Laatste update: 3 juni 2024

Apple Watch Schoonmaken: Zo gaat jouw Apple Watch langer mee

LEEG

Een Apple Watch is meer dan alleen een horloge; het is een veelzijdig apparaat dat een integraal onderdeel van je dagelijkse leven kan zijn. Of je nu je stappen telt, berichten leest, je hartslag monitort of gewoon de tijd checkt, je Apple Watch is altijd bij je en helpt je gezond, georganiseerd en verbonden te blijven. Maar net als elk ander apparaat dat je vaak gebruikt, heeft ook je Apple Watch regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Maar hoe doe je dat? Daar gaan wij je bij helpen!

 

Waarom moet je je Apple Watch schoon houden?

Naast dat het schoonhouden van je Apple Watch hygiënische redenen heeft, zorgt een schone Apple Watch ervoor dat de sensoren optimaal blijven functioneren, wat essentieel is voor nauwkeurige gezondheidsmetingen en meldingen. Ook draagt een goed onderhouden en schone Apple Watch bij aan een langere levensduur van het apparaat, waardoor je er langer plezier van hebt. Maar hoe houd je je Apple Watch schoon?

 

Stappenplan om je Apple Watch Schoon te Maken

Hier is een gedetailleerd stappenplan om je Apple Watch grondig en veilig schoon te maken:

 1. Voorbereiding
  Schakel je Apple Watch uit en verwijder de bandjes. Dit voorkomt dat er water of schoonmaakmiddelen in de horlogekast komen.
 2. Reiniging van de Horlogekast
  Gebruik een zachte, pluisvrije doek die licht vochtig is met water. Veeg de horlogekast voorzichtig schoon. Vermijd het gebruik van zeep, schoonmaakmiddelen of schurende materialen. Gebruik indien nodig een zachte borstel om vuil in de hoeken te verwijderen.
 3. Reiniging van de Bandjes
  Siliconen of sportbandjes: Maak ze schoon met een zachte, pluisvrije doek en een beetje water. Droog ze grondig af.
  Leren bandjes: Gebruik een droge, pluisvrije doek. Vermijd water omdat dit het leer kan beschadigen.
  Roestvrijstalen of metalen bandjes: Gebruik een zachte doek en een beetje water. Droog ze grondig af om roest te voorkomen.
 4. Desinfectie
  Gebruik een doek die licht vochtig is met een 70% isopropylalcoholoplossing om de horlogekast en bandjes te desinfecteren. Veeg voorzichtig en vermijd direct contact met de poorten en openingen.
 5. Droogtijd
  Laat je Apple Watch en bandjes volledig drogen voordat je ze weer in elkaar zet en inschakelt.

 

Tips voor Preventief Onderhoud

Naast het schoonmaken, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen om je Apple Watch in topconditie te houden:

 • Bescherm je Horloge
  Overweeg het gebruik van een schermbeschermer en een beschermhoes om krassen en stoten te voorkomen.
 • Regelmatig Onderhoud
  Maak je Apple Watch minstens één keer per week schoon, vooral na intensief gebruik of sporten.
 • Vermijd Contact met Chemische Stoffen
  Probeer je Apple Watch weg te houden van parfums, zepen, oplosmiddelen en andere chemische stoffen die het materiaal kunnen aantasten.
 • Bewaar je Horloge Veilig
  Wanneer je je Apple Watch niet draagt, bewaar deze dan op een droge en veilige plaats.

 

Hoe leapp je verder Helpt

Bij leapp leveren we duurzame refurbished Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je ooit vastloopt, zoals bij het schoonmaken van je Apple Watch, staan we klaar om je te ondersteunen. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je altijd kunt rekenen op betrouwbare en deskundige hulp. Wil je meer weten over onze producten en diensten? Bezoek dan onze website [leapp.nl](https://leapp.nl/) en ontdek hoe we je kunnen helpen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe Apple Watch of andere Apple-producten, bij leapp vind je altijd wat je nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Laat ons je helpen om het meeste uit je Apple-apparaten te halen. Bezoek [leapp.nl](https://leapp.nl/) en ontdek onze uitgebreide collectie refurbished Apple-producten vandaag nog! ```
Terug naar blog