Laatste update: 11 mei 2024

Apple Watch glas vervangen: alles wat je moet weten

apple watch glas vervangen

Jouw Apple Watch glas vervangen

Stel je voor, je bent druk bezig met je dagelijkse bezigheden en opeens... krak! Het glas van je Apple Watch is kapot. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar het resultaat kan grote gevolgen hebben. Het scherm van je Apple Watch is immers een essentieel onderdeel van het horloge. Je gebruikt het om berichten te lezen, je fitnessgegevens bij te houden, te navigeren en nog veel meer. Een kapot glas kan dus behoorlijk hinderlijk zijn.

Maar geen paniek! We weten dat je snel een betrouwbare oplossing wilt. Misschien wil je zelfs proberen om het glas van je Apple Watch zelf te vervangen. Daarom hebben we een duidelijk stappenplan voor je opgesteld. We laten je ook zien wat de risico's en valkuilen zijn van het zelf vervangen van het glas. En als je besluit dat je dit klusje toch liever aan professionals overlaat, dan helpen we je ook graag verder.

De risico's en valkuilen van het zelf vervangen van het glas

Hoewel het vervangen van het glas van je Apple Watch met ons stappenplan zeker haalbaar is, zijn er ook risico's en valkuilen waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om deze te kennen voordat je begint met de reparatie. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Risico 1: Verdere schade aan je Apple Watch. Als je niet voorzichtig genoeg bent, kun je andere onderdelen van je horloge beschadigen tijdens de reparatie. Bijvoorbeeld de batterij of de Force Touch sensor.
Risico 2: Verlies van garantie. Als je Apple Watch nog onder de garantie valt, dan vervalt deze garantie als je zelf het glas vervangt.
Risico 3: Waterdichtheid. De Apple Watch is waterdicht, maar na het vervangen van het glas kan deze waterdichtheid niet meer gegarandeerd worden.

Het stappenplan: zo vervang je het glas van je Apple Watch

Durf je het na het lezen van de risico’s nog steeds aan om het zelf te doen? Dan kun je deze stappen volgen:

Stap 1: Schakel je Apple Watch uit en verwijder de bandjes.
Stap 2: Verwarm het scherm voorzichtig met een föhn om de lijm los te maken.
Stap 3: Gebruik een zuignap om het scherm voorzichtig los te trekken.
Stap 4: Verwijder de oude lijmresten en maak het oppervlak schoon.
Stap 5: Plaats het nieuwe glas en druk het voorzichtig aan.
Stap 6: Laat de lijm drogen en zet je Apple Watch weer aan.

Let op: dit stappenplan is een algemene handleiding. Afhankelijk van het model van je Apple Watch en de specifieke schade, kunnen sommige stappen iets anders zijn. Raadpleeg daarom altijd een gedetailleerde handleiding die specifiek is voor jouw Apple Watch model.

Liever een professionele reparatie?

Het is begrijpelijk als je je niet aan dit preciese klusje wilt wagen. Als je je scherm door een professional wilt laten repareren, kun je het beste contact opnemen met de reparatieservice van Apple of een officiële Apple Store binnenlopen. Afhankelijk van het model en de schade, zou je rekening kunnen houden met kosten tussen de 80 en 150 euro. Vraag dit altijd even na bij de reparatieservice.

Hoe leapp je verder helpt?

Wij begrijpen dat je een professionele reparatie misschien niet de moeite en het geld waard vind, vooral als je Apple Watch al wat ouder is. Daarom hebben we nog een andere oplossing voor je: een refurbished Apple Watch van leapp. Onze refurbished Apple Watches zijn volledig nagekeken, gereinigd en waar nodig gerepareerd. Ze werken dus net zo goed als nieuwe Apple Watches, maar dan voor een veel lagere prijs. Zo kun je toch genieten van een Apple Watch, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een reparatie.

Klaar om je Apple Watch ervaring naar een hoger niveau te tillen? Bekijk dan nu ons aanbod van refurbished Apple Watches!

Terug naar blog