over veelvoorkomende problemen die kunnen worden opgelost door je AirPods te resetten en je vertellen wat je moet vermijden om verdere schade aan je AirPods te voorkomen. Laten we beginnen!

Hoe reset je je AirPods

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten dat het resetten van je AirPods alle instellingen terugzet naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat je ze opnieuw moet verbinden met je apparaten en eventuele aangepaste instellingen opnieuw moet instellen. Volg deze stappen om je AirPods te resetten:

 • Zorg ervoor dat je AirPods in de oplaadcase zitten.
 • Sluit de deksel en wacht 30 seconden.
 • Open de deksel, maar haal de AirPods niet uit de case.
 • Houd de instellingenknop op de achterkant van de case ingedrukt totdat het LED-lampje oranje knippert.
 • Laat de knop los. Je AirPods zijn nu gereset.

Als je AirPods nog steeds niet werken zoals ze zouden moeten, raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice van leapp voor verdere ondersteuning.

Veelvoorkomende problemen die kunnen worden opgelost door het resetten van je AirPods

Het resetten van je AirPods kan een breed scala aan problemen oplossen, waaronder:

 • Verbindingsproblemen met je apparaten.
 • Problemen met de geluidskwaliteit, zoals vervormd of ongelijk geluid.
 • Problemen met de batterijduur.
 • Problemen met de sensoren, zoals het automatisch pauzeren van muziek wanneer je een AirPod uit je oor haalt.

Als je een van deze problemen ervaart, probeer dan eerst je AirPods te resetten voordat je contact opneemt met de klantenservice.

Wat je moet vermijden tijdens het resetten van je AirPods

Hoewel het resetten van je AirPods over het algemeen een veilig proces is, zijn er een paar dingen die je moet vermijden om verdere schade aan je AirPods te voorkomen:

 • Probeer de AirPods niet fysiek te openen of te demonteren. Dit kan onherstelbare schade veroorzaken.
 • Gebruik geen scherpe voorwerpen om de instellingenknop in te drukken.
 • Reset je AirPods niet tijdens het opladen. Haal ze uit de oplader voordat je begint met het resetproces.
 • Psst, nu je je AirPods hebt gereset, kun je ze beter ook meteen even schoonmaken. Dan kun je er weer helemaal tegenaan!

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we er om je te helpen. Of je nu hulp nodig hebt bij het resetten van je AirPods, advies nodig hebt over het kiezen van de juiste refurbished Apple-producten, of gewoon een vraag hebt over je bestaande apparaten, we staan voor je klaar. We zijn er trots op dat we duurzame, refurbished Apple-producten leveren die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je toch vastloopt, zoals je misschien deed met je AirPods, dan zijn we er om je te helpen.

Heb je nog meer hulp nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder. En als je op zoek bent naar meer refurbished Apple-producten, bekijk dan zeker ons brede assortiment op https://leapp.nl/. We zijn er zeker van dat je iets zult vinden dat perfect bij je past.

Bedankt voor het lezen en veel succes met het resetten van je AirPods!

Team leapp.

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld Lightning kabel en watchOS.