Laatste update: 19 april 2024

Screenshot Windows: Snel en makkelijk met leapp’s handleiding

screenshot windows
Wil je een moment op je computerscherm vastleggen, maar weet je niet hoe? Misschien wil je een foutmelding delen met je IT-afdeling, een interessant artikel opslaan voor later, of gewoon een grappig internetmeme vastleggen. Geen zorgen, wij gaan je laten zien hoe je moeiteloos een screenshot maakt op Windows. Bij leapp geloven we in het toegankelijk maken van technologie voor iedereen. Daarom hebben we een eenvoudige, stapsgewijze handleiding samengesteld voor het maken van een screenshot op een Windows-systeem. Deze handleiding legt ook uit hoe je de screenshot kunt opslaan, bewerken en delen.

Hoe maak je een screenshot op een Windows-systeem?

Het maken van een screenshot op een Windows-systeem is eenvoudiger dan je misschien denkt. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Zorg ervoor dat wat je wilt vastleggen zichtbaar is op je scherm.

2. Druk op de "PrtScn" toets op je toetsenbord. Dit zal een afbeelding van je hele scherm vastleggen en kopiëren naar het klembord. Als je alleen een specifiek venster wilt vastleggen, kun je de "Alt" toets ingedrukt houden terwijl je op "PrtScn" drukt. Dit zal alleen het geselecteerde venster vastleggen.

3. Open een programma zoals Word of Paint en plak de afbeelding.

4. Van hieruit kun je de afbeelding opslaan in het gewenste formaat en locatie, of direct delen via e-mail of sociale media. Met deze eenvoudige stappen kun je moeiteloos screenshots maken, bewerken en delen op Windows.

Hoe kan leapp je verder helpen?

Bij leapp zijn we gepassioneerd over alles wat te maken heeft met Apple- of Samsung- Producten. Wij willen technologie voor iedereen toegankelijk maken en helpen je graag met al je vragen. Ook bieden we een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple producten die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je onverhoopt vastloopt, zoals met het maken van een screenshot, staan we klaar om je te helpen. Onze producten zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook betaalbaar en duurzaam. We geloven dat iedereen toegang moet hebben tot de nieuwste technologie, ongeacht hun budget. Dus of je nu op zoek bent naar een nieuwe laptop, een smartphone of een tablet, we hebben iets voor jou. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op leapp.nl en ontdek hoe we je leven makkelijker kunnen maken.
Terug naar blog