Laatste update: 7 juni 2024

Gezonder slapen met je Apple Watch: Leer hoe bij leapp

apple watch slaap meten
Iedereen weet dat een goede nachtrust essentieel is voor onze algehele gezondheid en welzijn. Maar hoe meet je de kwaliteit van je slaap? Hoe weet je of je genoeg diepe slaap krijgt, of misschien te veel lichte slaap? Het is begrijpelijk en verstandig dat je inzicht wilt in je slaappatroon om zo je slaapkwaliteit te verbeteren. Maar je wilt dit natuurlijk op een eenvoudige en betrouwbare manier doen. Daarom leggen wij je uit hoe de slaapmeting op de Apple Watch werkt en geven we tips en trucs om het meeste uit hun Apple Watch te halen.

Hoe leapp je kan helpen

Bij leapp willen we je helpen om het meeste uit je Apple Watch te halen. We begrijpen dat het meten van je slaap een belangrijk onderdeel is van je gezondheids- en welzijnsroutine. Daarom bieden we uitleg over hoe de Apple Watch slaap meet en geven we tips over hoe je de batterijduur van de Apple Watch kunt optimaliseren, zodat je hem 's nachts kunt dragen zonder dat de batterij leeg raakt. En we bieden een stappenplan van hoe de Apple Watch slaapfunctie te gebruiken.

Hoe de Apple Watch je slaap meet

De Apple Watch meet je slaap met behulp van een combinatie van bewegingssensoren en hartslagsensoren. Wanneer je beweegt, registreert de accelerometer in de Apple Watch deze beweging. Wanneer je hartslag verandert, registreert de hartslagsensor deze verandering. Door deze gegevens te combineren, kan de Apple Watch bepalen wanneer je wakker bent, wanneer je in lichte slaap bent en wanneer je in diepe slaap bent. Je moet hiervoor dus ‘s nachts je Apple Watch om hebben.

Hoe je de batterijduur van je Apple Watch kunt optimaliseren

Een van de grootste zorgen van Apple Watch-gebruikers is de batterijduur. Hoe kun je je horloge de hele dag en nacht dragen zonder dat de batterij leeg raakt? Hier zijn enkele tips: -

Zet onnodige meldingen uit: Elke keer dat je horloge trilt of oplicht voor een melding, gebruikt het batterij. Ga naar de instellingen van je Apple Watch en schakel meldingen uit voor apps die je niet echt nodig hebt.

- Verminder de helderheid van het scherm: Een helder scherm gebruikt meer batterij dan een gedimd scherm. Je kunt de helderheid van je scherm aanpassen in de instellingen van je Apple Watch.

- Gebruik de energiebesparende modus tijdens workouts: De energiebesparende modus schakelt bepaalde functies uit tijdens workouts om de batterij te sparen. Je kunt deze functie inschakelen in de instellingen van de Workout-app.

Hoe je de slaaptracking functie op de Apple Watch kunt gebruiken

Het instellen en gebruiken van de slaaptracking functie op de Apple Watch is vrij eenvoudig. Hier is een stap-voor-stap handleiding:

1. Open de Slaap-app op je Apple Watch.

2. Tik op "Volledig schema" en stel de tijd in dat je naar bed wilt gaan en de tijd dat je wilt opstaan.

3. Tik op "Slaapdoel" en stel het aantal uren in dat je elke nacht wilt slapen.

4. Tik op "Opties" en schakel "Slaaptracking" in.

5. Draag je Apple Watch naar bed. De slaaptracking functie begint automatisch wanneer het tijd is om naar bed te gaan. In de ochtend kun je je slaapgegevens bekijken in de Slaap-app op je Apple Watch of in de Gezondheid-app op je iPhone. Je ziet hier onder andere de verschillende slaapfases, je hartslag en het aantal uren slaap dat je hebt gehad.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp willen we je helpen om het meeste uit je Apple Watch, of welk Apple-product dan ook, te halen. Dus of je nou een vraag hebt over de slaapmeting-functie of over iets heel anders, wij zijn er om je te helpen. We bieden ook een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je onverhoopt toch vastloopt, staan we klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Verken ons aanbod van Apple Watches en andere Apple-producten op leapp.nl en verbeter je slaap vandaag nog!
Terug naar blog