Laatste update: 3 juni 2024

Batterijconditie iPad: Wat je zelf kunt doen

LEEG

Ben je een trotse iPad-gebruiker, maar maak je je zorgen over de conditie van je batterij? Heb je het gevoel dat je iPad sneller leegloopt dan je zou willen? Wij begrijpen goed dat dat frustrerend is en dat je zoekt naar oorzaken, en vooral, oplossingen. Je bent hier aan het juiste adres!

Wij gaan je uitleggen hoe je de batterijconditie van je iPad kunt controleren en wat je kunt doen om de levensduur van de batterij te verlengen. In deze blogpost bieden we je duidelijke en betrouwbare informatie, tips en trucs. We willen je helpen om minder stress en zorgen te hebben over batterijproblemen en je tevredenheid met je iPad-gebruik te vergroten.

 

Zo controleer je de batterijconditie van je iPad

De batterijconditie van je iPad geeft aan hoeveel capaciteit de batterij nog heeft in verhouding tot toen deze nieuw was. Het percentage laat zien hoeveel van de oorspronkelijke batterijcapaciteit nog beschikbaar is. Dit is belangrijk om te weten, omdat het invloed heeft op hoe lang je iPad kan werken voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. Een lagere batterijconditie betekent dat de batterij sneller leeg kan raken en dat je mogelijk vaker moet opladen. Het kan ook een indicatie zijn dat de batterij mogelijk vervangen moet worden als de prestaties merkbaar achteruitgaan. Daarom is het controleren van de batterijconditie een handige manier om de algehele gebruikerservaring en levensduur van je iPad te optimaliseren.

Om de conditie van je iPad-batterij te controleren, kun je de volgende stappen volgen:

 • Open de Instellingen app op je iPad.
 • Ga naar Batterij en tik vervolgens op Batterijconditie.
 • Hier zie je de maximale capaciteit van je batterij en of er onderhoud nodig is.

 

Tips voor een langere batterijduur

Wat kun je doen om de levensduur van je batterij te verlengen? Hier zijn enkele tips:

 • Vermijd extreme temperaturen
  Houd je iPad uit de buurt van extreme hitte of kou, omdat dit de batterij kan beschadigen.
 • Optimaliseer je instellingen
  Schakel onnodige functies zoals Bluetooth en locatievoorzieningen uit wanneer je ze niet gebruikt.
 • Gebruik de energiebesparingsmodus
  Dit kan helpen om de batterijduur te verlengen wanneer je iPad bijna leeg is.
 • Laad je iPad regelmatig op
  Probeer je batterij tussen de 20% en 80% te houden voor een optimale levensduur.

 

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp leveren we duurzame refurbished Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, zoals bij batterijproblemen, dan ondersteunen we je graag. Onze uitstekende service en deskundige ondersteuning zorgen ervoor dat je altijd de juiste oplossingen hebt voor je problemen.

Bezoek leapp.nl voor meer informatie en om onze refurbished Apple-producten te bekijken. Laat ons je helpen om het maximale uit je iPad te halen en geniet van een betrouwbare en langdurige batterijprestatie.

Terug naar blog