Laatste update: 15 juni 2024

Waarom Refurbished Kopen? Ontdek de Voordelen bij leapp

waarom refurbished kopen

Heb jij altijd echt het nieuwste van het nieuwste nodig? Is het noodzakelijk dat je het model hebt dat net op de markt gekomen is? Of vind je het belangrijker dat een apparaat aan je wensen voldoet en nog betaalbaar is ook? Sommige mensen denken dat een refurbished product minder goed is dan een compleet nieuw product. Maar met de juiste controle en behandeling is dit zeker niet waar. In dit blog vertellen we je meer over waarom je een refurbished device (iPhone, iPad, MacBook of iMac) zou moeten kiezen wanneer je een nieuwe nodig hebt.

 

Wat is refurbished eigenlijk precies?

Refurbished betekent letterlijk 'gereviseerd'. De producten die refurbished worden, zijn veelal afkomstig uit het bedrijfsleven en inruilprogramma'€™s van Apple winkels. Ze worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgrade waar nodig, om weer aan een nieuw leven te beginnen. Het device wordt met dit proces als het ware weer 'als nieuw' gemaakt. Je ziet of merkt bijna geen verschil tussen een compleet nieuw device en een refurbished device. Doordat het product eerder al een keer gebruikt is, lijkt het wel hetzelfde als een tweedehands toestel, maar dat is het niet. Wanneer je van iemand via via een gebruikt apparaat koopt weet je nooit zeker of hij het helemaal goed doet. Bij een refurbished smartphone, MacBook of iMac krijg je die garantie wel.

 

Zekerheid met het Keurmerk Refurbished

Als je bij leapp een iPhone, iPad of een MacBook koopt, kan je er zeker van zijn dat je een goede aankoop doet. De refurbished Apple producten voldoen namelijk allemaal aan de eisen van het Keurmerk Refurbished. Met dit Keurmerk wordt de kwaliteit van de toestellen en de betrouwbaarheid van leapp gewaarborgd. Alle aanbieders die gebruik mogen maken van het Keurmerk Refurbished voldoen aan strenge kwaliteitseisen en doorstaan jaarlijks grondige keuringen. Zo dus ook leapp.

De producten worden op meer dan 50 punten gecontroleerd. Binnen deze 50 punten vallen onder meer het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties (WiFi en bluetooth). Met het Keurmerk willen we de twijfel van de consumenten wegnemen door standaard 2 jaar garantie te geven op niet alleen het toestel, maar ook op de batterij. Daar waar Apple zelf 1 jaar garantie geeft, geven wij er dus 2. Durven wij gewoon!

 

Het gaat om het innerlijk

Maar, zeg eens eerlijk: Is uiterlijk echt het belangrijkste voor jou? It's the inside that counts, toch?! Zo werkt het eigenlijk ook met refurbished devices. Van binnen zijn ze technisch dus 100% in orde. Van buiten zitten er in sommige gevallen een krasje of klein deukje. Dat krasje en/of deukje op de achterkant van het device zorgt ervoor dat de prijzen van deze toestellen nog lager liggen. Je kunt het zo bekijken: Hoe lager de productconditie (hoe meer krasjes), des te groter jouw voordeel. Doe een hoesje om je device en je ziet er helemaal niets meer van!

 

Duurzaam

Steeds meer mensen zien het belang van duurzaamheid in. En niet onterecht. Het produceren van een nieuwe iPhone kost bijvoorbeeld enorm veel grondstoffen, waaronder 100 liter water en zorgt voor 27kg CO2 uitstoot (per telefoon)! Daarnaast bespaart een refurbished iPad al snel 80kg en een refurbished MacBook tussen de 170-200kg CO2. Het kopen van een refurbished exemplaar bespaart het gebruik van deze grondstoffen en geeft een Apple letterlijk een tweede leven. Dit zorgt er weer voor dat er minder Apple devices weggegooid worden en dat is extra gunstig voor het milieu!

Elektronisch afval is namelijk (naast plastic) de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Omdat iPhones, iPads en MacBooks langer meegaan dan enkel de batterijduur, zijn ze heel uitermate geschikt als refurbished producten. En door middel van een grondige controle zorgen wij ervoor dat je zeker weet dat je toestel van hoge kwaliteit is.

Kortom, met een refurbished device ben je niet alleen milieubewust bezig, maar het scheelt je ook een aantal centen in de portemonnee.

Dus: "Hallo mooi duurzaam product, en wellicht nieuw paar schoenen met het geld dat je bespaard hebt!

 

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld tekenen op iPad en iPhone 10 refurbished.