Laatste update: 3 juni 2024

Geen rekengedoe meer: Ontdek de langverwachte iPad Calculator iOS 18

ipad calculator ios 18

Na jarenlang wachten en talloze verzoeken van gebruikers, heeft Apple eindelijk de knoop doorgehakt en een ingebouwde rekenmachine-app toegevoegd aan de iPad met de release van iOS 18. Wat begon als een kleine frustratie onder iPad-gebruikers is nu een bron van vreugde, aangezien de rekenmachine-app nu standaard aanwezig is op het apparaat. Geen gedoe meer met het downloaden van externe apps of het pakken van je iPhone voor snelle berekeningen. iPad-gebruikers kunnen nu genieten van een naadloze en geïntegreerde rekenervaring, direct vanuit het startscherm van hun tablet.

Waarom nu pas?

Maar waarom heeft Apple er zo lang over gedaan om deze functie toe te voegen? Volgens insiders en speculaties was het bedrijf vastbesloten om niet zomaar een eenvoudige calculator over te zetten van de iPhone naar de iPad. Apple wilde een rekenmachine-app creëren die de mogelijkheden van het grotere scherm van de iPad volledig benut. Bovendien was er altijd de druk om te voldoen aan de hoge ontwerpnormen en gebruiksvriendelijkheid waar Apple bekend om staat. Met iOS 18 vond Apple het eindelijk tijd om deze langverwachte functie te introduceren, voorzien van geavanceerde mogelijkheden en een modern ontwerp dat perfect aansluit bij de iPad-ervaring.

Wat kan de Ipad rekenmachine allemaal?

De ingebouwde rekenmachine van de iPad met iOS 18 biedt een scala aan indrukwekkende kenmerken. Naast de basisrekenmachine bevat de app een wetenschappelijke modus, beschikbaar door simpelweg de iPad in landschapsmodus te draaien. Dit maakt geavanceerde berekeningen eenvoudig en toegankelijk. De app ondersteunt multitasking, zodat je deze in Split View of Slide Over kunt gebruiken samen met andere apps. Handige geheugen- en geschiedenisfuncties zorgen ervoor dat je altijd toegang hebt tot je eerdere berekeningen. En met de integratie van Siri en een handige widget op het startscherm, heb je razendsnel toegang tot alle rekenfuncties die je nodig hebt. Kortom, de nieuwe rekenmachine-app is niet alleen een praktische toevoeging, maar ook een mooi voorbeeld van Apple's toewijding aan kwaliteit en gebruikerservaring.

Hoe leapp Je Verder Helpt

Met de introductie van de ingebouwde rekenmachine-app op de iPad in iOS 18, wordt het duidelijk dat Apple blijft luisteren naar de wensen van zijn gebruikers en blijft innoveren om een optimale gebruikerservaring te bieden. Bij leapp delen we deze passie voor Apple-producten en streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige refurbished Apple-producten aan te bieden, maar ook om je te helpen met al je vragen en behoeften. Ons toegewijde team staat klaar om je verder te helpen en je te voorzien van de beste Apple-ervaring mogelijk. Neem gerust een kijkje op leapp.nl om ons aanbod te verkennen en te ontdekken hoe we je kunnen ondersteunen bij je volgende Apple-avontuur!
Terug naar blog