Laatste update: 15 april 2024

iPad Opladen Uit: Los Het Probleem Op Met Deze Handige Tips

ipad opladen uit

Heb je ooit geprobeerd je iPad op te laden, maar kreeg je de melding ‘Opladen uit’? Of merk je dat je iPad niet oplaadt of zeer langzaam oplaadt? Dit zijn frustrerende situaties, vooral als je afhankelijk bent van je iPad voor werk, studie of entertainment. Het goede nieuws is dat je niet de enige bent die met deze problemen te maken heeft. Veel iPad-eigenaren, zowel van nieuwe als refurbished modellen, ervaren soortgelijke uitdagingen.  In deze blogpost delen we enkele tips en trucs om je iPad optimaal op te laden en de levensduur van de batterij te maximaliseren.

Hoe leapp je helpt

Bij leapp begrijpen we hoe frustrerend het kan zijn als je iPad niet oplaadt zoals verwacht. Daarom zijn we hier om je te helpen. We kunnen uitleggen wat de melding ‘Opladen uit’ betekent en hoe je dit probleem kunt oplossen. We kunnen je ook tips geven over hoe je je iPad optimaal kunt opladen om de levensduur van de batterij te verlengen. Ons doel is om je betrouwbare en praktische informatie te geven die je kunt gebruiken om het meeste uit je iPad te halen.

Batterijduur maximaliseren

 • Helderheid en schermtimeout: Verminder de helderheid van het scherm en verkort de schermtimeout (de tijd voordat het scherm automatisch uitschakelt) om de batterij te sparen.

 • Vliegtuigmodus: Schakel de vliegtuigmodus in als je geen internettoegang nodig hebt. Dit minimaliseert het batterijverbruik door radiosignalen uit te schakelen.

 • Achtergrond-apps: Sluit ongebruikte apps volledig af, omdat sommige apps op de achtergrond blijven draaien en de batterij kunnen leegtrekken.

 • Automatische updates: Schakel automatische app-updates en updates van het besturingssysteem uit, en update apps handmatig wanneer je ze gebruikt via de App Store.

 • Energiebesparingsmodus: Activeer de energiebesparingsmodus in de iPad-instellingen om het energieverbruik te verminderen.

Correct opladen

 • Originele oplader en kabel: Gebruik altijd de originele oplader en kabel die bij je iPad zijn geleverd of gecertificeerde accessoires van hoge kwaliteit.

 • Vermijd overladen: Laat je iPad niet constant aan de lader liggen nadat deze volledig is opgeladen. Haal de stekker uit het stopcontact als de batterij 100% is bereikt.

 • Optimale laadpercentages: Probeer je iPad op te laden wanneer de batterij tussen de 20% en 80% zit om de levensduur van de batterij te verlengen.

 • Temperatuur: Laad je iPad op bij kamertemperatuur. Extreme temperaturen kunnen de batterijprestaties negatief beïnvloeden.

 • Gebruik een stekkerdoos met overspanningsbeveiliging: Dit kan helpen om je iPad te beschermen tegen schade door stroompieken.

 • Schakel opladen via de computer uit: Opladen via een computer duurt meestal langer dan met een stopcontact, dus gebruik bij voorkeur een stopcontact.

 • Bewaar je iPad bij een geschikte temperatuur: Vermijd het bewaren van je iPad op extreem hete of koude plaatsen, aangezien dit de batterij kan beschadigen.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je de levensduur van de batterij van je iPad verlengen en ervoor zorgen dat deze op de juiste manier wordt opgeladen.

iPad laadt niet op

Als je iPad niet oplaadt of de melding ‘Opladen uit’ weergeeft, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen:

1. Controleer je oplaadkabel en adapter: Een beschadigde kabel of adapter kan de oorzaak zijn van het probleem. Probeer een andere kabel of adapter om te zien of dit het probleem oplost.

2. Reinig de oplaadpoort: Vuil of stof in de oplaadpoort kan voorkomen dat je iPad correct oplaadt. Gebruik een zachte borstel of een blikje perslucht om de poort voorzichtig schoon te maken.

3. Reset je iPad: Soms kan een softwareprobleem ervoor zorgen dat je iPad niet oplaadt. Probeer je iPad te resetten om te zien of dit het probleem oplost.

4. Update je software: Als je iPad nog steeds niet oplaadt, probeer dan je software bij te werken. Een verouderde softwareversie kan soms oplaadproblemen veroorzaken.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we er trots op dat we onze klanten betrouwbare en duurzame Apple-producten bieden. Maar we doen meer dan alleen producten verkopen. We zijn er ook om je te helpen als je problemen ondervindt met je apparaten, zoals in deze blogpost. We kunnen je uitleggen wat de melding ‘Opladen uit’ betekent en hoe je dit probleem kunt oplossen. We kunnen je ook tips en advies geven over hoe je je iPad optimaal kunt opladen om de levensduur van de batterij te verlengen. Onze klantenservice is altijd beschikbaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen met eventuele problemen. We zijn er om je te helpen het meeste uit je Apple-apparaten te halen en ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor je Apple-apparaten, kijk dan niet verder dan leapp. Bezoek onze website om ons assortiment van nieuwe en refurbished Apple-producten te bekijken. Of neem contact met ons op als je hulp nodig hebt met je apparaten. We zijn er om je te helpen!
Terug naar blog