Laatste update: 15 mei 2024

Schermopname iPad: Maak Eenvoudig Video's met leapp

schermopname ipad

Iedereen die een iPad gebruikt, weet dat het een krachtig en veelzijdig hulpmiddel is. Of je het nu gebruikt voor werk, studie, entertainment of communicatie, er is zoveel dat je kunt doen met dit apparaat. Maar heb je ooit gewenst dat je een schermopname kon maken op je iPad? Misschien wil je een presentatie, tutorial of demo opnemen, of een probleem documenteren voor technische ondersteuning. Of misschien wil je gewoon leren hoe je deze functie kunt gebruiken om je vaardigheden en zelfvertrouwen in het gebruik van je iPad te vergroten. 

Hoe leapp je kan helpen

Gelukkig is er goed nieuws. leapp, als een erkende Apple-leverancier, kan je een duidelijke, stap-voor-stap handleiding bieden voor het maken van een schermopname op je iPad. We kunnen ook technische ondersteuning bieden als je problemen ondervindt tijdens het proces. En we kunnen je geruststellen door je te verzekeren dat het maken van een schermopname een eenvoudige taak is die iedereen kan leren.

Hoe maak je een schermopname op je iPad: Een stap-voor-stap handleiding

Het maken van een schermopname op je iPad is eigenlijk heel eenvoudig. Hier is een stap-voor-stap handleiding om je te helpen:

1. Ga eerst naar de Instellingen-app op je iPad.

2. Scroll naar beneden en tik op 'Bedieningspaneel'.

3. Tik op 'Pas regelaars aan'.

4. Zoek 'Schermopname' in de lijst en tik op het groene plus-icoontje ernaast.

5. Nu is de schermopnamefunctie toegevoegd aan je bedieningspaneel. Je kunt het bedieningspaneel openen door vanaf de onderkant van je scherm omhoog te vegen (op een iPad met een thuisknop) of door vanuit de rechterbovenhoek van je scherm naar beneden te vegen (op een iPad zonder thuisknop).

6. Je ziet nu een ronde knop met een cirkel erin. Dit is de schermopnameknop. Tik erop om een schermopname te starten. Je ziet een aftelling van drie seconden, zodat je tijd hebt om je scherm voor te bereiden.

7. Om de opname te stoppen, tik je op de rode balk bovenaan je scherm en selecteer je 'Stop'. En dat is het! Je hebt zojuist een schermopname gemaakt op je iPad. De opname wordt automatisch opgeslagen in je Foto's-app, waar je hem kunt bekijken, bewerken en delen.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we er om je te helpen het meeste uit je Apple-apparaten te halen. We leveren niet alleen duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken, maar we ondersteunen je ook als je onverhoopt toch vastloopt (zoals in deze blog). We hopen dat deze handleiding je heeft geholpen om te leren hoe je een schermopname kunt maken op je iPad. Maar onthoud, als je nog steeds problemen ondervindt, staan we voor je klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze uitgebreide selectie van refurbished Apple-producten op leapp.nl en ontdek hoe we je Apple-ervaring naar een hoger niveau kunnen tillen.

Terug naar blog