Laatste update: 15 mei 2024

Tekenen op iPad: Boost Creativiteit & Techniek met leapp

tekenen op ipad

Zoals een schilder zijn penseel, een schrijver zijn pen en een beeldhouwer zijn beitel nodig heeft, zo heeft de moderne digitale artiest zijn iPad nodig. Als je dit leest, ben je waarschijnlijk een van de vele creatievelingen, kunstenaars, grafisch ontwerpers, studenten of professionals die de vele mogelijkheden van de iPad willen ontdekken. Misschien heb je al een iPad en wil je deze optimaal gebruiken, of misschien overweeg je om er een aan te schaffen. Er zijn zoveel apps en tools beschikbaar, en het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Daarnaast kan het leren van de technieken en het gebruik van de verschillende functies van de apps een uitdaging zijn. 

leapp helpt je op weg

Bij leapp begrijpen we dat het leren tekenen op je iPad een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we besloten om je te helpen. We hebben een uitgebreide gids samengesteld over het tekenen op de iPad, inclusief aanbevolen apps, tools en tips. We hebben ook stap-voor-stap handleidingen en tutorials van professionele kunstenaars om je door het proces te leiden.

Voordelen

 1. Draagbaarheid: De iPad is licht en draagbaar, waardoor je overal en altijd kunt tekenen, of je nu onderweg bent, in een café zit, of gewoon op de bank ontspant.

 2. Gebruiksvriendelijkheid: De iPad en bijbehorende tekenapps zijn over het algemeen intuïtief en gemakkelijk te leren, zelfs als je geen ervaring hebt met traditioneel tekenen.

 3. Geen rommel: In tegenstelling tot traditioneel tekenen met potloden, penselen en inkt, is tekenen op de iPad vrijwel rommelvrij. Er zijn geen vlekken, geen inktvlekken en geen noodzaak voor fysieke materialen.

 4. Veelzijdigheid: Je kunt met de iPad verschillende tekenstijlen en technieken uitproberen, van potloodschetsen tot digitaal schilderen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor kunstenaars die hun vaardigheden willen ontwikkelen.

 5. Onbeperkte materialen: Met digitale tekenapps kun je toegang krijgen tot een schijnbaar oneindig aanbod van kleuren, penselen en texturen zonder dat je fysieke voorraden hoeft aan te schaffen.

 6. Correctiemogelijkheden: Fouten zijn gemakkelijk te corrigeren op de iPad. Je kunt lagen gebruiken, gummen, ongedaan maken en opnieuw proberen zonder je werk te beschadigen.

 7. Opslag en organisatie: Je kunt al je kunstwerken digitaal opslaan en organiseren op je iPad, waardoor je geen fysieke ruimte nodig hebt voor stapels tekeningen en schilderijen.

 8. Efficiëntie: Digitale tekensoftware biedt vaak functies zoals spiegelen, symmetrie en snelle kleurveranderingen, waardoor je efficiënter kunt werken.

 9. Online deelbaarheid: Je kunt je creaties gemakkelijk delen via sociale media, e-mail of online kunstgemeenschappen, waardoor je feedback en erkenning kunt krijgen van een wereldwijd publiek.

 10. Mogelijkheden voor animatie: Naast stilstaande beelden kun je op de iPad ook animaties maken, waardoor je je artistieke expressie naar een nieuw niveau kunt tillen.

 11. Minder kosten op de lange termijn: Hoewel een iPad en tekensoftware aanvankelijk een investering kunnen zijn, hoef je geen continue uitgaven te doen aan tekenmaterialen zoals potloden, papier en verf.

 12. Duurzaamheid: Digitale kunst vereist geen gebruik van papier of fysieke verf, wat bijdraagt aan een verminderde milieu-impact.

De beste apps en tools voor het tekenen op je iPad

Er zijn talloze apps en tools beschikbaar voor het tekenen op je iPad. Hier zijn enkele van onze favorieten:
- Procreate: Deze app is een favoriet onder digitale kunstenaars en wordt vaak beschouwd als de beste teken-app voor de iPad. Het biedt een breed scala aan penselen, lagen, en andere tekenhulpmiddelen.
- Adobe Fresco: Deze app is speciaal ontworpen voor tekenen en schilderen en biedt een realistische penseelervaring. Het bevat ook een reeks Adobe-lettertypen en penselen.
- Sketchbook: Deze app van Autodesk is een andere favoriet onder kunstenaars. Het biedt een scala aan teken- en schildergereedschappen en is zeer gebruiksvriendelijk.
- Paper: Deze app is ideaal voor snelle schetsen en notities. Het heeft een eenvoudige interface en een reeks basisgereedschappen, waardoor het een geweldige keuze is voor beginners.
- ArtRage: Deze app biedt een realistische schilderervaring met tools die zich gedragen als echte verf, krijt, houtskool en meer.

Naast deze apps, zijn er ook verschillende tools die je kunnen helpen bij het tekenen op je iPad. Een van de meest populaire is de Apple Pencil. Deze drukgevoelige stylus biedt een nauwkeurige en responsieve tekenervaring. Er zijn ook verschillende andere stylussen op de markt die compatibel zijn met de iPad.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we je niet alleen helpen met het leren tekenen op je iPad, we willen je ook helpen om je iPad optimaal te gebruiken. Daarom bieden we een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je onverhoopt toch vastloopt, zijn we er om je te helpen. leapp staat voor circulariteit, toegankelijkheid, persoonlijkheid, betrouwbaarheid en passie. We zijn er trots op dat we onze klanten kunnen helpen om hun creativiteit te uiten en hun vaardigheden te verbeteren door middel van digitaal tekenen. En we hopen dat je, door het lezen van deze blog, geïnspireerd bent om het zelf te proberen. Dus waar wacht je nog op? Ga naar leapp.nl en ontdek de vele mogelijkheden van het tekenen op je iPad. En vergeet niet, we zijn er altijd om je te helpen als je vastloopt.
Terug naar blog